کارگروه مد و لباس کشور نیاز به بازنگری قوانین دارد

اقتصاد ایران: فعال حوزه تولید و صادرات نساجی و پوشاک ایران گفت: کارگروه مد و لباس کشور نیاز به بازنگری قوانین، تغییر رویکردها در قوانین و برگزاری علمی رویدادها دارد.

به گزارش خبرگزاری مهر، شصت و یکمین جلسه کارگروه مد و لباس کشور به ریاست زهرا گلپایگانی و با حضور سیدعلی یزدی‌خواه نایب ریئس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در سالن غدیر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.

در این جلسه که نمایندگان بخش خصوصی حضور داشتند، «بررسی برنامه‌هایی در جهت استمرار مسیر جشنواره سیزدهم» در دستور کار قرار داشت.

زهرا گلپایگانی رئیس کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور با تقدیر از حضور فعالان بخش خصوصی زیست بوم هنر - صنعت مد و لباس از عدم حضور و ارائه گزارش برخی دستگاه‌های دولتی عضو کارگروه مد و لباس کشور انتقاد کرد.

وی با بیان اینکه با همراهی مجلس شورای اسلامی تمهیدی برای نظارت بر عملکرد دستگاه‌ها در حوزه مد و پوشاک خواهیم داشت، گفت: انتظار می‌رود دستگاه‌ها بر تکلیف خود واقف باشند و گزارش کار متناسب با مأموریت‌های قانونی خود را ارائه دهند.

رئیس کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور با تأکید بر اینکه، جشنواره مد و لباس فجر یکی از مهم‌ترین بسترهای گرد هم آورنده‌ی اهالی حوزه و لباس است، گفت: برآنیم تا پیشنهادهای حاضران در جلسه را برای استمرار هم‌افزایی اجزای زیست بوم هنر - صنعت مد و پوشاک کشور، دریافت و بررسی کنیم.

وی افزود: صرف برگزاری یک رویداد به عنوان اقدامی اثرگذار و جریان ساز، موضوعیت ندارد، لکن بهانه‌ای است برای تحول متناسب با مأموریت‌ها و بازبینی در سیاست‌های کلی کارگروه مد و لباس کشور و اینکه ببینیم بر اساس دغدغه‌ای که قانونگذار ۱۸ سال پیش برای ایجاد یک نهاد بین بخشی و با نظارت مجلس شورای اسلامی مدنظر داشته، آیا این فضا در حال تحقق است؟ آیا کارگروه به معنای مجموعه‌ای متشکل از نمایندگان دستگاه‌های دولتی و خصوصی، توانسته در تحقق فرایندی که بنا بود در راستای تبیین و معرفی هویت، فرهنگ و هنر ایرانی با بهره از بستر پوشاک عاملیت داشته باشد، در این مسیر برای مخاطب داخلی و فضای بین‌الملل، کنش جریان ساز و مؤثری داشته و در این حوزه موفق بوده است؟

گلپایگانی با طرح این پرسش که «آیا مردم ما کالایی که انتخاب می‌کنند معرف مد ایرانی است یا مصرف کننده محصولات درجه چندم مد غربی در زمینه پوشاک هستیم؟ گفت: باید پرسید چرا ما همچنان از فقدان «صنعت مد» در کشور رنج می بریم؟ ما کجای این میدان ایستاده‌ایم؟ در حالی که ریشه‌های فرهنگی - هنری، تمدنی فراوانی داریم که لازمه کاربست آن در پوشاک، خوانش معاصر است و این امر نیازمند عنایت ویژه، انسجام و عزم جدی، سرمایه گذاری، آموزش و توسعه مهارت است. امری که در جشنواره سیزدهم گام‌های اولیه ای در راستای تحقق آن برداشته شده است.

وی افزود: با بازنمایی نمادها و مفاهیم برآمده از داشته‌های هویتی ایران زمین و خوانش معاصر آثار و تولید معنا و ارزش در پوشاک می‌توان مزیت رقابتی تولید کرد و پوشاک ایرانی اعم از لباس و کیف و کفش و سایر ملحقات پوشاک ایرانی را در نظام ترجیحات ایرانیان قرار داد و در سبد خرید ایشان جای داد.

