تحولات اوکراین| ترامپ: اروپا هزینه تسلیحات کییف را میپردازد
اقتصاد ایران: امکان ارسال سلاحهای تهاجمی آمریکایی به اوکراین، عدم انتظار تغییر اوضاع بعد از بیانیه ترامپ درباره روسیه، دلیل تعلیق ارسال محموله پنتاگون به کییف و نزدیک شدن اتحادیه اروپا به توافق بر سر بسته جدید تحریمهای ضدروسی، از رویدادهای مهم جنگ هستند.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا شب گذشته، یکشنبه، در سخنانی در پایگاه نظامی "اندروز" در نزدیکی واشنگتن، اعلام کرد که ایالات متحده سلاحهای بیشتری از جمله سامانه موشکی ضد هوایی پاتریوت را که تمامی هزینه آنها از قبل توسط اتحادیه اروپا پرداخت شده، برای اوکراین ارسال خواهد کرد.
ترامپ گفت: "ما انواع مختلفی از تجهیزات نظامی مدرن را برای آنها ارسال خواهیم کرد. و کشورهای اروپایی 100 درصد هزینه آن را به ما پرداخت خواهند کرد."
بدین ترتیب، در واقع اوکراین سیستمهای دفاع هوایی پاتریوت را که هزینه آن توسط اتحادیه اروپا پرداخت میشود، دریافت خواهد کرد. رئیس جمهور آمریکا تأکید کرد: "برای ما، این مسئله فقط یک تجارت است."ترامپ یادآور شد که موضوع تأمین تجهیزات جدید روز دوشنبه،14 جولای در دیدار با مارک روته، دبیرکل ناتو در واشنگتن، مورد بحث قرار خواهد گرفت.
در این رابطه، پورتال خبری اکسیوس (Axois) به نقل از منابع خود گزارش داد که رئیس جمهور آمریکا روز دوشنبه طرح جدیدی را برای مسلح کردن اوکراین اعلام خواهد کرد که انتظار میرود شامل ارسال سلاحهای تهاجمی، از جمله موشکهای دوربرد، نیز باشد. این نشریه مدعی شده که ارسال تسلیحات آمریکایی میتواند گامی به سوی تغییرات اساسی در روند درگیری نظامی بین روسیه و اوکراین باشد.
علاوه بر این، ترامپ مستقیماً به سؤالی در خصوص احتمال اعمال تحریمهای جدید علیه روسیه پاسخ نداد و تنها به گفتن این مسئله اکتفا کرد که "خواهیم دید فردا چه اتفاقی میافتد". او در عین حال اشاره کرد که "اتحادیه اروپا قبلاً تحریمهایی را علیه روسیه اعلام کرده است".
پیش از این، ترامپ گفته بود که اعمال تحریمهای جدید ضد روسی صرفاً به تصمیم او بستگی دارد. او افزود، از نزدیک روند بررسی لایحه مربوطه در کنگره آمریکا را دنبال میکند.
در ادامه میتوانید تحولات مربوط به هزار و دویست و سی و هفتمین (1237) روز جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:
******
در کییف باور ندارند که اوضاع پس از بیانیه ترامپ تغییر کند
مقامات اوکراینی چندان باور ندارند که اوضاع پس از بیانیه وعده داده شده درباره روسیه از سوی دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا در روز دوشنبه، تغییر چندانی کند. این نتیجه گیری است که روزنامه آلمانی "بیلد" به آن رسیده است.
یک مقام آگاه در دولت اوکراین به این روزنامه گفت: "در ماههای اخیر، ما تمام تلاش خود را کردهایم تا ترامپ را متقاعد کنیم که پوتین به دنبال رسیدن به صلح و به حملات نظامی خود به اوکراین ادامه خواهد داد. البته ما امیدواریم که رئیس جمهور آمریکا بالاخره این مسئله را درک کرده باشد."
به نوشته بیلد، "بیانیه مهم در خصوص روسیه" که چند روز قبل توسط ترامپ اعلام شد، سوالات زیادی را در مورد معنای این موضوع ایجاد کرده است.
