معدنکاری در حاشیه بزرگترین طاق طبیعی دنیا؛ ۱۳ پروژه کلیدی شناسایی شد
اقتصاد ایران: سوادکوه - فرماندار شهرستان سوادکوه گفت: غار اسپهبد خورشید بزرگترین طاق طبیعی دنیاست و متاسفانه در حریم این غار ۵ معدن فعال است.
به گزارش خبرنگار مهر، رمضان پاریاو، در جمع خبرنگاران شهرستان سوادکوه، با بیان اینکه خون سید الشهدا، اسلام را بیمه کرد و با اذعان بر اینکه انقلاب اسلامی از بدو از شکلگیری تا کنون در معرض انواع تهدیدها بوده است، خاطرنشان کرد: خون پاک شهدا در طی این سالها موجب شد تا انقلاب اسلامی محکم و استوار به مسیر خود ادامه دهد.
فرماندار شهرستان سوادکوه با اشاره به تجاوز دشمن در جنگ تحمیلی دوازده روزه و تأکید بر بیان جنایات رژیم صهیونیستی، به وحدت و اجماع تمام اقشار در برابر دشمن متجاوز اشاره کرد و گفت: با هدایت هوشمندانه رهبری، دشمن علیرغم برنامهریزیهای چندین ساله غافلگیر شد و در نهایت از ارباب خود کمک خواست تا کاری برایش انجام دهد.
وی در رابطه با مسائل شهرستان سوادکوه دو اولویت اصلی خود را اتمام پروژههای نیمه تمام و جذب سرمایهگذار برشمرد و با اشاره به تأکیدات رهبری در این زمینه، گفت: سیاستگذاری دولت نیز توجه به حوزه تولید و سرمایهگذاری است و ما نیز در همین راستا در حال فعالیت هستیم.
پاریاو با اشاره به سخن معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار در زمینه فسخ قرارداد شرکتهایی که با بانک قرارداد دارند اما فعال نیستند، این مسئله را زمانبر دانست و گفت: مشکلات حوزه صنعت شهرستان بویژه شهرک صنعتی شورمست با تشکیل تیمی در حال بررسی است.
شناسایی ۱۳ پروژه کلیدی و بزرگ
این مسئول از شناسایی ۱۳ طرح کلیدی و بزرگ سرمایهگذاری در شهرستان و احصا مشکلات آنها خبر داد و از جمله آنها به طرح مجتمع فولاد با میزان اشتغال نزدیک به یکهزار نفر و سرمایهگذاری ۱۶ هزار میلیارد تومانی، طرح مجتمع تولید اصلاحنژاد و طرح تله کابین کسلیان و پیگیریها برای انجام این سرمایهگذاریها در شهرستان اشاره کرد.
فرماندار شهرستان سوادکوه با اشاره به اهلیت سرمایهگذار طرح مجتمع فولاد، دو مانع اصلی برای این طرح را مسئله تغییر کاربری و رودخانه دانست و گفت: یکی از الزامات تغییر کاربری، داشتن سند مالکیت است که اکنون کار در مراحل اخذ سند مالکیت است و در رابطه با مسئله رودخانه نیز پس از پیگیریهای انجام شده با دفتر مقام معظم رهبری و همچنین حضور معاون قوه قضائیه در شهرستان و مبحث عوض معوض در این حوزه، هفته آینده جلسه اقتصاد مقاومتی با تمام عوامل دخیل در این موضوع در شهرستان برگزار تا تصمیم نهایی اخذ شود.
وی با بیان اینکه برخی در مخالفت با این طرح، مسئله آب بر بودن آن را عنوان میکنند، توضیح داد: دو راه برای تأمین آب مورد نیاز مجتمع وجود دارد که یکی، سد آپون است که فلسفه احداث این سد، برای صنعت و تأمین آب شرب منطقه بوده و دیگر اینکه، سرمایهگذار حاضر به هزینه برای انجام شبکه فاضلاب شهری برای شهرستان و استفاده از پساب آن برای مجتمع است.
پاریاو با اذعان بر اینکه غار اسپهبد خورشید بزرگترین طاق طبیعی دنیا است و آثار تاریخی در درون این غار وجود دارد، بر لزوم حفظ و مراقبت از آن تأکید کرد و در رابطه با معادن اطراف این غار به نشست با معدنکاران در این زمینه اشاره کرد.
وی در ادامه با بیان اینکه حدود ۵ معدن در حریم این غار در حال فعالیت هستند و طبق نامه وزارت میراث مقرر شد تا پس از اتمام زمان بهرهبرداری از این معادن (طی دو سال) تمدید انجام نشده و جابجا شوند، خاطرنشان کرد: اما کش و قوسهایی در این زمینه وجود دارد و معادن نیز مطالباتی دارند؛ چراکه تعطیلی این تعداد معدن میتواند چالشهایی را در زمینه مصالح مورد نیاز برای ساختوساز در استان ایجاد کند.
فرماندار سوادکوه از دیگر مخاطرات معادن روباز در شهرستان را مسئله لغزش و رانش در اثر فعالیتهای معدنی برشمرد و گفت: فعالیت برخی از این معادن روبار موجب حرکت پهنه معدنی شده است و الزام جابجایی این معدن باید ابلاغ شود تا ما نیز آن را به صنعت و معدن ابلاغ کنیم و در این زمینه منابع طبیعی و محیط زیست نیز پیگیر کار هستند.
وی مسئله معادن زیرزمینی را قدیمی بودن تجهیزات و امکانات دانست و بر ضرورت بروزرسانی این تجهیزات به منظور تأمین امنیت جانی معدنکاران تأکید کرد.
پاریاو یکی دیگر از مسائل شهرستان را مسئله ساختوساز غیرمجاز و مسائل ناشی از آن عنوان کرد و با بیان اینکه این مسئله یک شبه ایجاد نشده است، بر ضرورت پاسخگویی دستگاه متولی این امر اشاره کرد و گفت: شاهد ساختوساز غیرمجاز در محدوده قانونی روستاها یا خارج از آن هستیم و مسئول متولی این امر یک اداره است که باید پاسخگو باشد و به جد پیگیر هستیم.
وی بهعنوان مثال به روستای میرورزان اشاره کرد و گفت: این روستا دارای ۵ خانه بوده است اما اکنون شاهد وجود بیش از ۳۰ خانه غیرمجاز در این روستا هستیم، چگونه این حجم از خانهها ساخته شد اما توسط دستگاه متولی دیده نشده؟ این یک مسئله یک شبه نبوده و دلیل آن بیخیالی و عدم مراقبت است.
فرماندار سوادکوه بر ضرورت داشتن برنامه توسط مدیران ادارات تأکید کرد و با بیان اینکه برای آبادی شهرستان باید مدیر توانمند باشد، افزود: مدیر ضعیف، مجموعه را ضعیف میسازد و اگر مدیر مطالبهگر و توانمند باشد، مشکلات را حل میکند اما اینگونه نیستند.