یک سوم ظرفیت بارگیری کشور به استان یزد اختصاص دارد

اقتصاد ایران: یزد- رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان یزد گفت: استان یزد به صورت میانگین یک سوم ظرفیت بارگیری کل کشور را به خود اختصاص داده و از این نظر در رتبه نخست کشور قرار دارد.

به گزارش خبرگزاری مهر، مجید دهقانی‌زاده با تاکید بر اینکه زنجیره ارزش بازرگانی و لجستیک استان یزد به عنوان یکی از نقاط مهم بازرگانی و اتصال در شبکه حمل و نقل کشور، پتانسیل بالایی برای رشد و توسعه دارد، گفت: بهره‌برداری از این پتانسیل نیازمند برنامه‌ریزی دقیق، سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌ها و اتخاذ رویکردهای نوآورانه در مدیریت بازرگانی و لجستیک است.

وی با بیان اینکه اگر این اقدامات به درستی انجام شوند، این استان می‌تواند به عنوان یکی از قطب‌های اصلی بازرگانی و لجستیک در ایران و منطقه مطرح شود و نقش مهمی در افزایش رقابت‌پذیری اقتصادی کشور ایفا کند، اظهار کرد: این تحقق نه تنها به نفع استان یزد، بلکه به نفع کل کشور خواهد بود.

دهقانی‌زاده موقعیت جغرافیایی ویژه استان یزد به عنوان شش راه ریلی، قرارگیری آن در مرکز و دسترسی آسان به تمام نقاط کشور، به همراه منابع و مواد معدنی موجود را از دلایل تقویت و افزایش قابل توجه ظرفیت لجستیکی این استان برشمرد و گفت: این امر نیازمند تقویت زیرساخت‌های لجستیکی و حمل و نقلی استان یزد است.

دبیر شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان تصریح کرد: به عبارت دیگر، قرار گرفتن استان یزد در مرکز جغرافیایی ایران در صورتی که منجر به تقویت زیرساخت‌های لجستیکی این استان شود، قادر است جایگاه کشور را از حیث لجستیک و ترانزیت تقویت کند و منجر به ارزش افزوده اقتصادی قابل توجهی برای استان و کشور شود.

دهقانی‌زاده با اشاره به اینکه استان یزد به صورت میانگین یک سوم ظرفیت بارگیری کل کشور را به خود اختصاص داده و از این نظر در رتبه نخست کشور قرار دارد، یادآور شد: در حمل و نقل جاده‌ای نیز استان یزد در میان چهار استان برتر کشور قرار دارد.

وی با استناد به اینکه این استان از شبکه‌ای نسبتاً گسترده از جاده‌ها و خطوط ریلی بهره‌مند است که آن را به سایر نقاط کشور متصل می‌کند، استان یزد را یکی از پرترددترین و شلوغ‌ترین محورهای مواصلاتی کشور معرفی کرد که از نبود محور آزادراهی در پهنه خود رنج می‌برد.

دهقانی‌زاده با توجه به اینکه رقابت شدید و قابل توجهی بر سر دالان‌های بین‌المللی در جهان در حال انجام است و بر اساس همین امر کشورهای مختلف می‌کوشند تا از بهترین و مناسب‌ترین مسیرها، کالاها و خدمات خود را به بازارهای مقصد برسانند، افزود: از این رو، لجستیک و حمل و نقل می‌تواند ضمن ایجاد ارزش افزوده اقتصادی برای کشورها، در ایجاد قدرت نرم و اعتبار و نفوذ بین‌المللی کشورها و نیز اتحادها و ائتلاف‌های بین‌المللی اهمیت زیادی دارد.

رئیس سازمان مدیریت استان از عوامل مؤثر در زنجیره ارزش لجستیک استان یزد را موقعیت استراتژیک آن در مسیر طرح‌های بزرگ منطقه‌ای و بین‌المللی دانست و گفت: این استان می‌تواند به عنوان یکی از گره‌های اصلی در مسیر کاروان‌های تجاری بین‌المللی و حتی در شبکه حمل و نقل بارهای ترانزیتی از چین به اروپا عمل کند.

وی بهره‌برداری از این فرصت‌ها را نیازمند سرمایه‌گذاری‌های گسترده در زیرساخت‌ها و توسعه ظرفیت‌های لجستیکی عنوان کرد و گفت: افزایش تعداد و کیفیت مراکز لجستیکی، توسعه شبکه‌های حمل و نقل ریلی و هوایی و ایجاد زیرساخت‌های یکپارچه برای مدیریت بارهای ترانزیتی، از جمله اقداماتی است که می‌تواند جایگاه استان یزد را در این زمینه تقویت کند.

دهقانی‌زاده تاکید کرد: این موضوع به ویژه در شرایطی که کشور در حال تقویت روابط اقتصادی با کشورهای منطقه و جهان است، اهمیت بیشتری پیدا می‌کند.

وی با بیان اینکه در عصر حاضر رقابت‌پذیری اقتصادی به شدت به بهینه‌سازی زنجیره تأمین و کاهش هزینه‌های لجستیکی وابسته است و لجستیک می‌تواند به عنوان یک پشتیبان ارزشمند برای بخش تولید استان باشد، اذعان کرد: استان یزد فرصتی منحصر به فرد برای جذب سرمایه‌گذاری‌ها و تقویت زنجیره ارزش خود در سطح ملی و بین‌المللی دارد.

دهقانی‌زاده در پایان به توجه ویژه تیم مدیریتی استان به افزایش سهم خدمات در اقتصاد استان یزد و اهمیت جایگاه زنجیره ارزش بازرگانی و لجستیک در برنامه‌یزدِ پایدار اشاره و ابراز امیدواری کرد که این رویکرد بتواند به افزایش بهره‌وری و جذب سرمایه‌گذاری در حوزه‌های مرتبط کمک کند و نقش یزد را در زنجیره تأمین کشور و منطقه پررنگ‌تر سازد.

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