پیش از این، رئیس جمهور آمریکا در مصاحبهای با شبکه NBC گفته بود که در حال برنامهریزی برای یک "بیانیه مهم درباره روسیه" برای روز دوشنبه است. رئیس کاخ سفید جزئیاتی در این باره ارائه نکرد،و تنها بار دیگر اشاره کرد که از نحوه پیشرفت در روند حل و فصل در اوکراین و از سرسختی مسکو در این باره "ناامید" شده است.
مقام روس: گفتگوی سازنده بین روسیه و آمریکا مزایای بیشتری خواهد داشت
کیریل دیمیترییف، رئیس صندوق سرمایهگذاری مستقیم روسیه و نماینده ویژه رئیس جمهور روسیه در امور همکاری اقتصادی با کشورهای خارجی معتقد است که روسیه و آمریکا از طریق مذاکرات سازنده دوجانبه خود بیشتر از خصومت و فشار وارده بر یکدیگر سود خواهند برد.
این مقام روس در شبکه اجتماعی ایکس (توییتر سابق) در این باره نوشت: «گفتگوی سازنده بین روسیه و آمریکا همیشه مزایای بیشتری نسبت به زبان منسوخ و مخرب تهدید و فشار به همراه خواهد داشت. تنها همکاری میتواند صلح، ثبات و امنیت جهانی واقعی را تضمین کند.»
به گفته دیمیترییف، اشتباهات و فریبکاری جو بایدن، چهل و ششمین رئیس جمهور آمریکا، اصلاح خواهد شد، زیرا «جهان شایسته برخوردی بهتر از این است.»
پیش از این، دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین نیز از پتانسیل گسترده برای از سرگیری روابط دوجانبه بین روسیه و آمریکا، از جمله توسعه روابط تجاری و اقتصادی دوجانبه خبر داده بود.
دلیل تعلیق کمکهای نظامی پنتاگون برای اوکراین
روزنامه "وال استریت ژورنال" به نقل از منابع خود گزارش داد که پیت هگست، وزیر دفاع آمریکا پس از دریافت پیامی از معاون سیاسی خود، البریج کولبی، ارسال کمکهای نظامی ایالات متحده به اوکراین را به حالت تعلیق درآورد.
طبق اطلاعات این نشریه،، در اوایل ماه ژوئن، کولبی پیامی محرمانه ارسال کرده بود که در آن به خطر کاهش ذخایر سلاحهای ایالات متحده به دلیل درخواستهای بیش از حد اوکراین اشاره کرده بود. خود این یادداشت حاوی توصیههای مستقیم نبود، ولی بر تصمیم رئیس پنتاگون در خصوص تعلیق تحویلها تأثیر گذاشت. ذکر شده که کولبی بر لزوم استفاده از سلاحهای ذخیره شده در نتیجه لغو تحویلها به اوکراین به منظور مقابله با تهدیدات ناشی از چین تاکید داشت.
وال استریت ژورنال یادآوری میکند که معاون وزیر دفاع طرفدار محدود کردن تعهدات آمریکا در خارج از منطقه آسیا و تمرکز تلاشها بر مقابله با چین در منطقه اقیانوس آرام است. این روزنامه مینویسد که این مقام پنتاگون نقش کلیدی در تدوین استراتژی دفاعی جدید برای ایالات متحده ایفا میکند. این استراتژی هزینههای دولت و استقرار نیروهای نظامی آمریکا را در سالهای آینده تعیین خواهد کرد.
در تاریخ دوم جولای، وزارت دفاع ایالات متحده تحویل برخی مهمات، از جمله موشکهای سامانه دفاع هوایی پاتریوت و سامانههای دفاع هوایی قابل حمل توسط نفر استینگر، به اوکراین را به حالت تعلیق درآورد. بعداً گزارش شد که ایالات متحده ارسال سلاح به اوکراین را از سر گرفته، اما حجم و محتوای دقیق تحویلهای از سر گرفته شده فاش نشد.
اشاره مکرون به تعداد کشورهای حاضر در «ائتلاف داوطلبان» برای حمایت از کییف
امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه اعلام کرد تعداد اعضای«ائتلاف داوطلبان» که برای حمایت از اوکراین تشکیل شده است، شامل 30 کشور است.
رئیس جمهور فرانسه تاکید کرد که ستاد کل این ائتلاف «ایجاد شده و در پاریس مستقر است.»
