برتری نارنجی‌پوشان جاده‌مخصوص در ارائه خدمات و امداد خودرو

اقتصاد ایران: این روزها بازار کراس‌اوورها در داخل کشورمان همانند بازار جهانی، بسیار پرطرفدار و جذاب است. پس از آزادسازی واردات خودرو از شهریور سال ۱۴۰۱، شاهد حضور طیف گسترده‌ای از اس‌یووی‌کراس‌اوورها در ایران هستیم. همین مساله سبب شده است تصمیم خرید خودرویی در این کلاس، کمی دشوار و سخت باشد.

در کلاس اس‌یووی کراس‌اوورهای کامپکت که یکی از محبوب‌ترین کلاس‌های این دسته از خودرو در بازار کشورمان هستند، دو گزینه چانگان CS۵۵ پلاس و گک امکو از انتخاب‌های جذاب این روزهای بازار وارداتی‌هاست. در ادامه، این دو خودرو را از نظر فنی بررسی خواهیم کرد. اگرچه گک امکو با چانگان CS۵۵ پلاس از نظر قیمتی، حدود ۵۰۰ میلیون‌تومان اختلاف دارد، اما هدف ما بررسی فنی هر دو مدل خودرو است تا خریداران این کلاس خودرویی با اطمینان بیشتری سراغ محصول مورد نظرشان بروند.

آشنایی با دو کراس‌اوور

چانگان CS۵۵ از سال ۲۰۱۷ به تولید رسیده و در کلاس اس‌یووی کراس‌اوورهای کامپکت سگمنت C قرار می‌گیرد. در ماه مارس سال ۲۰۲۱ میلادی، نسل دوم این خودرو به‌صورت رسمی و بر پایه زبان جدید طراحی چانگان معرفی شد. CS۵۵ به‌لطف کیفیت ساخت بالا، در کشورهای حاشیه خلیج‌فارس بسیار موفق ظاهر شده است. در مقابل کمپانی جی‌ای‌سی که در بازار ایران با نام گک شناخته می‌شود، در سال ۲۰۲۲ میلادی اس‌یووی کراس‌اوور کامپکت سگمنت C خود را با نام امکو معرفی کرد. این خودرو در بازار چین با نام ترامپچی امکو نیز شناخته می‌شود.

برتری نارنجی‌پوشان جاده‌مخصوص در ارائه خدمات و امداد خودرو

بررسی طراحی خارجی

پیش از نقد طراحی خارجی هر دو اس‌یووی کراس‌اوور باکیفیت چینی باید گفت که چانگان CS۵۵ پلاس و جی‌ای‌سی امکو، از نظر کیفیت بسیار نزدیک به هم هستند. براساس گزارش جی‌دی‌پاور، در سال ۲۰۲۴، ۲۰۷ دستگاه چانگان بابت خرابی به نمایندگی مراجعه کرده که آمار جی‌ای‌سی ۲۰۶ دستگاه بوده است. بنابراین می‌توان گفت از نظر کیفیت، این دو خودرو بسیار نزدیک به هم هستند. زبان جدید طراحی چانگان از سال ۲۰۲۱ میلادی به بعد منجر به تولید محصولات بسیار اسپرت و هیجان‌انگیزتری شد.

نسل دوم چانگان CS۵۵ پلاس به‌لطف استفاده از خطوط تیز روی بدنه، رینگ‌های ۱۹ اینچی و اضافه شدن رنگ قرمز به رکاب‌ها، هیجان بیش‌تری را به بیننده القا می‌کند. با نگاهی به نمای جلو این خودرو، شاهد طراحی چراغ‌های کشیده و باریکی هستیم و خوشبختانه خبری از طراحی چراغ‌های دوبل نیست.