رئیس کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور گفت: این جشنواره قطعاً مانند هر کار دیگری نواقصی دارد که از قضا حل این مسائل و رفع این مشکلات با یاری همه اهالی زیست بوم هنر صنعت مد و پوشاک کشور ممکن می‌شود.

وی افزود: امیدواریم در آینده نزدیک شاهد آن باشیم که در نتیجه هم‌افزایی بیشتر بخش دولتی و خصوصی، مد و پوشاک ایرانی انتخاب آحاد مردم کشور باشد.

در ادامه این جلسه منصور الیاسی رئیس اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک ایران در سخنانی مدیریت فضای مد و پوشاک کشور با تاکید بر فرهنگ ایران زمین به خصوص برای نسل جوان» را ضروری دانست.

مجید نامی فعال حوزه تولید و صادرات نساجی و پوشاک ایران گفت: به نظر می‌رسد کارگروه مد و لباس کشور نیاز به بازنگری قوانین، تغییر رویکردها در قوانین و برگزاری علمی رویدادها دارد.

نماینده اتحادیه پوشاک تهران نیز با بیان اینکه همه سیاستگذاری‌ها در حوزه مد و پوشاک نیاز به حمایت جدی آموزش و پرورش به عنوان تربیت‌کننده نسل آینده کشور دارد، بر هدایت خروجی‌های جشنواره مد و لباس فجر به سمت فضای صنعت تأکید کرد.

در ادامه غزل بهمنی طراح لباس و فعال حوزه مد و پوشاک گفت: امسال شاهد نخبه پروری بیشتری در جشنواره مد و لباس فجر بودیم.

وی با اشاره به اینکه شاید کمیت در سیزدهمین جشنواره اولویت نداشت، گفت: طراحی بسیار حائز اهمیت است و طراح باید به صنعت نزدیک شود تا مهارت طراحی حرفه‌ای را کسب کند.

سیدعلی یزدیخواه در این جلسه با بیان اینکه مجلس شورای اسلامی نقش نظارتی را در کارگروه مد و لباس کشور دارد، خواستار دریافت گزارش عملکرد اعضای کارگروه و دستگاه‌های عضو طی جلسات ۵۰ تا ۶۱ این مجموعه شد.

وی افزود: مصوبات جلسات، درصد اجرای این مصوبات توسط دستگاه‌ها و نظم حضور اعضای کارگروه مد و لباس کشور از بعد نظارتی مورد توجه مجلس شورای اسلامی است.

یزدیخواه با اشاره به جمعیت حدود ۹۰ میلیونی کشور، گردش مالی حوزه پوشاک و آمار فعالیت حوزه مذکور، عرصه پوشاک را بازار جذاب و قابل اعتنایی برای هر طراح و تولید کننده حوزه مد و لباس عنوان کرد.

وی با اشاره به این نکته که کارگروه از بخش‌های دولتی و غیردولتی تشکیل شده است، گفت: این ظرفیت بسیار خوبی برای طراحی، تولید و نقش آفرینی در بازارهای هدف جهانی به خصوص در کشورهای اسلامی است.

وی بر لزوم رصد رویدادهای ملی و بین‌المللی و پیوند با سایر کشورها در حوزه مد و لباس توسط کارگروه تأکید کرد.

همچنین بر اساس قانون ساماندهی مد و لباس مصوب ۱۲ دی سال ۸۵ مجلس شورای اسلامی «کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور» متشکل از نمایندگان تام‌الاختیار وزارتخانه‌های فرهنگ و ارشاد اسلامی، آموزش و پرورش، صنعت، معدن و تجارت و سازمان‌های صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران و برنامه و بودجه کشور به همراه سه نفراز نمایندگان صنوف ذی‌ربط (طراحان و تولیدکنندگان) و یک نفر نماینده از کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی به عنوان ناظر، است. همچنین، دبیرخانه این کارگروه ذیل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مستقر بوده و مصوبات آن پس از امضا و ابلاغ وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی قابل اجرا است.

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