سازمان ملل: تنها نیمی از بودجه امدادی افغانستان تأمین شده است
اقتصاد ایران: دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل (اوچا) هشدار داد که تنها ۵۳ درصد از بودجه مورد نیاز برای کمکهای بشردوستانه به افغانستان در پایان سال ۲۰۲۴ تأمین شده و درحال حاضر کمبود شدید بودجه بحران انسانی را تشدید کرده است.
به گزارش دفتر منطقهای خبرگزاری تسنیم، دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل (اوچا) در گزارشی اعلام کرد که کسری 1.43 میلیارد دلاری در بودجه برنامههای امدادرسانی، وضعیت انسانی در افغانستان را وخیمتر کرده و جان میلیونها نفر را تهدید میکند.
بر اساس این گزارش، تنها 53 درصد از بودجه مورد نیاز برای پاسخ به نیازهای 22.4 میلیون نفر در افغانستان تأمین شده است؛ کمبودی که بهویژه در بخشهای حیاتی مانند آب، بهداشت، تغذیه و آموزش تأثیرات ویرانگری داشته است.
اگرچه شرکای بشردوستانه توانستهاند بیش از اهداف تعیینشده کمکرسانی کنند، اما کیفیت و تنوع خدمات به شدت کاهش یافته و 67 درصد از دریافتکنندگان تنها کمک غذایی دریافت کردهاند. همچنین تنها 41 درصد از جمعیت هدف در هر ماه به خدمات کلیدی مانند آب پاک، مراقبتهای بهداشتی، آموزش یا سرپناه دسترسی داشتهاند.
اوچا اعلام کرد که کمبود بودجه باعث تعطیلی بیش از 400 مرکز درمانی شده و میلیونها افغان را در معرض خطر بیماریهای واگیر، سوءتغذیه و بیسرپناهی قرار داده است.
این نهاد از جامعه جهانی خواسته است تا فوراً وارد عمل شده و برای جلوگیری از فروپاشی برنامههای امدادی در سال 2025، که پیشبینی میشود حداقل 22.9 میلیون نفر نیازمند کمکهای بشردوستانه باشند، بودجه لازم را تأمین کند.
«تام فلیچر» معاون دبیرکل سازمان ملل در امور بشردوستانه اردیبهشت ماه سال جاری در سفر به قندهار و دیدار با برخی از مقامات طالبان گفته بود که قطع بودجه کمکهای بشردوستانه برای نیازمندان در افغانستان حکم مرگ را دارد.
انتهای پیام/.