نگرانی مصر از عواقب تحرکات اسرائیل در رفح
اقتصاد ایران: منابع مصری با بیان اینکه قاهره به شدت نگران پیامدهای امنیتی تحرکات اسرائیل در جنوب غزه و طرح به اصطلاح «شهر بشردوستانه» است، گفتند که مصر بارها درباره اقدامات خطرناک اسرائیل هشدار داده و ممکن است مجبور به بازنگری در توافق سازش شود.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، به دنبال اعلام طرح جدید صهیونیستها برای آوارگی مردم غزه تحت عنوان «شهر بشردوستانه»، رسانههای عربی به نقل از منابع مصری اعلام کردند که این طرح و نقشه جدید استقرار ارتش اسرائیل در نوار غزه که توسط این رژیم در مذاکرات دوحه ارائه شد، بیانگر یک تحول خطرناک است که مصر را در یک دوراهی امنیتی بی سابقه قرار میدهد.
به گفته منابع آگاه مصری، این اقدام اسرائیل تلاشهای منطقهای و بینالمللی برای رسیدن به آتش بس در غزه را تضعیف و مصر را در یک دوراهی دیپلماتیک و امنیتی بیسابقه گرفتار میکند.
نگرانی مصر از پیامدهای امنیتی طرح توطئهآمیز اسرائیل در رفح
در این راستا وب سایت العربی الجدید به نقل از منابع مصری نوشت که نقشه پیشنهادی اسرائیل که به رسانهها درز کرده، کنترل نظامی این رژیم بر بیش از 40 درصد از مساحت نوار غزه را حفظ میکند و صدها هزار آواره مجبورند به مکانی در نزدیکی مصر منتقل شوند و این یعنی قاهره در یک رویارویی حساس با فلسطینیها در رفح در جنوب نوار غزه قرار میگیرد و در صورت ادامه این روند، توافق سازش میان مصر و اسرائیل بیثبات خواهد شد.
یک منبع مصری آشنا با مذاکرات دوحه به العربی الجدید گفت که هیئت امنیتی مصر ملاحظات و اعتراضات خود را نسبت به نقشه استقرار مجدد نیروهای اشغالگر اسرائیلی در غزه که شامل حفظ این نیروها در کل استان رفح است، به هیئت اسرائیلی ابلاغ کرد.
هشدار درباره بازنگری درباره توافق کمپ دیوید
این منبع افزود: طرحی که اسرائیل ارائه کرده موجب ایجاد یک بمب انسانی در مرز با مصر میشود و تهدیدی آشکار برای امنیت ملی مصر خواهد بود. همچنین توافق کمپ دیوید که در سال 1979 میان مصر و اسرائیل امضا شد، هرگونه حضور نیروهای اسرائیلی در محور فیلادلفیا در امتداد مرز میان مصر و غزه را نقض مفاد امنیتی توافق مذکور میداند و قاهره پیش از این بارها چه در رسانهها و چه به طور رسمی، هشدار داده که دستکاری این توافق به نفع هیچ طرفی نخواهد بود و اگر اسرائیل به نقض آن ادامه دهد، مصر توافق مذکور را مورد بازنگری قرار خواهد داد.
وی تاکید کرد: در پاسخ به نقض مفاد امنیتی توافق کمپ دیوید توسط اسرائیل، مصر مجبور شد نیروهای کمکی نظامی و سلاحهای سنگین خود را در منطقه ج مستقر کند و این اولین گام در پاسخ به تخلفات اسرائیل بود تا اوضاع از خطوط قرمز برای امنیت مصر عبور نکند. اما اگر تخلفات و تجاوزات اسرائیل به سطح یک تهدید واقعی برسد، احتمال تجدید نظر در توافق سازش زیاد خواهد بود.
منابع آگاه گزارش دادند: از آنجایی که یکی از مراکز وابسته به نهاد موسوم به بنیاد بشردوستانه غزه که توسط آمریکا و رژیم صهیونیستی اداره میشود، در نزدیکی مرز مصر و غزه واقع شده، قاهره پیش از این شکایت خود را از طریق کمیته هماهنگی نظامی مربوط به ترتیبات امنیتی در مرز میان مصر و فلسطین اشغالی ارائه داده بود.
