پادکست | روابط شکننده دمشق با کردها همزمان با بحران دروزیان
اقتصاد ایران: یکصد و چهارمین اپیزود از پادکست «در عمق» به اختلافات میان حکومت جدید سوریه و کردهای سوری علیرغم توافقات پیشین اختصاص یافته است.
گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم ـ یکصد و چهارمین شماره از پادکست «در عمق» که به بررسی مهمترین روندها، تحولات و همچنین شخصیتها در غرب آسیا میپردازد، روز چهارشنبه 25 تیر ماه 1404 ضبط و منتشر شد.
از ساعات اولیه روز یکشنبه، شاهد وقوع درگیریهایی در برخی مناطق شرقی و شمال شرقی سوریه بودیم. براساس روایتی که طرفهای کردی ارائه میدهند، نیروهای «قسد» با حمایت و پوشش هوایی بالگردهای آمریکایی اقدام به دستگیری تعدادی از رهبران و سرکردههای داعش کردند. اما روایت طرف مقابل از این واقعه چنین است که نیروهای سوریه دمکراتیک موسوم به «قسد» به عشایر عرب ساکن مناطق دیرالزور، رقه و سایر مناطقی که در حوزه نفوذ آنها قرار دارند، حمله کردهاند و این مسئله را نوعی نزاع عربی – کردی میدانند.
شایان ذکر است که این تقابل و کشمکش به این دوره محدود نمیشود و از سالهای پیش، یعنی دورانی که حکومت بشار اسد هنوز برقرار بود، نیز این درگیریها در آن مناطق بهطور مستمر ادامه داشته است. اما نکته متمایز در خصوص درگیری این هفته – یعنی حملات نیروهای کرد به برخی از شیوخ عرب و مناطق تحت کنترل اعراب دیروز (دیرالزور) – این است که بلافاصله پس از این حملات، در روزهای یکشنبه و دوشنبه، اقداماتی صورت گرفت؛ بدینصورت که عملیات مذکور در ساعات اولیه بامداد یکشنبه انجام شد و عصر همان روز، نیروهایی وابسته به وزارت دفاع دولت موقت مرکزی حرکت به سوی رقه را آغاز کردند.
پس از حمله بامدادی، نیروهای عشایری در حمایت از افراد دستگیرشده با نیروهای قسد وارد درگیری شدند و ظرف کمتر از 24 ساعت، نیروهایی از دیرالزور جهت کمک به عشایر وارد عمل شدند. باید توجه داشت که هیچ یک از گزارشهای موجود بهطور مستقیم به تبادل آتش میان قسد و نیروهای عشایری اشاره نکردهاند، اما مشخص است که این نیروها جهت پشتیبانی از عشایر که با نیروهای کرد منطقه درگیر بودند، وارد عمل شدند.
نکته مهم اینجاست که این نخستین درگیری در منطقه است که میان نیروهای دولت دمشق و نیروهای جداییطلب کرد (قسد) رخ داده است و این موضوع، پدیدهای جدید و قابل توجه به شمار میرود. اهمیت این رویداد در دو نکته نهفته است: اول آنکه این درگیریها همزمان با اوجگیری تحولات در جنوب سوریه رخ داده که خود این امر از اهمیت زیادی برخوردار است؛ دوم آنکه تنها با فاصله کوتاهی پس از مذاکراتی که یک یا دو روز قبل از این واقعه در دمشق میان کردها و دولت احمد الشرع (ابومحمد الجولانی) برگزار شد، این درگیری به وقوع پیوست و همین امر اهمیت آن را دوچندان میکند.
از این دو منظر باید به این تحولات توجه ویژه داشت. این رویدادها از نظر روابط میان دولت اسد و دولت موقت احمد الشرع که در دمشق مستقر است، دارای اهمیت و وزن ویژهای است.
انتهای پیام/