استانی که نماد ایستادگی شد ؛مدیریت کارآمد تهرانی ها در جنگ ۱۲ روزه

اقتصاد ایران: تهران- همدلی مردم و مدیریت کارآمد مسئولین استان تهران طی جنگ ۱۲ روزه که در پی حمله تروریستی رژیم صهیونیستی به کشورمان به راه افتاد، سبب شد، تا این استان نماد ایستادگی یک ملت شود.

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها؛ امیرماهان محمدی یکتا: در جنگ ۱۲ روزه و حمله ددمنشانه رژیم صهیونیستی به کشورمان، تهران به‌عنوان قلب سیاسی و اقتصادی کشور، نه‌تنها از مشکلات ناشی از جنگ در امان ماند، بلکه نمونه‌ای از مدیریت بحران کارآمد و آرام را به نمایش گذاشت.

در این میان، استانداری تهران نقشی کلیدی در حفظ ثبات، تأمین نیازهای اساسی و مدیریت جابه‌جایی جمعیت ایفا کرد.

در جنگ ۱۲ روزه و حمله ددمنشانه رژیم صهیونیستی به کشورمان، این رژیم ددمنش به شهرهایی از جمله تهران، اصفهان، شیراز و ملارد یورش برد و نه‌تنها زیرساخت‌های کشور، بلکه زندگی روزمره میلیون‌ها ایرانی را تهدید کرد.

ما از ماه‌ها قبل برای چنین سناریوهایی آماده بودیم

در تهران، استانی با جمعیتی بیش از ۱۵ میلیون نفر، در ابتدا نگرانی از کمبود کالاهای اساسی، قطعی برق، اختلال در حمل‌ونقل و خدمات پزشکی در اوج درگیری‌ها به اوج خود رسیده بود، با این حال، استانداری تهران با هماهنگی دستگاه‌های اجرایی، توانست این تهدیدات را به حداقل برساند.

محمدصادق معتمدیان، استاندار تهران، در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: ما از ماه‌ها قبل برای چنین سناریوهایی آماده بودیم. هماهنگی با دستگاه‌های امدادی، تأمین سوخت و کالاهای اساسی و مدیریت جابه‌جایی جمعیت، برنامه‌ریزی‌هایی بود که در ستاد مدیریت بحران استان تهران به‌طور مستمر تمرین شده بود.

او افزود: هدف ما این بود که حتی یک ساعت قطعی خدمات به مردم تحمیل نشود.

بر اساس گزارش‌ها، در طول این ۱۲ روز، ساکنان تهران که منازل مسکونی آنها آسیب دیده بود، به سرعت به مناطق امن‌تر جابه‌جا شدند، اما هیچ‌یک از پمپ‌بنزین‌های شهر تعطیل نشد.

نانوایی‌ها با تأمین مداوم آرد به فعالیت خود ادامه دادند و برخی از نانوایی‌ها به ویژه در شهرستان‌های مسافرپذیر مانند دماوند، پردیس و فیروزکوه به طور ۲۴ ساعته شیفت بندی شد و فروشگاه‌ها مملو از اقلام ضروری مانند برنج، روغن، گوشت و تخم‌مرغ شد.

بازدیدهای مستمر از مناطق فعال جنگی و دستگاه‌های مدیریت بحران

استانی که نماد ایستادگی شد ؛مدیریت کارآمد تهرانی ها در جنگ ۱۲ روزه

معتمدیان طی جنگ ۱۲ روزه بازدیدهای مستمری از اورژانس استان تهران، آتش نشانی و مقرهای ایست و بازرسی داشت و ضمن خداقوت به نیروهای جان بر کف امنیتی حاضر در دستگاه‌های جان برکف فعال در ایام جنگ، گزارش‌های ارائه شده در خصوص تأمین امنیت و روند فعالیت‌های امدادی را می‌شنید و برای رفع برخی موانع دستوراتی صادر می‌کرد.

حمل‌ونقل عمومی و باری نیز بدون وقفه عمل کرد و سوخت نیروگاه‌ها به‌طور کامل تأمین شد. این دستاوردها در شرایطی به دست آمد که حملات هوایی اسرائیل به برخی زیرساخت‌ها خساراتی وارد کرده بود.

