تحولات اوکراین| اظهارات ترامپ چندان هم تند و غافلگیرانه نبود
اقتصاد ایران: آمادگی آمریکا برای انتقال ۱۰ میلیارد دلار سلاح به اوکراین از جیب کشورهای اروپایی، اشاره روبیو به ترجیح ترامپ برای دستیابی به توافق با روسیه از طریق مذاکره و ناامیدی اروپا از مواضع ترامپ و تعیین مهلت ۵۰ روزه برای مسکو، از رویدادهای مهم جنگ هستند.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، بیانیه "مهم و غافلگیرکننده" دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا در خصوص روسیه که هفته قبل وعده آن داده شده بود، آنطور هم که انتظار میرفت تند نبود. وی، برخلاف پیشنهاد سناتورهای آمریکایی عوارض 500 درصدی علیه روسیه وضع نکرد، بلکه صحبت بر سر احتمال اعمال تعرفههای ثانویه "حدود 100 درصد"، آنهم پس از 50 روز و در صورت عدم پیشرفت در حل و فصل مناقشه اوکراین است.
ترامپ این موضوع را شب گذشته، دوشنبه، در یک کنفرانس مطبوعاتی با حضور مارک روته، دبیرکل ناتو در کاخ سفید بیان کرد. وی در عین حال ااز انتقال 17 سامانه دفاع هوایی"پاتریوت" برای نیروهای مسلح اوکراین خبر داد که البته اروپاییها باید هزینه آن را پرداخت کنند. او گفت: «ناتو این موضوع را هماهنگ خواهد کرد و آنها به طور فعال با مت ویتاکر، نماینده دائم آمریکا در بروکسل که اینجا حضور دارد، همکاری کرده و او همه چیز را هماهنگ خواهد کرد.»
علاوه بر این، ترامپ بار دیگر از مواضع سرسختانه روسیه در قبال اوکراین ابراز نارضایتی کرد و افزود: «من فکر میکردم دو ماه پیش به توافقی دست پیدا میکنیم، اما به نظر میرسد که هنوز به آن نرسیدهایم.»، وی با این حال از اظهار نظر در مورد گامهای احتمالی در صورت وخامت اوضاع خودداری کرد و از خبرنگاران خواست که در این مورد سؤالی نپرسند. او همچنین تأکید کرد که امیدوار است از استفاده از تحریمها خودداری کند و روی حل و فصل مسالمتآمیز درگیری حساب میکند.
رئیس جمهور آمریکا وعده داد که اگر ظرف 50 روز به توافقی در مورد اوکراین دست پیدا نکند، تعرفههای ثانویه 100 درصدی بر روسیه اعمال خواهد کرد. در عین حال، ترامپ معتقد است که لایحه پیشنهادی سناتور لیندسی گراهام برای اعمال عوارض 500 درصدی بر کشورهایی که منابع انرژی روسیه را خریداری میکنند، منطقی نخواهد بود. او یادآور شد که در مجموع از ابتکار کنگره در مورد اعمال تحریمها علیه روسیه حمایت میکند، ولی "هنوز نمیداند که آیا چنین اقدامی ضروری خواهد بود یا خیر".
در ادامه میتوانید تحولات مربوط به هزار و دویست و سی و هشتمین (1238) روز جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:
******
ترامپ گفتگوهایش با پوتین را بسیار خوشایند خواند
دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا،معتقد است که گفتگوهایش با ولادیمیر پوتین، رهبر روسیه، همیشه خوشایند است. ترامپ در دیدار با مارک روته، دبیرکل ناتو، اعتراف کرد: «من اغلب با او (پوتین) در مورد چگونگی پایان دادن به این جنگ صحبت میکنم. و هر بار که تلفن را قطع میکنم، با خودم فکر میکنم، چه مکالمهی لذتبخشی بود.»