قرار است نیروهای اعزامی مشترک از سوی فرانسه و بریتانیا به 50 هزار سرباز افزایش یابد که به گفته مکرون، میتوانند «برای شرکت در یک نبرد بزرگ» بسیج شوند. وی یادآور شد که این نیروها قرار است پایه و اساس یک نیروی بینالمللی آینده را برای تضمین رعایت آتشبس در اوکراین تشکیل دهند.
علاوه بر این، فرانسه و بریتانیا پیش از این از برنامههای مشترکی برای گشتزنی در فضای هوایی و دریایی اوکراین پس از توافق احتمالی آتشبس با روسیه خبر داده بودند.
اتحادیه اروپا روز دوشنبه بر سر هجدهمین بسته تحریمها علیه روسیه به توافق میرسد
منابع اتحادیه اروپا میگویند کشورهای اتحادیه اروپا به توافق بر سر هجدهمین بسته تحریمها علیه روسیه نزدیک شدهاند و انتظار میرود روز دوشنبه به توافق برسند.
خبرگزاری رویترز به نقل از منابع خود در این باره گزارش داد که اکثر عناصر بسته هجدهم تحریمها علیه روسیه مورد توافق قرار گرفته و انتظار میرود نمایندگان اتحادیه اروپا روز دوشنبه، پیش از نشست وزیران خارجه در بروکسل و تصویب رسمی، آن را نهایی کنند.
به گفته منابع، این بسته شامل یک «مکانیسم پویا» برای تعیین سقف قیمت نفت روسیه است. قیمت در ابتدا 47 دلار در هر بشکه خواهد بود که بر اساس میانگین هزینه نفت خام روسیه در 22 هفته گذشته منهای 15 درصد محاسبه میشود. این ارزش هر شش ماه یکبار با در نظر گرفتن میانگین قیمتهای جدید اصلاح میشود.
منابع اروپایی گفتند که یکی از کشورهای عضو اتحادیه اروپا در مورد سطح سقف ابراز تردید کرده ، اما انتظار میرود توافق کامل حاصل شود. گفته میشود که اسلواکی با «اقدامات جدید» موافقت کرده، البته به دنبال دریافت تضمینهایی از سوی کمیسیون اروپا در مورد برنامههایی برای توقف تدریجی عرضه گاز روسیه به اروپا است.
پیش از این، در تاریخ نهم جولای، جمهوری اسلواکی به دلیل نگرانی از پیامدهای منفی ممنوعیت واردات منابع انرژی روسیه، مانع از تصویب بسته جدید تحریمهای اتحادیه اروپا علیه روسیه شده بود.
امتناع آلمان از انتقال موشکهای تاروس به اوکراین
بوریس پیستوریوس، وزیر دفاع آلمان اعلام کرده است که مقامات برلین «آخرین درخواست» کییف برای تأمین موشکهای دوربرد تاروس را رد کردهاند.
روزنامه فایننشال تایمز به نقل از متن مصاحبه انجام شده با پیستوریوس، مینویسد: «وزیر دفاع تایید کرده است که آلمان با وجود درخواست جدید از سوی مقامات کییف، موشکهای دوربرد تاروس را به اوکراین تحویل نخواهد داد.»
پیستوریوس توضیح داده که آلمان تنها شش سامانه پاتریوت برای خود باقی گذاشته است. وی افزود که به زودی با پیت هگست، وزیر پنتاگون، در واشنگتن دیدار خواهد کرد، جایی که طرفین در مورد مسائل امنیتی اروپا و فروش دو سامانه پاتریوت به برلین که برای اوکراین در نظر گرفته شده است، بحث خواهند کرد.
وزیر دفاع آلمان تأکید کرد که «نقشه راهی» برای تضمین امنیت اروپا توسط نیروهای آمریکایی نیز در نظر گرفته خواهد شد. به گفته وی، آلمان در حال آمادهسازی طرحی برای خرید تجهیزات نظامی تا دهه 2030 است که شامل تانک، زیردریایی، پهپاد و جتهای جنگنده خواهد بود.