اطلاع‌رسانی شفاف و به‌موقع، اعتماد عمومی را حفظ کرد

یکی از نقاط قوت عملکرد استانداری تهران، حفظ آرامش عمومی و جلوگیری از هرج‌ومرج بود، در حالی که پیاده نظام دشمن و برخی نفوذی‌های خودفروخته تلاش داشتند، همزمان با حملات صهیونیست‌ها، با ریزپرنده و یا دیگر تهدیدات امنیت پایتخت را مخدوش کنند، استانداری تهران با اطلاع‌رسانی شفاف و به‌موقع، اعتماد عمومی را حفظ کرد.

معتمدیان در این باره گفت: ما نمی‌خواستیم با شعارهای توخالی مردم را فریب دهیم. هدفمان عمل بود، نه نمایش، از این رو سعی کردیم اطلاع رسانی‌ها متقن و دقیق باشد.

در روزهای اولیه جنگ، محدودیت‌های اینترنتی برای جلوگیری از نشر اطلاعات حساس اعمال شد، اما استانداری تهران اطلاع رسانی دقیق در پلتفرم‌های داخلی و خبرگزاری‌های رسمی را با قدرت ادامه داد، تا خدشه‌ای در اطلاع رسانی ایجاد نشود و از شایعه پراکنی دشمن در مواقع حساس جلوگیری شود.

یکی از ساکنان تهران به خبرنگار مهر گفت: وقتی شنیدیم جنگ شروع شده، ترسیده بودیم که همه‌چیز از هم بپاشد. اما وقتی دیدیم که بیمارستان‌ها، داروخانه‌ها و حتی اتوبوس‌ها مثل همیشه کار می‌کنند، خیالمان راحت شد.

همبستگی فعالان سیاسی، اجتماعی، هنری و رسانه‌ای

در میانه جنگ، چهره‌های فرهنگی، سیاسی، هنری و اجتماعی در سطح استان تهران، با اظهارات قاطع و محکم از ولایت فقیه و کشور در برابر دشمن حمایت کردند، به عنوان مثال محمد صرفی، سردبیر تهران تایمز در واکنش به پیام تهدیدآمیز رئیس‌جمهور ایالات متحده که از شهروندان خواسته بود تهران را ترک کنند، توییتی منتشر کرد که بازتاب گسترده‌ای یافت.

او در این توییت نوشت: ما تهران‌تایمز را هم ترک نمی‌کنیم؛ چه رسد به تهران! صرفی در توضیح این جمله می‌گوید: برای من به‌عنوان یک ایرانی، این پیام دشمن سخت و گران بود. یادم هست در یکی از جشن‌های تأسیسی روزنامه، یکی از مسئولان روزنامه در دهه شصت خاطره‌ای از موشک‌باران تهران در آن ایام و تلاش بچه‌های روزنامه برای ادامه کار و قطع نشدن چاپ گفته بود. علی‌رغم اینکه گویا نزدیک دفتر روزنامه هم موشک خورده بود و حتی شیشه‌های دفتر تهران‌تایمز شکسته بود.

صرفی می‌افزاید: من یاد آن خاطره افتادم و آن پیام، پاسخی به گستاخی دشمن بود. سعی کردیم ما هم حداکثر توان خودمان را به میدان بیاوریم و در سنگر رسانه، از وطن در برابر دشمن و امپراتوری دروغ‌پراکن آن دفاع کنیم.

این چنین اظهاراتی با واکنش مثبت مردم، رسانه‌ها و مقامات، مواجه شد، تا تیر دشمن در خصوص «تفرقه‌افکنی» در زمان بحران به سنگ بخورد.

استانی که نماد ایستادگی شد ؛مدیریت کارآمد تهرانی ها در جنگ ۱۲ روزه

استانداری تهران، نیز در این بین از حاشیه‌سازی دوری کرد و با اطلاع رسانی‌های به موقع اداره کل روابط عمومی، برگزاری به موقع جلسات ستاد تنظیم بازار استان تهران در پایتخت و نیز دماوند و شهرستان‌های مسافرپذیر بر مدیریت عملیاتی متمرکز ماند.