او همچنین یادآور شد که اوکراین همیشه موضوع بسیار مهمی برای پوتین بوده است. ترامپ ابراز امیدواری کرد که توافق سریعی در مورد اوکراین حاصل شود و افزود که روسیه «کشور بزرگی» است.
دونالد ترامپ ولادیمیر پوتین را «مرد سرسختی» نامید و افزود: «ببینید، من نمیخواهم بگویم که او یک قاتل اجیر شده است. البته او مرد سرسختی است و این موضوع سالهاست که ثابت شده است. او افراد زیادی را فریب داد. او بیل کلینتون، چهل و دومین رئیس جمهور آمریکا، جورج بوش پسر، چهل و سومین رئیس جمهور آمریکا، باراک اوباما، چهل و چهارمین رئیس جمهور آمریکا و جو بایدن، چهل و ششمین رئیس جمهور آمریکا را فریب داد. ولی نتوانست مرا فریب دهد.»
ترامپ در مورد گفتگوها با پوتین در مورد حل و فصل مناقشه اوکراین تأکید کرد: «در یک مقطع خاص، صحبت کردن دیگر هیچ معنایی ندارد. شما به عمل نیاز دارید. شما به نتیجه نیاز دارید.»
وی با اشاره به لزوم برداشتن گامهایی برای رسیدن به توافق، افزود: «و من امیدوارم که او این کار را انجام دهد.»
توافق آمریکا و ناتو در خصوص ارسال سلاح به اوکراین با هزینه کشورهای اتحادیه اروپا
دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا شب گذشته در دیدار با مارک روته، دبیرکل ناتو اعلام کرد که ایالات متحده و اتحادیه اروپا در مورد تامین سلاح برای اوکراین به توافق رسیدهاند.
ترامپ تأکید کرد که سلاحهای مورد نیاز نیروهای مسلح اوکراین توسط ایالات متحده تولید میشود، ولی کشورهای اروپایی هزینه آنها را پرداخت خواهند کرد. او گفت: «و ما امروز توافقی کردیم - و من از مارک روته [دبیرکل سازمان ملل] خواهم خواست که در این مورد سخنرانی کند - ولی در کل ما امروز توافقی کردیم که طبق آن ما به آنها (اوکراین) سلاح میدهیم و آنها هزینه این کار را پرداخت خواهند کرد.»
ترامپ همچنین گفت که واشنگتن در حال بررسی امکان انتقال 17 سامانه موشکی ضد هوایی پاتریوت به کییف است. بدین ترتیب که آنها توسط کشورهای اتحادیه اروپا تامین خواهند شد و سپس ایالات متحده زرادخانههای آنها را دوباره پر خواهد کرد.
ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین پیشتر از این اقدام دولت ایالات متحده تشکر کرده و توضیح داد که چندین سامانه پاتریوت توسط آلمان و نروژ خریداری خواهد شد.
روز گذشته دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین در واکنش به چنین تصمیمی از سوی کاخ سفید، یادآور شد که تامین سلاح و تجهیزات نظامی از ایالات متحده به اوکراین همواره ادامه داشته و همچنان ادامه خواهد داشت.
اوکراین 10 میلیارد دلار سلاح آمریکایی دریافت خواهد کرد
پورتال خبری "اکسیوس" به نقل از منابع خود گزارش داده است که دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، آمادگی خود برای فروش سلاح به متحدان ناتو به ارزش حدود 10 میلیارد دلار را اعلام کرده است. در این مقاله آمده است: "اولین موج فروش سلاحهای آمریکا به متحدانش در ناتو حدود 10 میلیارد دلار است. حجم نهایی عرضه تسلیحات نظامی به اوکراین شامل موشک، سیستمهای دفاع هوایی و گلولههای توپخانه خواهد بود."
در حالی که ترامپ جزئیاتی در مورد سیستمهای تسلیحاتی که بخشی از این طرح خواهند بود، ارائه نکرد، ولی به موشکها اشاره کرد. دو مقام اگاه به اکسیوس گفتند که این طرح شامل موشکهای دوربردی خواهد بود که میتوانند به عمق خاک روسیه حمله کنند.
