فرسایش خاک در ایران ۲۰ درصد بیشتر از میانگین جهانی است
اقتصاد ایران: سمنان- معاون آبخیزداری کشور با بیان اینکه فرسایش خاک در ایران ۲۰ درصد بیشتر از میانگین جهانی است، گفت: ۱۵ میلیون هکتار از بیابانهای کشور به کانون فعال ریزگردها تبدیل شدهاند.
به گزارش خبرنگار مهر، حسن وحید صبح چهارشنبه در حاشیه بازدید از پروژههای بیابان زدایی سمنان ضمن هشدار اینکه فرسایش خاک در ایران ۲۰ درصد بیشتر از میانگین جهانی است و ۱۵ میلیون هکتار از بیابانهای کشور به کانون فعال ریزگردها تبدیل شدهاند، از برنامههای مدون این سازمان در قالب برنامه هفتم توسعه برای کاهش فرسایش خاک و مقابله با بحرانهای زیستمحیطی خبر داد.
وی اظهار کرد: احکام و برنامههای مشخصی برای اجرای طرحهای آبخیزداری و آبخوانداری در برنامه هفتم توسعه تدوین شده است.
معاون آبخیزداری، مراتع و امور بیابان سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری با اشاره به آمار بالای فرسایش خاک در کشور افزود: روند فرسایش خاک در ایران نسبت به میانگین جهانی بسیار بالاست و ما موظفیم با حمایت دولت و مجلس، سالانه ۲۰ درصد از این میزان را کاهش دهیم.
وحید همچنین به موضوع بحران گرد و غبار اشاره کرد و گفت: ۱۵ میلیون هکتار از بیابانهای کشور کانون فعال ریزگردها هستند که در برنامه هفتم توسعه به آن پرداخته شده و کاهش این کانونها ضروری است.
وی یکی از اصلیترین دلایل فرسایش خاک را ناپایداری مراتع، بیابانیشدن اراضی، بهرهبرداری بیش از حد از سرزمین و افت شدید آبهای زیرزمینی عنوان کرد.
معاون آبخیزداری، مراتع و امور بیابان سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری با بیان آخرین آمار وزارت نیرو گفت: کسری مخازن آب زیرزمینی به ۱۴۰ تا ۱۶۰ میلیون مترمکعب رسیده که نسبت به سال گذشته افزایش یافته و نشاندهنده عدم رعایت اصول مدیریت منابع آبی است.
وحید تأکید کرد: برای جلوگیری از تشدید این بحرانها، مدیریت صحیح عرصههای طبیعی، جنگلها و اراضی کشاورزی و همچنین اجرای برنامههای صرفهجویی ضروری است.
وی در پایان خواستار همکاری همهجانبه دستگاههای اجرایی و جوامع محلی برای تحقق اهداف زیستمحیطی و کاهش بحرانهای طبیعی شد.