این چراغ‌های کشیده مزین به LED با جلوپنجره عریض، حجم نسبتا برآمده روی کاپوت و وروی‌های هوا درون سپر، چهره جسورانه و جذابی را به‌وجود آورده‌اند. در نمای عقب، شاهد طراحی چراغ‌های کشیده و جدا از هم هستیم که با گرافیک LED و حجم نسبتا خاص روی درِ صندوق‌عقب، نمای زیبایی به این بلندقامت پرچمدار چانگان در بازار ایران بخشیده است. همچنین دو اگزوز غیرفعال در طرفین سپر و اسپویلر T شکل روی درِ صندوق‌عقب، حس هیجان این خودرو را بیشتر می‌کند.

در مقابل جی‌ای‌سی امکو یک اس‌یووی کراس‌اوور با استایل بسیار هیجانی است. با نگاهی به پروفیل بدنه این خودرو، شاهد استفاده از خطوط نسبتا تیز و درهم‌تنیده هستیم. رینگ‌های ۱۹ اینچی نیز کاراکتر اسپرتی به این خودرو می‌دهد.

در نمای جلو، شاهد سبک طراحی کاملا متفاوتی هستیم؛ چراغ‌های کشیده با LED های L شکل در یک مجموعه قرار گرفته‌اند. همچنین خطوط تیز روی کاپوت و خطوط مورب جلوپنجره که با پوزه یکپارچه شده است، چهره‌ای کاملا تهاجمی و خشن ایجاد می‌کند.

در نمای عقب جی‌ای‌سی امکو با طراحی اسپرت‌محوری مواجه هستیم. چراغ‌های V شکل عمودی مزین به LED، حجم‌پردازی روی درِ صندوق‌عقب و طراحی دو اگزوز عمودی غیرفعال در طرفین سپر، نمای زیبا و هیجان‌انگیزی را به‌نمایش می‌گذارند. اسپویلر الحاقی دوتکه نیز روی درِ صندوق‌عقب و دیفیوزر میانی، چاشنی اسپرت این خودرو را بیشتر می‌کند.

برتری نارنجی‌پوشان جاده‌مخصوص در ارائه خدمات و امداد خودرو

کابین‌های اسپرت!

در خودرو چانگان CS۵۵ پلاس شاهد یک کابین مدرن، جذاب و اسپرت هستیم. کلیت طراحی داشبورد مینیمال است. طراحی یک کلاستر ۱۰.۲۵ اینچی در بالاترین بخش و در مقابل راننده (حس محصولات جدید پژو به سرنشینان القا می‌شود) و طراحی یک نمایشگر ۱۲.۳ اینچی افقی لمسی برای سیستم مولتی‌مدیا با دکمه‌های فیزیکی در زیر دریچه‌های سیستم تهویه‌مطبوع، فضای کاملا مدرن و پیشرفته‌ای را در کابین ایجاد کرده است.

طراحی دریچه‌های ذوزنقه‌ای‌شکل در طرفین داشبورد و طراحی سراسری دریچه‌های میانی، فضای کابین را بسیار جدید و مدرن جلوه می‌دهد. نکته بسیار مهم در زمان قرارگیری در پشت فرمان چانگان CS۵۵ پلاس سطح بالای راحتی و ارگونومی در کنار میدان دید عالی نسبت به محیط اطراف است.

طراحی غربیلک‌فرمان دی-کات جدید (که بسیار خوشدست و اسپرت است)، طراحی دسته‌دنده بسیار جذاب و دکمه روتاری تنظیم حالت رانندگی، حس هیجان خاصی را در زمان رانندگی به سرنشین القا می‌کند. طراحی ستون A زاویه‌دار و سقف پانورامیک نیز جلوه بسیار دلنشینی به‌کابین این خودرو می‌بخشید.

