خلع سلاح؛ راه حل پ ک ک و اردوغان برای خروج از بن بست
اقتصاد ایران: روند خلع سلاح پ ک ک در ترکیه طی یک هفته گذشته بازتاب فراوانی در رسانهها و فضای داخلی این کشور داشته است. اتفاقات چند سال اخیر، هم سران پ ک ک و هم دولت ترکیه را به این نتیجه رساند که وضعیت کنونی قابل تداوم نیست.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، جمعه هفته گذشته پ ک ک به صورت نمادین بخشی از تسلیحات خود را امحا کرد تا روند خلع سلاح این گروه تروریستی وارد مرحله جدیدی شود.
این روند از چند ماه قبل با سخنرانی دولت باغچلی رهبر حزب حرکت ملی در پارلمان ترکیه شروع شد که گفت: عبدالله اوجان سرکرده پ ک ک اگر می خواهد آزاد شود باید از پ ک ک بخواهد که خلع سلاح شود.
این اظهارات باغچلی که موجی از واکنش ها را به همراه داشت، با حمایت رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه مواجه شد. به این ترتیب روند خلع سلاح پ ک ک آغاز شد و حزب دموکراسی و برابری خلق ها یا دمپارتی مسئولیت گفتگوها و میانجیگری بین دو طرف را بر عهده گرفت.
نتیجه این اقدامات منجر به صدور چند بیانیه از سوی اوجالان و دستور به اعضای پ ک ک برای خلع سلاح بود. اقدامی که در روز جمعه به صورت نمادین با آتش زدن سلاح 30 عنصر پ ک ک انجام گرفت.
اما چرا در این بازه زمانی شاهد خلع سلاح پ ک ک هستیم. در این خصوص می توان به دو دلیل اشاره کرد: اول اینکه وضعیت اقتصادی و سیاسی ترکیه برای اردوغان مناسب نیست و با ادامه همین روند، امکان رای آوردن حزب عدالت و توسعه برای انتخابات ریاست جمهوری دوره آینده بسیار پایین بود و اردوغان و حزب حاکم نیاز به یک برگ برنده داشتند تا ضمن پوشش مشکلات اقتصادی و مسائل سیاسی داخلی، بتواند آرای لازم برای اردوغان و حزب را کسب کند.
از سوی دیگر، پ ک ک با توجه به ضربات سختی که طی چند سال اخیر از ارتش ترکیه به واسطه تجهیز به تسلیحات مدرن خورده، توانایی گذشته برای مبارزه و آشوبگری را نداشته و ناچار به تغییرات راهبرد بود که این پیشنهاد دولت باغچلی و حمایت اردوغان، راهی برای پ ک ک باز کرد.
به همین دلیل دو طرف در شرایط فعلی به گزینه خلع سلاح رسیدند.
انتهای پیام/