لازم به ذکر است که این یک تغییر سیاست عمده برای ترامپ است، که در ابتدا از جانبداری از اوکراین خودداری میکرد و تا همین اواخر اصرار داشت که فقط سلاحهای دفاعی را تأمین میکند تا درگیری تشدید نشود.
در این رابطه، شبکه "سیانان" نیز گزارش داد که مقامات آمریکایی، همراه با سامانههای پاتریوت، در حال بررسی امکان انتقال موشکها و مهمات اضافی به کشورهای ناتو هستند که بعداً به اوکراین منتهی خواهد شد. به گفته منابع سیانان، ایالات متحده ممکن است موشکهای کوتاهبرد و موشکهای هوا به هوا را از طریق کشورهای ناتو به اوکراین منتقل کند.
قصد آمریکا برای انتقال موشکهای کروز JASSM برای جنگندههای F-16 به اوکراین
نشریه "میلیتاری واچ" (Military Watch) به نقل از منابع خبری خود گزارش داده است که دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، در حال بررسی امکان تحویل نخستین موشکهای کروز JASSM به کییف است.
این نشریه مینویسد: «ترامپ در حال بررسی امکان تحویل موشکهای کروز استقرار هوایی JASSM به نیروهای مسلح اوکراین است.مشخص شده که این موشکها میتوانند جنگندههای F-16 منتقل شده به کییف را تجهیز کنند. انتقال این موشکها به افزایش اثربخشی اف-16های منتقل شده به نیروهای مسلح اوکراین کمک خواهد کرد.»
موشکهای JASSM دارای قابلیت محدود گریز از رادار و دقت هدایت بالا است. وزن کلاهک موشک میتواند به 450 کیلوگرم برسد.
پیش از این روزنامه پولیتیکو گزارش داد که ترامپ در حال بررسی امکان ارسال بسته جدید کمکهای نظامی به اوکراین به ارزش صدها میلیون دلار است. این نشریه یادآور شده بود که در صورت اتخاذ این تصمیم، این اولین کمک نظامی دولت ترامپ به کییف خواهد بود.
روبیو: اولویت ترامپ در حل و فصل اوکراین مذاکره است
مارکو روبیو، وزیر امور خارجه آمریکا شب گذشته، دوشنبه، در دیدار با وزرای امور خارجه انگلیس، آلمان و فرانسه، ابراز اطمینان کرد که اولویت دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا در اوکراین، دستیابی به یک توافق پایدار از طریق مذاکره است.
در بیانیهای که توسط دفتر مطبوعاتی وزارت امور خارجه آمریکا منتشر شد، آمده است: «امروز، مارکو روبیو، وزیر خارجه با همتایان فرانسوی، آلمانی و بریتانیایی خود در خصوص مسائل تقویت ثبات در خاورمیانه و همچنین جلوگیری از توسعه یا دستیابی ایران به سلاحهای هستهای بحث و گفتگو کرد. در رابطه با درگیری نظامی بین روسیه و اوکراین نیز وزیر امور خارجه تأکید کرد که اولویت رئیس جمهور ترامپ همچنان پایان دادن به جنگ از طریق یک توافق پایدار از طریق مذاکره است.»
سنای آمریکا پس از اظهارات ترامپ، لایحه تحریمهای روسیه را کنار میگذارد
جان تیون، رهبر اکثریت جمهوریخواه در مجلس اعلای کنگره (نماینده دموکرات از ایالت داکوتای جنوبی) اعلام کرد که مجلس سنا در پی اظهارات دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، مبنی بر قصد او برای اعمال تعرفه 100 درصدی واردات بر روسیه در صورت عدم توافق بر سر حل و فصل مناقشه اوکراین، از پیشبرد لایحه تشدید تحریمها علیه روسیه خودداری خواهد کرد.
