کمبود برنج عامل اصلی گرانی در بازار 

اقتصاد ایران: رئیس انجمن تولیدکنندگان و تأمین‌کنندگان برنج ایران، در رادیو اقتصاد گفت: قیمت برنج ایرانی روی شیب کاهشی قرار گرفته است

به گزارش خبرگزاری مهر محمد مختاریانی، در برنامه «هشت صبح» از کاهش تدریجی قیمت برنج ایرانی خبر داد و گفت: در حال حاضر قیمت برنج ایرانی با شیب مناسبی در حال کاهش است و با آغاز فصل برداشت در حداکثر دو هفته آینده، این روند کاهشی شتاب بیشتری خواهد گرفت.

وی با اشاره به ترکیب برنج وارداتی به کشور افزود: برنج هندی حدود ۸۰ درصد و برنج پاکستانی حدود ۲۰ درصد از واردات کشور را تشکیل می‌دهد. قیمت برنج هندی در بازار متعادل بوده و حتی در دوره جنگ تحمیلی ۱۲ روزه نیز از نرخ مصوب فراتر نرفت.

مختاریانی در ادامه با انتقاد از آمارهای اعلام‌شده از سوی وزارت جهاد کشاورزی اظهار داشت: سال گذشته تولید برنج کشور ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار تن اعلام شد که به‌هیچ‌وجه با واقعیت همخوانی نداشت. پیش‌بینی فعلی تولید بین یک میلیون و ۶۰۰ تا یک میلیون و ۸۰۰ هزار تن است که عددی منطقی‌تر و نزدیک‌تر به واقعیت به‌نظر می‌رسد.

وی تأکید کرد: بر اساس همین آمار نادرست، واردات برنج به میزان کافی صورت نگرفت و کمبود این کالا موجب ایجاد تلاطم و افزایش قیمت در بازار شد.

رئیس انجمن تولیدکنندگان و تأمین‌کنندگان برنج ایران درباره وضعیت فعلی بازار گفت: قیمت برنج ایرانی در مبدا طی روزهای اخیر بین ۵ تا ۱۰ هزار تومان به ازای هر کیلوگرم کاهش یافته و امید می‌رود طی دو هفته آینده و با ورود به فصل جدید برداشت، به یک قیمت معقول برسد.

مختاریانی در پایان تصریح کرد: برنج پاکستانی تا حدی از قیمت برنج ایرانی تأثیر می‌پذیرد، اما برنج هندی تأثیر یک به یک بر بازار داخلی ندارد.

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