خودرو ژیان با یک طراحی جدید باز خواهد گشت
اقتصاد ایران: عصر خودرو- ژیان، خودروی نوستالژیک و مردمی که روزگاری در خیابانهای ایران جولان میداد، قرار است با طراحی مدرن و تمامبرقی در سال ۲۰۲۸ بازگردد.
به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو»، خودرو کوچک و اقتصادی که در ذهن بسیاری از ایرانیان با خاطراتی خوش گره خورده، در اصل محصول شرکت خودروسازی سیتروئن فرانسه است. این خودرو با نام اصلی Citroën 2CV از سال 1948 در فرانسه تولید شد و از دهه 1340 خورشیدی وارد خطوط مونتاژ شرکت سایپا در ایران شد.
ژیان با طراحی ساده، مصرف سوخت پایین و ساختار سبک، یکی از نخستین خودروهایی بود که در ایران به شکل گسترده تولید و عرضه شد. مدلهای مختلفی از این خودرو، از جمله ژیان معمولی، ژیان مهاری و ژیان پیکاپ، در بازار ایران موجود بود.
حالا شرکت سیتروئن در حال بررسی احیای مدل افسانهای 2CV است؛ خودرویی که با بیش از سه دهه توقف تولید، همچنان بهعنوان نمادی از سادگی، قیمت پایین و طراحی مردمی در ذهن بسیاری از علاقهمندان صنعت خودرو باقی مانده است.
گزارش اختصاصی مجله Autocar نشان میدهد طراحی جانشینی برای این خودرو آغاز شده و اگرچه هنوز در مراحل ابتدایی توسعه قرار دارد، اما گفته میشود که احتمال دارد این شرکت فرانسوی عرضه رسمی این مدل همزمان با هشتادمین سالگرد معرفی نسخه اصلی در نمایشگاه خودروی پاریس در سال 2028 انجام دهد. بازه قیمت پیشبینیشده برای این خودروی جدید بین 15 تا 20 هزار یورو خواهد بود.
پیِر لُکرِک، طراح ارشد سیتروئن، بهتازگی در نمایشگاه خودرو بروکسل گفته «ما درِ طراحیهای نوستالژیک را نبستهایم. مهمتر از شکل، فلسفه پشت خودروها است.» این اظهارات بهروشنی نشان میدهد که سادگی، قیمت پایین و کارایی همچنان محور اصلی طراحی نسخه جدید 2CV خواهد بود، مشابه فلسفه نسخه اصلی.
در حال حاضر، چندین طرح مفهومی و دیجیتال از نسخههای احتمالی 2CV مدرن در فضای مجازی منتشر شده که نشان از محبوبیت بالای این خودرو دارد.
این طرحها اغلب با حفظ برخی ویژگیهای نوستالژیک همچون چراغهای گرد، سقف تاشو و فرم بدنه منحنی، به سراغ المانهای مدرن مانند چراغهای LED، صفحهنمایش لمسی، جایگزینی آینهها با دوربین و ارتفاع بیشتر بدنه برای همخوانی با سلیقه امروزی رفتهاند.
اگر همهچیز طبق برنامه پیش برود، احتمال دارد تا چند سال آینده شاهد رونمایی نسخهای تمامبرقی، اقتصادی و مردمی از 2CV باشیم؛ خودرویی که گذشته را با آینده پیوند میزند.