سرلشکر کریستین فرویدینگ، فرمانده کل ارتش آلمان پیش از این گفته بود که برلین خرید موشکهای دوربرد مورد نیاز اوکراین را در مقادیر سه رقمی تأمین مالی خواهد کرد. فریدریش مرتس، صدراعظم آلمان نیز با ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین، در خصوص آموزش احتمالی نیروهای نظامی اوکراینی برای استفاده از موشکهای کروز تاروس گفتگو کرده است.
توضیح معاون وزیر خارجه درباره مذاکرات بین روسیه و اوکراین
میخائیل گالوزین، معاون وزیر امور خارجه که در دو نشست قبلی در استانبول شرکت داشت، اعلام کرد که مقامات روس به مذاکرات مستقیم با طرف اوکراینی ادامه خواهند داد. وی در مصاحبهای گفت: «این تفاهم وجود دارد که مذاکرات مستقیم روسیه و اوکراین ادامه خواهد یافت.»
در عین حال، تاریخ دور سوم هنوز تعیین نشده است. مقامات کییف میگوید که ابتدا لازم است تبادل اسرای نظامی مورد توافق در استانبول تکمیل شود. و در عین حال، آنها تهدید به حملات دوربرد جدید به خاک روسیه میکنند.
مواضع متناقض واشنگتن نیز عدم قطعیت ادامه روند مذاکرات را افزایش داده است: از یک سو، مارکو روبیو و سرگئی لاوروف در دیدار خود در کوالالامپور درباره «رویکرد جدید» به توافق گفتگو کردند، از سوی دیگر، ایالات متحده قصد خود برای افزایش عرضه سلاح به کییف را اعلام کرده که این اقدام بر روند حل و فصل مناقشه تاثیر منفی خواهد گذاشت.
زاخارووا: موضوع اوکراین در دیدار روبیو و لاوروف در اولویت قرار داشت
ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه اعلام کرد که وضوع اوکراین در دیدار سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه، و مارکو روبیو، وزیر امور خارجه آمریکا در مالزی در اولویت قرار داشت.
زاخارووا شب گذشته، یکشنبه در یک برنامه زنده تلویزیونی گفت: «در جریان مذاکرات کوالالامپور، مسائل پیرامون حل و فصل اوضاع اوکراین در اولویت قرار داشت. البته در کنار آن، مسائل دیگری نیز مورد تبادل نظر وزرای خارجه قرار گرفت.»
به گفته وی، پس از این دیدار، مشخص خواهد شد که ایالات متحده میخواهد در حل مناقشه اوکراین مفید باشد. ترامپ در جلسه کابینه وزرای دولتش خود در کاخ سفید اعتراف کرد که وظیفه حل مناقشه اوکراین دشوارتر از حد انتظاراو بوده است.
مذاکرات لاوروف و وانگ یی درباره دورنمای حل و فصل مناقشه اوکراین
سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه، و وانگ یی، وزیر امور خارجه چین، عصر روز یکشنبه در دیداری در پکن در مورد چشماندازهای حل و فصل بحران اوکراین گفتگو کردند.
در بیانیهای که شب گذشته از سوی وزارت امور خارجه روسیه پس از این مذاکرات منتشر شد، آمده است: «وزرای خارجه در خصوص روابط با ایالات متحده و چشماندازهای حل بحران اوکراین مطابق با اصول منشور سازمان ملل متحد در کلیت، تمامیت و روابط متقابل آنها بحث کردند.»
علاوه بر این، طرفین در مورد مناقشه ایران و اسرائیل و وضعیت شبه جزیره کره نیز گفتگو کردند. یادآوری شده که روسای دستگاههای دیپلماسی روسیه و چین حمایت متقابل خود در امور حفاظت از حاکمیت، تمامیت ارضی و وحدت دولت «در تمام تنوع منطقهای و قومی آن» را تأیید کردند.
وزرای امور خارجه روسیه و چین همچنین حمایت متقابل خود در مورد مسائل کلیدی را مورد تأکید قرار دادند.
در این دیدار، وزیر خارجه چین گفت که روابط روسیه و چین به دلیل ثبات خود در صحنه جهانی بینظیر است. به گفته وانگ یی، در جهان امروز هیچ روابط بالغ و استراتژیک ارزشمندی مانند روابط بین مسکو و پکن بین کشورهای بزرگ وجود ندارد.
انتهای پیام/