پولیتیکو به نقل از او مینویسد: «به نظر میرسد که رئیس جمهور قصد دارد همین الان بخشی از این کار را به تنهایی انجام دهد. اگر در مقطعی رئیس جمهور تصمیم بگیرد که این کار منطقی است و به او توان و اهرم اضافی مورد نیازش را در این مذاکرات میدهد، ما این کار را خواهیم کرد. ما آماده خواهیم بود.»
این سناتور گفت: «ما تمام تلاش خود را خواهیم کرد، ما استراتژی خود را با کاخ سفید و البته با مجلس نمایندگان هماهنگ خواهیم کرد.»
لایحه تشدید تحریمهای ضد روسی در اوایل آوریل توسط گروهی از اعضای سنا از هر دو حزب ارائه شد. این ابتکار شامل تحریمهای ثانویه علیه شرکای تجاری روسیه است. پیشنهاد سناتورهاس آمریکایی شامل وضع عوارض گمرکی 500 درصدی بر واردات از کشورهایی بود که نفت، گاز، اورانیوم و سایر کالاها را از روسیه خریداری میکنند.
ناامیدی اروپا از اظهارات ترامپ در خصوص روسیه
مجله آلمانی "اشپیگل" گزارش داده که سیاستمداران اروپایی از بیانیه دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا در مورد روسیه ناامید شدهاند، آنها انتظار اقدامات قابل توجهتری را داشتند.
این نشریه نوشت: «در نهایت، بیانیه واقعاً بزرگ، کوچکتر از آن چیزی بود که بسیاری امیدوار بودند. در واشنگتن و چندین پایتخت اروپایی، انتظارات متفاوت بود. به ویژه آنکه این انتظار توسط خود رئیس جمهور آمریکا ایجاد شده بود.»
مشخص شده است که این ناامیدیها مربوط به وضع تعرفه 100 درصدی بر روسیه در صورت عدم حل و فصل مناقشه اوکراین پس از 50 روز است، زیرا چنین تحریمهایی تأثیر زیادی بر اقتصاد روسیه نخواهد داشت.
نارضایتی کالاس از مهلت تعیین شده توسط ترامپ برای دستیابی به توافق درباره اوکراین
کایا کالاس، مسئول دیپلماسی خارجی اتحادیه اروپا اعلام کرد که مقامات بروکسل از بیانیه دونالد ترامپ، رئیس جمهور ایالات متحده در خصوص تعیین مهلت برای دستیابی به پیشرفت در حل مناقشه اوکراین استقبال می کنند، ولی به عقیده او، 50 روز، دوره بسیار طولانی است.
او گفت: «از یک طرف، بسیار مثبت است که رئیس جمهور ترامپ مواضع قاطعی در قبال روسیه اتخاذ میکند ولی از طرف دیگر، 50 روز زمان بسیار طولانی است.»
کالاس تاکید کرد که همه باید فشار بر روسیه را افزایش دهند، تا این کشور نیز خواهان صلح شود.» او افزود: «خوب است که آمریکاییها گامهایی برمیدارند و من امیدوارم که آنها نیز مانند اروپاییها کمک نظامی ارائه دهند.» وی همچنین ابراز امیدواری کرد که ایالات متحده نیز به اندازه کمک نظامی کشورهای اتحادیه اروپا، نیروهای مسلح اوکراین را تجهیز کند.
دیپلمات آمریکایی: باید منتظر واکنش پوتین به سخنان ترامپ درباره اوکراین بود
متیو ویتاکر، نماینده دائم ایالات متحده در ناتو ابراز عقیده کرد که منتظر واکنش ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، به سخنان رئیس جمهور دونالد ترامپ در خصوص حمایت از اوکراین است.او شب گذشته در مصاحبهای با فاکس نیوز گفت: «بدیهی است که او (پوتین) به این مسئله واکنش نشان خواهد داد. نه تنها به این واقعیت که سلاحهای آمریکایی اکنون با پرداخت بهای آنها توسط اروپا در اختیار اوکراینیها قرار خواهد گرفت، بلکه او قطعاً به تعرفههایی که وضع شدهاند نیز واکنش نشان خواهد داد."