قاهره، این تحرکات رژیم صهیونیستی را تهدیدی مستقیم برای امنیت مرزی خود و در چارچوب توطئه برای آواره کردن مردم غزه میداند.
جنجال و تنش در میان صهیونیستها درباره طرح «شهر بشردوستانه»
از طرف دیگر، طرح موسوم به شهر بشردوستانه که صهیونیستها در جریان مذاکرات دوحه از آن رونمایی کردهاند و هدف آن کشاندن همه ساکنان غزه به جنوب این باریکه و سپس آواره کردن آنها به خارج از غزه است، با واکنشهای داخلی و بین المللی زیادی مواجه بود.
طبق گزارش رسانههای عبری، این شهر بین محورهای فیلادلفیا و نوار غزه در نزدیکی مرز مصر ساخته خواهد شد و به عنوان اولین مرحله از آوارگی ساکنان نوار غزه تحت عنوان مهاجرت داوطلبانه عمل خواهد کرد.
آژانس امداد و کار سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (آنروا) این پروژه را یک اردوگاه کار اجباری توصیف کرده و درباره اهداف جنایتکارانه آن هشدار داد.
سازمان عفو بین الملل هم هشدار داد که این طرح معادل یک جنایت جنگی است.
هامیش فالکونر، وزیر انگلیس در امور خاورمیانه و شمال آفریقا گفت که این طرح اسرائیل همه ما را شوکه کرد و کسی اجازه ندارد اراضی فلسطینیها را کم کند و نباید از بازگشت آنها به خانههای خودشان جلوگیری شود.
در خود محافل صهیونیستی هم اختلاف و کشمکش زیادی درباره این طرح وجود دارد و ایال زامیر، رئیس ستاد ارتش رژیم اشغالگر این پروژه را به شدت مورد انتقاد قرار داده و گفت: این طرح، ارتش را از دو هدف اصلی خود یعنی شکست حماس و آزادی اسرای اسرائیلی در غزه منحرف میکند.
شبکه 12 تلویزیون رژیم صهیونیستی گزارش داد: مقامات امنیتی اسرائیل این شهر را به عنوان یک اردوگاه بزرگ توصیف میکنند که میتواند منجر به بازگشت حکومت نظامی در غزه شود.
یائیر لاپید، رئیس اپوزیسیون رژیم صهیونیستی هم با هجمه تند به این طرح آن را یک ایده بد و خطرناک از منظر امنیتی، سیاسی، اقتصادی و لجستیکی توصیف کرده و گفت: این طرح تنها یک گزینه پیش روی اسرائیل قرار میدهد: ماندن در غزه. ایجاد یک منطقه حصار کشیده شده که صدها هزار فلسطینی را در خود جای دهد به منزله یک اردوگاه کار اجباری است و چگونه قرار است این طرح اجرا گردد؟ آیا ما میخواهیم 600 هزار نفر را در یک منطقه حصارکشی شده نگه داریم؟
مایکل میلشتاین، افسر سابق اطلاعات نظامی رژیم صهیونیستی و رئیس برنامه مطالعات فلسطین در دانشگاه تلآویو هم گفت که طرح به اصطلاح شهر بشردوستانه یک خیال پردازی بوده و منطقه پیشنهادی برای آن هم فاقد هرگونه زیرساخت اساسی است و حتی قادر به ارائه خدمات ابتدایی مانند برق و آب هم نیست.
وی افزود: اسرائیل به جای تدوین سیاستهای واقع بینانه و قابل اجرا به سمت ایدههای دیوانه وار حرکت میکند و مقامات حرفی درباره هزینهها و پیامدهای اقتصادی، سیاسی و امنیتی اشغال مجدد غزه که بسیار زیاد خواهد بود نمیزنند.
انتهای پیام/