نکته بسیار مهم این‌که کیفیت ساخت بالا و استفاده از مواد باکیفیت، پلاستیک نرم Soft Touch و استفاده از چرم، کابین بسیار شیک و بی‌سروصدایی را در اختیار سرنشینان قرار می‌دهد. در مقابل جی‌ای‌سی امکو کابین بسیار اسپرتی دارد. کلیت داشبورد این خودرو مینیمال و ساده بوده که وجود کلاستر ۸.۵ اینچی در مقابل راننده و یک نمایشگر عریض ۱۰.۱ اینچی در بخش میانی، سبب ایجاد فضای مدرن و بسیار خلوتی در کابین شده است.
طراحی دریچه‌های سیستم تهویه‌مطبوع ذوزنقه‌ای‌شکل در طرفین داشبورد و دریچه کپسولی‌شکل بخش میانی، به‌همراه دکمه روتاری در کنار آن، فضای داخلی جی‌ای‌سی امکو را جذاب و منحصربه‌فرد جلوه می‌دهد. طراحی دسته‌دنده کوچک و غربیلک‌فرمان دی-کات، رانندگی با این خودرو را اسپرت جلوه می‌دهد.
درعین حال استفاده از تریم قرمز و مشکی به‌همراه چرم و قطعات پلاستیک نرم Soft Touch کیفیت بالایی برای کابین این خودرو به ارمغان آورده است. همچنین طراحی سقف پانورامیک نیز فضای جذابی را به‌وجود آورده است. از نظر امکانات رفاهی و ایمنی هر دو خودرو در یک سطح قرار دارند و به‌تمام آپشن‌های روز رفاهی و ایمنی مجهز هستند؛ البته چانگان CS۵۵ پلاس به‌نمایشگر مرکزی بزرگ‌تری برای سیستم مولتی‌مدیا مجهز است.

مقایسه سواری و هندلینگ

چانگان CS۵۵ پلاس در محور جلو دارای سیستم تعلیق مک‌فرسون با طبق‌های بهینه‌سازی‌شده و در محور عقب دارای ساختار مولتی‌لینک (چنداتصالی) است. این سیستم تعلیق با توجه به‌سایز ۵۵/۲۲۵ لاستیک‌ها و رینگ‌های ۱۹ اینچی آلومینیومی، کیفیت سواری بسیار بالایی را به سرنشینان ارائه می‌دهد. در مقابل جی‌ای‌سی امکو نیز از ساختار مک‌فرسون در محور جلو و از ساختار مولتی‌لینک در محور عقب برخوردار است که تایرهای ۵۵/۲۳۵ و رینگ‌های ۱۹ اینچی آلومینیومی کیفیت سواری خوبی ایجاد می‌کنند. به‌لطف توزیع وزن مناسب‌تر میان محورهای جلو و عقب، در چانگان CS۵۵ پلاس شاهد هندلینگ و فرمان‌پذیری بهتری نسبت به جی‌ای‌سی امکو هستیم.

برتری چانگان نسبت به جی‌ای‌سی

در بخش مشخصات فنی، هر دو خودرو در کلاس ۴ سیلندر ۱.۵ لیتری توربوشارژ قرار دارند. چانگان CS۵۵ پلاس از یک موتور ۴ سیلندر ۱.۵ لیتری مجهز به‌سیستم پرخوران توربوشارژ و سیستم پاشش سوخت GDI بهره می‌گیرد. این موتور با کد JL۴۷۳ZQ۷ معرفی می‌شود و دارای ۱۶ سوپاپ در سرسیلندر بوده و از مکانیزم DOHC برخوردار است. این موتور به‌لطف سیستم پرخوران توربوشارژ و سیستم پاشش سوخت مستقیم GDI می‌تواند حداکثر ۱۸۰.۷ اسب‌بخار قدرت را در ۵۵۰۰ آرپی‌ام (دور در دقیقه) و حداکثر ۲۸۶.۷ نیوتون‌متر گشتاور را در ۲ هزار آرپی‌ام به‌ارمغان آورد. از آن‌جا که موتور دارای حجم ۱.۵ لیتر و مزین به‌توربوشارژ است، کمی تحت فشار بوده که مالک خودرو باید نسبت به‌نوع رفتارهای رانندگی و شیوه نگهداری از این خودرو بسیار حساس باشد.