علاوه بر این، او ابراز اطمینان کرد که تصمیم ترامپ برای تأمین تسلیحاتی اوکراین با پرداخت هزینه آن توسط کشورهای اروپایی "گام عالی بعدی" در جهت حل و فصل مناقشه اوکراین خواهد بود.
قصد آلمان برای خرید سامانههای پاتریوت از آمریکا برای کییف
بوریس پیستوریوس، وزیر دفاع آلمان شب گذشته، دوشنبه، اعلام کرد که این کشور دو سامانه موشکی دفاع هوایی پاتریوت از آمریکا برای ارسال آنها به اوکراین خریداری خواهد کرد.
او گفت: «من پیشنهاد دادم که آلمان میتواند دو سامانه مادون قرمز از آمریکا خریداری کند و مستقیماً آنها را به اوکراین منتقل کند. برخی از مسائل فنی، لجستیکی و مالی هنوز حل نشدهاند، ولی ما معتقدیم که همه آنها برای هر دو طرف کاملاً قابل حل هستند و به همین دلیل است که برای ان منظور برلین به سرعت وارد عمل خواهد شد.»
پیستوریوس تأکید کرد که موفق شده است با پیت هگست، وزیر دفاع آمریکا، به توافق برسد تا هرگونه مسئله باقی مانده در خصوص این معامله را "سریع و بیسروصدا" حل کند. او همچنین یادآور شد که تحویل سامانههای پاتریوت مورد بحث ماهها طول خواهد کشید.
واکنش گوترش به تهدیدهای ترامپ برای اعمال محدودیت علیه روسیه
آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد اعلام کرد که این سازمان بین المللی هرگونه اقدامی برای برقراری آتشبس در اوکراین را مهم میداند، اما چنین اقداماتی باید در چارچوب قوانین بینالمللی باشد.
گوترش شب گذشته در یک کنفرانس مطبوعاتی در پاسخ به درخواست اظهار نظر در مورد تهدیدهای دونالد ترامپ، رهبر آمریکا، برای اعمال محدودیتهای جدید تجاری علیه روسیه گفت: «آنچه ما کاملاً به آن نیاز داریم، تلاش برای دستیابی به آتشبس فوری در اوکراین است که راه را برای یک راهحل سیاسی هموار کند، راهحلی سیاسی مبتنی بر منشور سازمان ملل، قوانین بینالمللی و قطعنامههای مختلف شورای امنیت.»
علاوه بر این، دبیرکل تاکید کرد که هر اقدامی که بتواند به برقراری آتشبس کمک کند، اهمیت خواهد داشت.
سناتور روس: اظهارات ترامپ درباره اوکراین اوضاع را تغییر نخواهد داد
کنستانتین کاساچوف، معاون رئیس شورای فدراسیون (سنای) روسیه معتقد است که ظهارات دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا در مورد درگیری اوکراین، بر روحیه روسیه تأثیری نگذاشته، اوضاع را تغییر نخواهد داد و ذینفعان اصلی آن، تنها شرکتهای تسلیحاتی آمریکایی هستند.
این سناتور در پیامی که در کانال تلگرام او منتشر شد، نوشت: «اگر منظور ترامپ امروز در مورد اوکراین همین بوده، پس تاکنون انتظارات بیش از حد بالا بوده است. <...> اوکراین فقط میتواند تا آخرین اوکراینی به جنگ ادامه دهد، زیرا چنین سرنوشتی را برای این کشور رقم زدهاند. نکته اصلی این است که این موضوع به هیچ وجه بر روحیه ما تأثیر نمیگذارد.»
