ثبت‌جهانی غارهای خرم‌آباد و درخواست مدیران بوم‌گردی از وزیر

اقتصاد ایران: درخواست برای ایجاد کمیته سپر آبی،اعلام زمان برگزاری نمایشگاه صنایع دستی، درخواست مدیران بوم گردی از وزیر میراث فرهنگی از جمله خبرهای حوزه میراث فرهنگی و گردشگری در این هفته بود.

خبرگزاری مهر_ گروه جامعه؛ در این هفته چند نشست مهم برگزار شد. یکی از آنها در حوزه صنایع دستی بود.

در این هفته مریم جلالی، معاون صنایع‌دستی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، در نشست وزیر میراث‌فرهنگی با نمایندگان تشکل‌ها، معاونان و مدیران‌کل حوزه صنایع‌دستی کشور که در سالن فجر وزارتخانه برگزار شد، با اشاره به سیاست‌های تحولی این حوزه گفت: پس از تدوین و ابلاغ سند ملی توسعه صنایع‌دستی از سوی رئیس‌جمهور، اکنون تدوین سند زنجیره ارزش صنایع‌دستی در دستور کار کمیسیون فرهنگی دولت قرار گرفته است.

وی با تأکید بر کارکردهای اجتماعی صنایع‌دستی ادامه داد: صنایع‌دستی به‌عنوان صنعتی خانواده‌محور، ظرفیتی منحصربه‌فرد برای کاهش آسیب‌های اجتماعی دارد و در واقع می‌توان آن را حوزه‌ای در خدمت عدالت اجتماعی و توانمندسازی زنان و خانواده‌ها دانست.

جلالی در تبیین جایگاه این حوزه در ساختار وزارت میراث‌فرهنگی گفت: میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی سه ضلع یک زنجیره هستند؛ زنجیره‌ای که هویت، فرهنگ و اقتصاد را به هم پیوند می‌دهد. در این میان، صنایع‌دستی به‌عنوان اقتصاد هویت‌بنیان، نقش‌آفرینی برجسته‌ای در توسعه متوازن فرهنگی و اقتصادی دارد.

ثبت‌جهانی غارهای خرم‌آباد و درخواست مدیران بوم‌گردی از وزیر

۵۸۰ هزار مجوز شغلی در ۳۰۰ رشته صنایع‌دستی

همچنین در این هفته محمدی‌فارسیانی، مدیرکل حمایت از تولید، از صدور ۵۸۰ هزار مجوز شغلی در ۱۸ گروه و بیش از ۳۰۰ رشته صنایع‌دستی خبر داد و تأکید کرد: تمامی تصمیمات اجرایی در معاونت صنایع‌دستی از مسیر شورای فنی عبور خواهد کرد.

وی با اشاره به پیگیری‌های وزیر برای تأمین منابع از صندوق پیشرفت، گفت: این اقدام می‌تواند به توسعه بیمه هنرمندان و حمایت پایدار از فعالان این حوزه منجر شود.

ثبت‌جهانی غارهای خرم‌آباد و درخواست مدیران بوم‌گردی از وزیر

نمایشگاه بین‌المللی صنایع‌دستی با حضور کشورهای اسلامی

فرزاد اوجانی، مدیرکل دفتر صادرات صنایع‌دستی، از برگزاری سی‌و هشتمین نمایشگاه بین‌المللی صنایع‌دستی از ۶ تا ۱۰ شهریورماه در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران خبر داد و گفت: با پیگیری‌های وزیر، استانداران و سفرای کشورهای اسلامی در این دوره حضور خواهند داشت.

وی همچنین از برنامه اعطای نشان تجاری به پنج استان پایلوت با هدف تقویت صادرات صنایع‌دستی سخن گفت و افزود: در ایام اربعین، پنج استان در مسیر تردد زائران داخلی و خارجی نمایشگاه‌هایی را برپا خواهند کرد تا از ظرفیت معنوی این مناسبت برای ترویج صنایع‌دستی بهره بگیریم.

