توسعه سامانههای هوشمند؛ گامی مؤثر در مهار بحران کمآبی در کرمانشاه
اقتصاد ایران: کرمانشاه- معاون عمرانی استاندار کرمانشاه با تأکید بر لزوم عبور از شیوههای سنتی آبیاری گفت: اجرای سامانههای نوین و هوشمند آبیاری در مزارع، یکی از اولویتهای برنامه هفتم است.
به گزارش خبرنگار مهر، در نشست کارگروه ویژه پیگیری پروژههای سد و شبکههای آبیاری و زهکشی طرح گرمسیری، معاون عمرانی استاندار کرمانشاه بر اهمیت توسعه سامانههای نوین آبیاری در استان تأکید کرد و این اقدام را راهبردی مؤثر برای صرفهجویی در مصرف آب و کاهش هدررفت منابع دانست.
طهماسب نجفی در این جلسه که بعد از ظهر یکشنبه با حضور مدیرکل دفتر فنی استانداری و جمعی از مدیران دستگاههای اجرایی برگزار شد، اظهار کرد: روشهای متداول آبیاری در حال حاضر پاسخگوی نیازهای روز کشاورزی نیستند و به دلیل مصرف بالای آب، باعث تشدید بحران کمآبی میشوند. به همین دلیل در برنامه هفتم پیشرفت کشور، استفاده از سامانههای نوین و هوشمند آبیاری مورد تأکید قرار گرفته است.
وی افزود: برای کاهش هدررفت منابع آبی، باید هر چه سریعتر انتقال آب از طریق لوله و استفاده از فناوریهای جدید در آبیاری مزارع در استان اجرایی شود. این اقدام نه تنها موجب ارتقای بهرهوری آب و کاهش مصرف انرژی خواهد شد، بلکه نقش مهمی در حفظ منابع حیاتی و پایداری کشاورزی در استان ایفا میکند.
نجفی با اشاره به پروژه عظیم طرح گرمسیری، خاطرنشان کرد: استان کرمانشاه برای اجرای این طرح کلان در زمینه توسعه شبکههای اصلی و فرعی آبیاری، هزینه زیادی متحمل شده و ضروری است که کشاورزان از ثمرات این سرمایهگذاری عظیم بهرهمند شوند.
وی با اشاره به گزارش ارائهشده از سوی سازمان جهاد کشاورزی استان گفت: تا کنون ۸۹۰ هکتار از شبکه آبیاری دشت جگرلو به اجرا درآمده و در بخشهایی از دشت لیک نیز عملیات اجرایی در جریان است.
معاون عمرانی استاندار همچنین تصریح کرد: برای مدیریت ارشد استان، استفاده حداکثری از منابع آبی سامانه گرمسیری یک اولویت مهم تلقی میشود و تکمیل شبکههای آبیاری در اسرع وقت باید در دستور کار همه دستگاههای اجرایی مرتبط قرار گیرد.
در پایان این نشست، آخرین اقدامات و پیشرفتهای مربوط به اجرای شبکههای آبیاری در دشتهای جگرلو و لیک مورد بررسی قرار گرفت و بر تسریع در رفع موانع و مشکلات موجود تأکید شد.