این قدرت و گشتاور به‌کمک یک گیربکس ۷ سرعته دوکلاچه اتوماتیک به‌چرخ‌های جلو منتقل می‌شود. به‌لطف هماهنگی عالی میان موتور و گیربکس و عملکرد بی‌نظیر گیربکس، شاهد شتاب خوبی از این خودرو هستیم.

در مقابل جی‌ای‌سی امکو نیز به یک موتور ۴ سیلندر خطی ۱.۵ لیتری مزین به‌تکنولوژی پرخوران توربوشارژ و سیستم پاشش سوخت مستقیم داخل سیلندرها مجهز است. این موتور به‌لطف تکنولوژی ساخت به‌روز می‌تواند ۱۷۷ اسب‌بخار قدرت را در دور ۵۵۰۰ آرپی‌ام (دور در دقیقه) و حداکثر ۲۷۰ نیوتون‌متر گشتاور را در دور ۲ هزار آرپی‌ام فراهم آورد. گیربکس ۷ سرعته دوکلاچه‌تر اتوماتیک وظیفه انتقال قدرت و گشتاور به‌چرخ‌های جلو را برعهده دارد.

هماهنگی موتور و گیربکس در جی‌ای‌سی امکو نیز در سطح خوبی قرار دارد که شتاب خوبی را برای این کراس‌اوور فراهم می‌آورد. از نظر کیفیت و تکنولوژی ساخت، چانگان CS۵۵ پلاس و جی‌ای‌سی امکو در یک سطح قرار دارند؛ اما به‌دلیل پشتیبانی مناسب گروه خودروسازی سایپا از چانگان CS۵۵ پلاس و خدمات پس از فروش بسیار مناسب، چانگان CS۵۵ پلاس گزینه قابل اعتمادتری برای خرید به‌حساب می‌آید.

البته موتورهای توربوشارژ ۱.۵ لیتری به‌دلیل کیفیت پایین سوخت کشور، احتمالا دچار خرابی‌های بیشتری می‌شوند؛ از این رو، در زمینه تامین قطعات اصلی برای موتور و گیربکس، گروه خودروسازی سایپا چند سر و گردن بالاتر بوده و به‌لطف سیستم امداد خودرو، خریداران این خودرو از آرامش خاطر بالاتری برخوردارند. از طرفی راسا موتور خاورمیانه به‌عنوان شرکت واردکننده محصولات جی‌ای‌سی در کشور، در زمینه شبکه خدمات پس از فروش از برخی ضعف‌ها برخوردار بوده و در شبکه خدمات آن، امدادخودرو نیز وجود ندارد.

برتری نارنجی‌پوشان جاده‌مخصوص در ارائه خدمات و امداد خودرو

چانگان بخریم یا جی‌ای‌سی؟

درنهایت اگر قصد خرید یک اس‌یووی کراس‌اوور کامپکت با پیشرانه توربوشارژ و شتاب عالی دارید، چانگان CS۵۵ پلاس در اولویت خرید قرار می‌گیرد. این خودرو طی سال‌های حضور در بازار دست‌دوم‌ها، همچنان جایگاه خود را حفظ کرده است. دلیل این مساله نیز حمایت گروه خودروسازی سایپاست. این شرکت خودروساز، به‌لطف شبکه خدمات پس از فروش مناسب‌تر، تامین به‌هنگام قطعات و دارا بودن امداد خودرو جایگاه بهتری برای محصولاتش در بازار فراهم می‌کند. این اطمینان خریدار به‌لطف وجود نمایندگی‌های خدمات پس از فروش در سراسر کشور ایجاد می‌شود.

این درحالی است که راساموتور خاورمیانه در شهرهای کوچک کشور، نمایندگی خدمات پس از فروش ندارد و همان‌طور که بیان شد خبری هم از امدادخودرو نیست. این روزها چانگان CS۵۵ پلاس مدل ۲۰۲۴ صفرکیلومتر در بازار ۲ میلیارد و ۶۵۰ میلیون‌تومان ارزش دارد. جی‌ای‌سی امکو مدل ۲۰۲۴ صفرکیلومتر نیز در بازه ۳ میلیاردتومان قرار دارد.

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