واریز کمکهزینه لوازم بهداشتی و معیشتی معلولان/ انعکاس آسیبهای جنگ ۱۲روزه به سازمان ملل
اقتصاد ایران: رئیس سازمان بهزیستی از واریز کمکهزینه لوازم بهداشتی و معیشتی معلولان خبر داد.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، سید جواد حسینی، رئیس سازمان بهزیستی کشور، امروز، سهشنبه، درباره دلایل تأخیر در پرداخت برخی کمکهزینههای لوازم بهداشتی و کمکمعیشتی ویژه معلولان شدید و خیلی شدید، اظهار داشت: این کمکهزینهها روز گذشته واریز شد، البته در این ماه و بهویژه ایام جنگ، پرداختیها در تمام وزارتخانهها با اختلال مواجه بود.
وی افزود: تأیید پرداختها از ماههای گذشته توسط سازمان برنامهوبودجه دریافت شده بود، اما این پرداختها در خزانه معطل مانده بود، یکی از دلایل اصلی این تأخیر، حمله سایبری به سامانه بانک سپه بود.
حسینی ادامه داد: سایر پرداختهای سازمان بهزیستی، از جمله حق پرستاری و مستمری ضایعه نخاعی، انجام شده است؛ اما مطالبات مربوط به ماده 28 همچنان بهدلیل اختلال در سامانه بانک سپه با تأخیر روبهرو است.
وی تصریح کرد: از ماه آینده، سرانه کمکهزینه لوازم بهداشتی از 900 هزار تومان به یکمیلیون و 500 هزار تومان افزایش خواهد یافت.
پیگیریهای بینالمللی درباره آثار جنگ 12روزه
رئیس سازمان بهزیستی در ادامه به اقدامات بینالمللی این سازمان برای انعکاس آثار جنگ 12روزه اشاره کرد و گفت: آسیبهای این جنگ را به کنوانسیون حقوق افراد دارای معلولیت در سازمان ملل گزارش کردهایم و انجمنهای علمی و صنفی کشور را نیز برای همراهی فعال کردهایم.
وی اضافه کرد: بهعنوان نمونه، نامه انجمن جامعهشناسان ایران به مجامع بینالمللی باعث شد عضویت انجمن جامعهشناسی اسرائیل در انجمن جهانی جامعهشناسی لغو شود.
حسینی خاطرنشان کرد: تاکنون 166 سازمان مردمنهاد و مجموعه غیردولتی ایرانی، مکاتبات مستقیمی با سازمانهای بینالمللی انجام دادهاند تا ابعاد انسانی این جنگ را بازتاب دهند.
تقویت حمایتهای داخلی از معلولان
وی راجع به بهرهگیری از ظرفیت داخلی برای حمایت از معلولان گفت: با همکاری شرکتهای دانشبنیان داخلی، تجهیزات موردنیاز بهروزرسانی میشود و از ظرفیت سایر دستگاهها نیز استفاده میکنیم، برای مثال، با همراهی سپاه، تاکنون 1900 ویلچر برقی میان معلولان توزیع شده است.
حسینی اعلام کرد: هماکنون یکمیلیون و 600 هزار فرد دارای معلولیت تحت پوشش سازمان بهزیستی هستند و از خدمات متنوع ما بهرهمند میشوند. بر اساس آمار، 11.5 درصد جمعیت کشور با نوعی از معلولیت زندگی میکنند که 50 درصد آن ناشی از عوامل ژنتیکی و 50 درصد دیگر به عوامل محیطی مربوط است.
رئیس سازمان بهزیستی با ابراز اینکه سالانه حدود 70 هزار نفر به جمعیت دارای معلولیت اضافه میشود، گفت: بهطور میانگین، ماهانه 5 هزار نفر در کشور دچار معلولیت میشوند.
وی تأکید کرد: قانون حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت وجود دارد و ظرفیتهای خوبی در آن پیشبینی شده است؛ بنابراین در زمان حاضر ضرورتی برای اصلاح این قانون احساس نمیشود.
هیچ کودک اتباعی بدون حکم قضایی بازگردانده نشده است
حسینی درباره وضعیت کودکان بیسرپرست از اتباع خارجی تحت سرپرستی سازمان بهزیستی گفت: این کودکان با حکم قضایی تحت سرپرستی سازمان قرار گرفته و وارد چرخه مراقبت شبانهروزی شدهاند، بازگشت آنها به خانواده یا هرگونه خروج از کشور صرفاً با حکم دادگاه امکانپذیر است.
وی توضیح داد: تمامی این کودکان دارای برگه سبز یا کارت اقامت هستند و تاکنون حتی یک مورد بازگرداندن بدون حکم قضایی ثبت نشده است.
اقدامات حمایتی برای سالمندان در جنگ 12روزه
رئیس سازمان بهزیستی درباره اقدامات انجامشده برای سالمندان در ایام جنگ 12روزه اظهار داشت: در این مدت، 600 سالمند با رویکرد خانوادهزیستی به خانوادههایشان بازگردانده شدند و بخش قابلتوجهی از سالمندان به مراکز امن منتقل شدند.
وی خاطرنشان کرد: کنار این جابهجاییها، سرفصلهای آموزشی ویژه دورههای بحران تدوین شد و مربیان برای ارائه حمایتهای روانی به سالمندان آموزش دیدند تا سلامت روان این گروه حساس در دوران جنگ تأمین شود.
انتهای پیام/+