ثبت‌جهانی غارهای خرم‌آباد و درخواست مدیران بوم‌گردی از وزیر

درخواست برای ایجاد کمیته سپر آبی

یک کارشناس حقوقی پیشنهاد کرد: اقدامات قبلی و مکاتبات پیشین مربوط به ایجاد کمیته ملی سپر آبی از وزارت میراث فرهنگی مطالبه شود.

نشست ایکوم درباره حمایت از اموال فرهنگی تاریخی در زمان درگیری مسلحانه در چارچوب اسناد حقوقی بین‌المللی در سالن اجتماعات ایکوم برگزار شد.

در این نشست سوسن چراغچی کارشناسان مسائل حقوقی میراث فرهنگی بیان کرد: بحث حمایت از میراث فرهنگی در زمان درگیری‌های مسلحانه سالهاست که موضوع کنوانسیون‌ها و اسناد بین المللی است. مهمترین کنوانسیون یونسکو مربوط به ۱۹۵۴ لاهه است. این اولین کنوانسیون نیست بلکه در کشورهای اروپایی به آن توجه می‌کردند که از اموال فرهنگی و تاریخی باید در زمان جنگ محافظت شود حتی این موضوع به زمان فتوحات ناپلئون برمی گردد. کشورهای اروپایی در آن زمان به این فکر افتادند که اسنادی را تهیه کرده تا به خطر افتادن میراث فرهنگی ممنوع شود مانند اعلامیه بروکسل.

ثبت‌جهانی غارهای خرم‌آباد و درخواست مدیران بوم‌گردی از وزیر

درخواست مدیران بوم‌گردی برای تشکیل کارگروه حقوقی

مدیران بوم گردی‌ها در کشور تقاضای تشکیل کارگروه حقوقی و کمیته پیگیری مطالبات را با وزیر میراث فرهنگی و گردشگری مطرح کردند.

نشست وزیر میراث فرهنگی با رؤسای تشکل‌های بوم گردی در سالن فجر وزارت میراث فرهنگی برگزار شد در این برنامه بهروزی از فعالان بوم گردی بیان کرد: کارگروه حقوقی تشکیل شود که درباره چگونگی کارکرد و پرداخت مالیات و نام بوم گردی‌ها اطلاعات حقوقی در اختیار افراد دهد و پیگیری کند.

در ادامه عرفانی رئیس هیأت مدیره جامعه بوم گردی گیلان هم گفت: بوم گردی‌های غیرمجازی هستند که در پلتفرم‌ها تبلیغ کرده و کار می‌کنند و برخوردی هم با آنها نمی‌شود.

وی افزود: درخواست داریم کمیته‌ای تشکیل شود تا رابط بین بخش خصوصی و دولتی باشد و اجازه ندهیم که این واحدها رشد قارچ گونه داشته باشند و مشکلاتی را برای ما هم ایجاد کنند.

ثبت‌جهانی غارهای خرم‌آباد و درخواست مدیران بوم‌گردی از وزیر

تدوین ۱۴ برنامه جبرانی برای احیای گردشگری پس از جنگ

این هفته وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی با تأکید بر نقش بی‌بدیل گردشگری در بازسازی امید ملی، از تدوین ۱۴ برنامه جامع و هدفمند برای جبران آسیب‌های جنگ ۱۲ روزه خبر داد.

سیدرضا صالحی‌امیری، وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، در نشست هم‌اندیشی با مسئولان عالی‌رتبه اقتصادی کشور، نمایندگان تشکل‌های تخصصی و بخش خصوصی گردشگری و صنایع‌دستی، از تدوین ۱۴ بسته جبرانی برای احیای این حوزه در دوران پساجنگ خبر داد.

