آشنایی با انواع مدل های تخت های بیمارستانی

اقتصاد ایران: تخت های بیمارستانی از تجهیزات پزشکی مهم در دوره نقاهت و نگهداری از بیماران هستند که نقش کلیدی در بهبود روند درمان آنها داشته و این تخت ها با توجه به نیازهای مختلف پزشکی و شرایط بیماران، در مدل ها و امکانات متنوعی طراحی شده اند. با شناخت دقیق تخت های بیمارستانی می توانید بهترین مدل را خریداری نمایید که البته یک راه دیگری برای استفاده موقت وجود دارد؛ شما می توانید برای مواجه نشدن با چالش های خرید انواع تجهیزات پزشکی، از خدمات اجاره تخت های بیمارستانی استفاده کنید.

انواع تخت بیمارستانی بر اساس نوع سیستم کنترل کدامند؟

اگر بخواهیم تخت های بیمارستانی را با توجه به نوع سیستم کنترل بخش های مختلف تخت به انواع مختلفی تقسیم کنیم، شامل موارد زیر می شود:

تخت بیمارستانی مکانیکی یا دستی

این نوع تخت بیمار، برای تنظیم ارتفاع، سر و پای تخت از چرخش یک اهرم مکانیکی استفاده کرده و ساده ترین و ارزانترین نوع تخت بیمارستانی است. با استفاده از یک اهرم کنار تخت، می توان وضعیت بیمار را تغییر داد و باید توجه داشته باشید که وجود یک همراه در دوران نقاهت بیمار ضروری است.

تخت بیمارستانی نیمه الکترونیک (نیمه برقی)

 این نوع تخت، هم به صورت برقی و هم به صورت دستی عمل می کند به طوری که تنظیم ارتفاع آن به صورت دستی و تنظیم سر و پای تخت به صورت برقی انجام می شود. این تخت بیمار نیز دارای قیمت مناسبی است.

تخت بیمارستانی تمام الکترونیک (تمام برقی)

در این نوع تخت بیمار، تنظیم ارتفاع، سر و پای تخت به صورت کاملا برقی و با استفاده از یک ریموت کنترل انجام می شود. بیمار در صورت عدم حضور همراه نیز می تواند تغییرات مورد نیاز خود را انجام دهد و با استفاده از دکمه های موجود وضعیت ارتفاع تخت را تغییر دهد.

انواع تخت بیمارستانی

قیمت انواع تخت بیمارستانی

قیمت تخت های بیمارستانی به نوع آنها (ساده، نیمه برقی یا برقی)، تعداد شکن ها (تک، دو، سه یا چهار شکن)، کیفیت ساخت و امکانات جانبی بستگی دارد. تخت های مکانیکی ساده معمولا ارزان ترین گزینه هستند، در حالی که تخت های برقی چهار شکن با قابلیت های پیشرفته بالاترین قیمت را دارند. سایر عوامل مانند جنس بدنه، کنترل الکترونیکی، برند سازنده و لوازم همراه نیز بر قیمت نهایی تاثیر می گذارد. در ادامه قیمت برخی مدل ها ذکر شده است:

محصول

قیمت

تخت بیمارستانی برقی صندلی شو چهار شکن

27،000،000 تومان

تخت یک شکن مکانیکی رویه ABS

5،900،000 تومان

تخت برقی سه شکن با تنظیم ارتفاع

16،000،000 تومان

تخت بیمارستانی تمام اتوماتیک لگن خور برقی خانگی 5000

36،900،000 تومان

تخت بیمارستانی برقی

31،800،000 تومان

تخت جراحی لنیس

339،000،000 تومان

تخت ژنیکولوژی برقی

38،500،000 تومان

تخت بیمار سه شکن برقی ریچمت

29،000،000 تومان

تخت برقی صندلی شو مبله

33،800،000 تومان

تخت بیمارستانی برقی فول پارمدیک

41،800،000 تومان

در هنگام خرید تخت بیمارستانی به چه نکاتی توجه کنیم؟

هنگام خرید تخت بیمارستانی حتما به نوع کاربری (خانگی یا بیمارستانی)، تعداد شکن ها و قابلیت تنظیم بخ ‌های مختلف توجه کنید. به کیفیت ساخت، وجود نرده محافظ، چرخ ترمزدار و امکان کنترل برقی یا دستی نیز در زمان خرید تخت بیمارستانی باید توجه شود. همچنین حتما متناسب با وضعیت بیمار و مدت زمان بستری بودن، نوع مناسب تخت را انتخاب کنید. با توجه به قیمت تخت های بیمارستانی ممکن است هر بیماری توانایی خرید انواع تخت بیمار را نداشته باشد؛ همچنین خرید تخت بیمارستانی چندان صرفه اقتصادی نداشته و برای مدت زمان نقاهت کوتاه اصلا مناسب نیست. بنابراین به شما پیشنهاد می کنیم از یک مرکز معتبر و با تجربه مانند مجموعه مهرگان نو اقدام به اجاره تخت بیمارستانی نمایید.