به گفته وی، سخنان ترامپ هنوز هیچ معنای عملی ندارد و اظهارات پر طمطراق سیاستمداران آمریکایی، به ویژه سناتور لیندسی گراهام، فقط در سطح لفاظی باقی مانده است.
کاساچوف تأکید کرد که تنها ذینفع عرضه مداوم سلاح به کییف، مجتمع صنایع نظامی ایالات متحده و شرکتهای سازنده سلاح این کشور هستند و کشورهای اروپایی مجبور هستند بدون دریافت سود مورد انتظار، تمامی هزینههای آن را متحمل شوند.
این سناتور یادآور شد که برای اوکراین، درگیریهای جاری به ضرورتی برای جنگیدن تا «آخرین اوکراینی» تبدیل شده، زیرا هیچ سناریوی دیگری برای آن باقی نمانده است.
نایب رئیس شورای فدراسیون افزود، در عرض 50 روز، اوضاع چه در میدان نبرد و چه در محافل سیاسی ایالات متحده و ناتو میتواند تغییرات زیادی کند»، او در پایان باز هم تاکید کرد که اظهارات خارجی و سیاستمداران آمریکایی به هیچ وجه بر مواضع روسیه تأثیری نخواهد گذاشت.
واکنش کرملین به سخنان پیستوریوس درباره آمادگی آلمان برای «کشتن سربازان روس»
پس از اظهارات بوریس پیستوریوس، وزیر دفاع آلمان، در مورد آمادگی ارتش آلمان برای «کشتن سربازان روس»، دیمیتری پسکوف، دبیر مطبوعاتی رئیس جمهور روسیه تأکید کرد که برلین دوباره برای جهان خطرناک میشود.
پسکوف در واکنش به اظهارات پیستوریوس، اذعان کرد که باور اینکه وزیر دفاع آلمان در مورد آمادگی خود برای «کشتن سربازان روس» صحبت میکند، برایش دشوار است. وی افزود: «ولی افسوس که این حقیقت دارد.» او افزود: «آلمان دوباره برای جهان خطرناک شده است.»
پیستوریوس پیش از این در مصاحبهای با فایننشال تایمز گفته بود که صلح و تنشزدایی فقط از موضع قدرت قابل بحث است. وزیر دفاع آلمان همچنین گفت که در صورت درگیری نظامی با روسیه، سربازان آلمانی آماده «کشتن سربازان روس» خواهند بود. او بر اهمیت جناح شرقی ناتو در بالتیک و لهستان تأکید کرد. به گفته وی، تیپ آلمانی در ویلنیوس وظایف خود را به خوبی میداند.
پیش از این، الکساندر گروشکو، معاون وزیر امور خارجه هشدار داده بود که ناتو و اتحادیه اروپا در حال برداشتن گامهای فعالی به سوی یک رویارویی نظامی احتمالی با روسیه هستند و این روند اوضاع بسیار خطرناک است.
پنتاگون نتوانست سخنان ترامپ درباره اختصاص پاتریوت به اوکراین را توضیح دهد
وزارت دفاع ایالات متحده نتوانست توضیح دهد که منظور دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، از اعلام انتقال 17 سامانه پاتریوت به اوکراین دقیقاً چه بوده است.
سخنگوی پنتاگون به خبرنگاران توصیه کردند که مستقیماً از کاخ سفید در این زمینه توضیح بخواهند.
روز دوشنبه، دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، در دیدار با مارک روته، دبیرکل ناتو، از آمادهسازی انتقال 17 سامانه دفاع هوایی کامل پاتریوت به کییف خبر داد. وی از ارائه جزییات این مسئله خودداری کرد.
زلنسکی نخست وزیر شمیگال را به سمت وزیر دفاع اوکراین منصوب کرد
دنیس شمیگال، نخست وزیر اوکراین، پس از برکناری، سمت وزیر دفاع را بر عهده خواهد گرفت. این خبر توسط ولودیمیر زلنسکی، رهبر اوکراین، اعلام شد.