صالحی‌امیری با تأکید بر این‌که گردشگری، نخستین بخش آسیب‌پذیر و در عین حال نخستین حوزه بازآفرین در شرایط بحرانی است، اظهار کرد: در جریان جنگ ۱۲ روزه، بخشی از ظرفیت‌ها و فرصت‌های گردشگری و صنایع‌دستی کشور دچار آسیب شد. ما بلافاصله و بی‌وقفه، با مشارکت دستگاه‌های کلیدی اقتصادی کشور، مسیر تدوین برنامه‌های ترمیمی را آغاز کردیم. امروز ۱۴ برنامه حمایتی تدوین و آماده اجراست.

وزیر میراث‌فرهنگی با اشاره به رشد چشمگیر گردشگری خارجی در ماه‌های پیش از بحران، گفت: در فروردین‌ماه امسال، شاهد رشد ۴۸ درصدی ورود گردشگران خارجی نسبت به سال گذشته بودیم. این روند نویدبخش دستیابی به اهداف ۸ تا ۹ میلیون گردشگر در سال جاری و افق ۱۵ میلیون گردشگر در آینده نزدیک بود. اما شرایط جنگی وقفه‌ای در این مسیر ایجاد کرد. با این حال، ما نه متوقف شدیم و نه دچار تردید؛ مسیر حمایت، ترمیم و احیا را با قاطعیت آغاز کردیم.

ثبت‌جهانی غارهای خرم‌آباد و درخواست مدیران بوم‌گردی از وزیر

آغاز روند واگذاری شرکت‌های گردشگری

مدیرعامل تأمین اجتماعی از آغاز روند واگذاری شرکت‌های گردشگری این نهاد به بخش خصوصی و طراحی بسته بیمه‌ای برای راهنمایان و هنرمندان صنایع‌دستی خبر داد.

در نشست مشترک مسئولان عالی‌رتبه اقتصادی کشور، نمایندگان انجمن‌ها و جامعه‌های حرفه‌ای گردشگری و بخش خصوصی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی که با حضور سیدرضا صالحی‌امیری وزیر میراث‌فرهنگی برگزار شد، بسته‌های حمایتی و راهکارهای تأمین مالی بنگاه‌های آسیب‌دیده و فعالان اقتصادی گردشگری بررسی شد.

محمد شیریجیان معاون اقتصادی بانک مرکزی با اشاره به مسئولیت مستقیم بانک مرکزی در تدوین بسته حمایتی برای بازسازی بنگاه‌های گردشگری آسیب‌دیده، گفت: بر اساس مصوبه هیئت دولت، بانک مرکزی مکلف شد در مدت یک هفته و با همکاری سایر نهادهای اقتصادی، بسته جامع تأمین مالی برای این بنگاه‌ها را طراحی کند. این بسته اکنون مراحل پایانی خود را طی می‌کند و ان‌شاءالله تا پایان هفته آینده در هیئت‌عالی بانک مرکزی به تصویب می‌رسد.

وی با تأکید بر رویکرد حمایتی نظام بانکی کشور در شرایط حساس، افزود: این بسته شامل امهال تسهیلات، بخشودگی جرایم تسهیلات خرد، تسهیل در اعطای وام‌های جدید، تمدید مصوبات اعتباری و تسهیلات ویژه بنگاه‌های کوچک و متوسط است. بخشی از مفاد آن به شبکه بانکی کشور ابلاغ شده و اجرایی است.

ثبت‌جهانی غارهای خرم‌آباد و درخواست مدیران بوم‌گردی از وزیر

ثبت جهانی غارهای پیش از تاریخ دره خرم آباد

خبر مهم این هفته آن بود که پرونده ثبت جهانی غارهای پیش از تاریخ دره خرم آباد بدون قلعه فلک الافلاک در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شد.

غارهای محوطه‌های پیش از تاریخ دره خرم آباد شامل ۶ بخش است از جمله:

غار کلدر،

غار یافته،

غار کنجی،

غار گیلوران؛

غار قمری

و پناهگاه سنگی گرارجنه

در این پرونده مجموعه قلعه فلک و افلاک و پل شکسته به دلیل نداشتن شاخص‌های جهانی حذف شدند.

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