انواع تخت بیمارستانی بر اساس تعداد شکن

تعداد قسمت های تغییر زاویه تخت یکی دیگر از معیارهای دسته بندی انواع تخت بیمارستانی یا تخت بیمار می باشد که به این قسمت ها شکن گفته می شود و دارای مدل های زیر است:

تخت بیمارستانی تک شکن

در این تخت ها فقط زاویه سر تغییر کرده که امکان بالا آوردن نیم تنه بیمار را فراهم می کند. این مدل بیشتر برای بیمارانی مناسب است که نیاز به استراحت طولانی مدت در بستر دارند اما شرایطشان طوری نیست که به تنظیمات پیشرفته نیاز داشته باشند. با بالا آوردن قسمت پشتی، بیمار می تواند راحت تر غذا بخورد یا نفس بکشد. این تخت ها اغلب در مراقبت های خانگی، بخش‌های عمومی بیمارستان یا مراکز سالمندان استفاده می شوند.

تخت بیمارستانی دو شکن

تخت بیمارستانی دو شکن دارای دو بخش قابل تنظیم در قسمت پشتی و زیر پا بوده و امکان تغییر زاویه‌ نشیمن و پاها را به طور جداگانه فراهم ساخته است. این ویژگی باعث افزایش راحتی بیمار، بهبود گردش خون و کاهش خطر زخم بستر می شود و مناسب برای بیمارانی است که نیاز به بستری طولانی مدت دارند یا باید در وضعیت های مختلف قرار بگیرند.

تخت بیمارستانی سه شکن

تخت بیمارستانی سه شکن پیشرفته ترین مدل در بین تخت های بیمارستانی بوده که دارای سه بخش قابل تنظیم در قسمت پشتی، زیر پا و بخش میانی لگن می باشد. این طراحی امکان تغییر موقعیت های متنوع را فراهم کرده و به بهبود راحتی، تنفس، گردش خون و جلوگیری از زخم بستر کمک می کند.
این تخت مناسب بیماران با شرایط خاص، آسیب دیدگی های ستون فقرات یا بستری طولانی مدت در منزل و مراکز درمانی تخصصی است.

تخت بیمارستانی چهار شکن

تخت بیمارستانی چهار شکن از تخت های بستری پیشرفته‌ محسوب می شود که دارای چهار بخش قابل تنظیم در پشتی، زیر پا، لگن و ساق پا می باشد. برای بیماران با محدودیت شدید حرکتی یا نیازمند مراقبت ویژه این تخت بسیار مناسب بوده و در بخش های ICU، CCU، مراقبت های ویژه و منزل بسیار مورد استفاده قرار می گیرد.

آشنایی با انواع مدل های تخت های بیمارستانی

انواع تخت بیمارستانی با توجه به عملکرد آن

انواع تخت بیمارستانی با توجه به عملکرد به شرح زیر می باشد:

  • تخت معاینه: تخت های معاینه از نوع مکانیکی و دو شکن بوده، پایه های فلزی دارند و سطح روی تخت چرم یا فوم است.

  • تخت اورژانس: تخت های اورژانس دارای چرخ های بزرگ برای جابجایی سریع هستند و قابلیت اتصال کپسول اکسیژن، کنترل های هیدرولیک، ضربه گیر، تسمه های ثابت نگه داشتن بیمار و... دارند.

  • تخت بستری: تخت های بستری دارای انواع مختلفی هستند و در بیمارستان ها، مراکز درمانی و مصارف خانگی کاربرد دارند.

  • تخت بستری اطفال: بدنه و اسکلت این تخت‌ بسیار محکم بوده و در مدل های یک شکن، دو شکن یا سه شکن تولید می شود.

  • تخت سی پی آر (CPR): سطح این تخت ها رسانای جریان الکتریسیته نیستند زیرا باید در برابر دستگاه های الکتروشوکی مقاوم باشند.

  • تخت ریکاوری: تخت ریکاوری دارای پایه های چرخ‌دار بوده و حفاظ های بلند، ضربه گیر، پایه سرم و سبد نگهداری وسایل بیمار دارد.

  • تخت معاینه زنان و زایمان: تخت ویژه زایمان از سه بخش عمده تکیه گاه، محل نشستن و دراز کشیدن و محل قرارگیری پاهای بیمار تشکیل شده و دارای ضربه گیر و چرخ های بزرگ می باشد.

  • تخت اتاق عمل و جراحی: تخت جراحی یک سطح بلند و ایستا بوده که متحرک بودن بخش های مختلف و امکان اتصال قطعات لازم از ویژگی همه تخت های جراحی است. سطح روی تخت که بیمار روی آن قرار می گیرد از جنس فلز، پلاستیک یا کامپوزیت فلز ساخته‌ شده است.

  • تخت جراحی زیبایی: تخت های جراحی پوست و مو در مدل های برقی و مکانیکی تولید می شوند.

  • تخت دیالیز: این تخت ها قابلیت تبدیل شدن به صندلی را دارند و  به صورت برقی به بازار ارائه می شوند.

  • تخت ارتوپدی: این تخت دارای محل هایی برای بستن و درست قرار دادن دست یا پای شکسته داشته و در دو مدل مکانیکی و برقی تولید می شود.

  • تخت روانپزشکی: در طراحی این تخت‌ امنیت بیمار در نظر گرفته‌ شده و معمولا ساده و مکانیکی می باشد.

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