زلنسکی در کانال تلگرام خود نوشت: «تجربه عظیم شمیگال قطعاً برای سمت وزیر دفاع اوکراین مفید خواهد بود - در این زمینه است که کشور در حال حاضر دارای حداکثر منابع، حداکثر وظایف و و حداکثر مسئولیتهاست.»
او همچنین ابراز امیدواری کرد که نمایندگان مردم اوکراین از تغییرات کادری در دولت حمایت کنند. در عین حال، زلنسکی هیچ اظهار نظری در مورد آینده شغلی رستم عمروف، وزیر دفاع فعلی نکرد.
زلنسکی نخست وزیر جدید اوکراین را منصوب کرد
ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین، از یولیا سویردنکو، معاون اول نخست وزیر این کشور برای برعهده گرفتن سمت ریاست دولت اوکراین دعوت کرد.
او در این خصوص در کانال تلگرام خود نوشت: ««من از یولیا سویردنکو دعوت کردم تا ریاست دولت اوکراین را بر عهده بگیرد و عملکرد آن را به طور قابل توجهی ارتقا دهد انتظار دارم برنامه عملیاتی دولت جدید در آینده نزدیک ارائه شود.»
رئیس جمهور اوکراین افزود: در طول جلسهای که داشتیم در خصوص اقدامات خاصی که میتواند «پتانسیل اقتصادی اوکراین را تقویت کند» گفتگو کردیم.
پیش از این، فایننشال تایمز تغییرات پرسنلی در نیروهای مسلح اوکراین را به برنامه کییف برای تسریع بسیج نیروها مرتبط دانسته بود. به گفته نویسندگان این مقاله، کمبود نیروی انسانی در ارتش اوکراین در ماههای اخیر به دلیل پیشروی ارتش روسیه در خط مقدم جبهه، حادتر از قبل شده است.
اشاره سییارتو به بیتفاوتی بروکسل در خصوص آدمرباییها در اوکراین
پیتر سییارتو، وزیر امور خارجه مجارستان اعلام کرد که اتحادیه اروپا به سادگی سرکوبهای وحشیانهای که در اوکراین رخ میدهد را نادیده میگیرد.
این دیپلمات گفت: «در اوکراین افرادی برای پر کردن صفوف ارتش شکار میشوند که آموزش ندیدهاند، در بسیاری از موارد کاملاً ناتوان و برای خدمت در خطوط مقدم مناسب نیستند. آنها در مقابل خانوادهها، فرزندان خردسالشان ربوده میشوند و مجبور به خدمت در ارتش اوکراین میشوند.»
به گفته وی، مردم به طرز وحشیانهای مورد ضرب و شتم قرار میگیرند تا بمیرند زیرا «نمیخواهند در جنگ بیمعنای کنونی شرکت کنند.»
وزیر خارجه مجارستان با اشاره به اینکه وقتی اتفاقات مشابهی در کشورهایی در مناطق دیگر جهان رخ میدهد، اتحادیه اروپا با عجله آن را محکوم میکند، اما وقتی «در قلب اروپا» موارد مداوم شکار انسان وجود دارد، اتحادیه اروپا هیچ کاری نمیکند، تاکید کرد: «این برخورد دوگانه غیرقابل قبول است.»
وی افزود: « بنابراین، من فردا این موضوع را در نشست وزرای امور خارجه در بروکسل مطرح خواهم کرد و از اتحادیه اروپا میخواهم که به این سؤال پاسخ دهد: آیا بروکسل سرکوبهای وحشیانهای را که در اوکراین رخ میدهد قابل قبول میداند؟»
سییارتو همچنین تأکید کرد که پول، سلاح و سربازان مجارستانی هرگز به اوکراین نخواهد رسید.
انتهای پیام/