توضیحات استاندار لرستان درباره ثبت جهانی غارهای ۶۰هزار ساله دره خرمآباد
اقتصاد ایران: سعید شاهرخی گفت: لرستان بیش از ۵ هزار اثر تاریخی و طبیعی واجد ارزش دارد که ۲۶۰۰ اثر ثبت ملی شده است. در تمام نقاط لرستان این آثار پراکنده است اما اوج آن در دره خرمآباد است که ۱۴ اثر فاخر ثبت شده است.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، بعد از ظهر امروز نشست رسانهای ثبت جهانی محوطههای پیش از تاریخ دره خرمآباد در محل وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری برگزار شد.
در ابتدای این مراسم، سعید شاهرخی، استاندار لرستان اظهار کرد: این اتفاق (ثبت جهانی محوطههای پیش از تاریخ دره لرستان) را به فال نیک گرفته و به مردم کشور و به ویژه لرستان تبریک عرض میکنم. این مکانها به تایید یونسکو 60 هزار سال قدمت دارد و غارهای درّه خرمآباد از نخستین سکونتگاههای انسان بوده است.
وی افزود: لرستان بیش از 5 هزار اثر تاریخی و طبیعی واجد ارزش دارد که 2600 اثر ثبت ملی شده است. در تمام نقاط لرستان این آثار پراکنده است اما اوج آن در دره خرمآباد است که 14 اثر فاخر ثبت شده است.
استاندار لرستان تاکید کرد: جای دارد که در اینجا از همه عزیزانی که در ثبت این آثار همت کردهاند ازجمله مقام عالی وزارت میراث، آقای دکتر دارابی و اصحاب رسانه تشکر کنم.
در ادامه دکتر علی دارابی، قائم مقام وزیر میراث فرهنگی و گردشگری اظهار کرد: بیست و نهمین اثر میراث طبیعی ایران در فهرست جهانی یونسکو ثبت شد. این مهم در چهل و هفتمین اجلاس یونسکو تصویب شد. این اتفاق مبارک را به مردم لرستان، ایران و جهان تبریک عرض میکنم.
وی بیان کرد: اگر چه 29 اثر ثبت شده داریم، اما این 29 اثر، 113 سایت تاریخی ازجمله کاروانسرا، قنوات، باغها و... را دربرمیگیرد. این آمار کشور ما را جزو 10 کشور نخست در این عرصه قرار داده است.
قائم مقام وزیر میراث فرهنگی و گردشگری گفت: در خصوص میراث ناملموس، رتبه هفتم دتیا را داشتیم که در 4 سال اخیر به رتبه چهارم دنیا صعود کردیم. 26 اثر در حوزه میراث ناملموس ثبت شده است. در آذرماه امسال پرونده هنر آیینهکاری در معماری ایرانی نیز به ثبت خواهد رسید.
دارابی گفت: برای اینکه پروندههایمان آماده شود، فرایندی چندین ساله طی میشود و الان برای سالهای آینده، دیوار گرگان، الموت، مسجد ایرانی، محور ساسانی در کرمانشاه و... ازجمله پروندههای مهم در دستور کار ما هستند. سال آینده علاوه بر پرونده الموت که نوبت آن رسیده، قلعه فلکالافلاک را نیز در یونسکو ارائه میکنیم.
ادامه دارد...