استاندار تهران در این خصوص گفت: در ایامی که رژیم صهیونیستی به خاک وطن و از جمله شهر تهران تعرض کرد، هم افزایی و هماهنگی لازم بین دستگاه‌های اصلی از جمله وزارت بهداشت، هلال احمر، شهرداری و سایر دستگاه‌ها در استان تهران ایجاد شد، با یک مدیریت منسجم در مدت کوتاه ۲۵۵ تیم عملیاتی در مدیریت بحران استان تهران تشکیل شد و نگذاشتیم مردم طعم تلخ جنگ را بچشند و همچنین خدمت رسانی به نحو شایسته به ویژه در زمینه تأمین کالاهای اساسی و پایداری در آب و برق و گاز ایجاد شد.

برخورد قاطع با سودجویان اجازه ایجاد بحران را از آنها گرفت

در سطح استان تهران، برخی سوءاستفاده‌گران تلاش کردند با ایجاد التهاب در بازار، منافع عمومی را تهدید کنند؛ اما با برنامه‌ریزی دقیق، چهار محور اصلی تخلفات مانند احتکار، اختفا، امتناع از عرضه، و گران‌فروشی شناسایی و زیر ذره‌بین قرار گرفت.

معتمدیان در این خصوص گفت: با هماهنگی کامل میان تعزیرات، سازمان صمت، دستگاه قضائی، بسیج اصناف و فرمانداری‌ها، با هر نوع اقدام سودجویانه برخورد فوری و قاطع صورت خواهد گرفت و هیچ خط قرمزی در برابر اخلالگران اقتصادی وجود ندارد.

استانداری تهران با هماهنگی با دولت، نقشی کلیدی در مدیریت تأمین نیازهای اساسی ایفا کرد. تا جایی که بسیاری از فعالان سیاسی، اجتماعی و رسانه‌ای و به ویژه مردم از عملکرد دولت در تأمین کالاها و مدیریت بحران قدردانی کرد و خواستار تشکیل ستادی متمرکز برای تنظیم بازار شد.

یکی از نکات برجسته جنگ ۱۲ روزه، همبستگی مردم تهران بود. در حالی که برخی افراد در راستای نگ رسانه‌ای دشمن انتظار داشتند، بحران به هرج‌ومرج منجر شود، شهروندان با رعایت آرامش و همکاری با مقامات، به مدیریت بحران کمک کردند.

یک پرستار بیمارستان در ورامین به خبرنگار مهر گفت: ما شبانه‌روز کار کردیم، اما وقتی دیدیم مردم با صبوری و همدلی کنارمان هستند، خستگی‌مان فراموش شد.

بحران اخیر نشان داد ظرفیت بازسازی جهادی در تهران بالا است

استفاده از بیلبوردها و اطلاع‌رسانی عمومی، یکی دیگر از اقدامات مناسبی بود، که طی جنگ ۱۲ روزه پای کار آمد و مردم را به رعایت نکات ایمنی و کاهش تردد در مناطق پرخطر تشویق کرد.

استانی که نماد ایستادگی شد ؛مدیریت کارآمد تهرانی ها در جنگ ۱۲ روزه

این همکاری دوسویه، از نظر کارشناسان، یکی از دلایل اصلی موفقیت تهران در عبور از بحران بود.

با پایان جنگ ۱۲ روزه، تهران حالا با چالش‌های جدیدی روبه‌روست. گردوغبار، کمبود آب و ضرورت بازسازی برخی زیرساخت‌ها، از جمله مسائلی هستند که استانداری تهران باید به آن‌ها بپردازد، معتمدیان در همین راستا اعلام کرد که برنامه‌های بلندمدتی برای احیای فضای سبز، مدیریت منابع آبی و تقویت زیرساخت‌های پدافند غیرعامل در دست اجراست.

او با بیان اینکه بحران اخیر نشان داد ظرفیت بازسازی جهادی در تهران بالا است، خواستار آسیب‌شناسی دقیق عملکرد دستگاه‌ها شد و افزود: ما از این بحران درس گرفتیم. تهران باید برای هر سناریویی آماده باشد، چه جنگ، چه بلایای طبیعی. مردم ما نشان دادند که می‌توانیم با همبستگی و مدیریت درست، از هر طوفانی عبور کنیم.

وی همچنین با اشاره به نقش مهم سیاست دورکاری و خلوت‌سازی شهر در هفته اول بحران گفت: این تصمیم یکی از عوامل موفقیت در عملیات امدادی و خدمت‌رسانی بود و دستگاه‌های اجرایی باید در شرایط جنگی، ابتکار عمل داشته باشند؛ بحران منتظر دستورالعمل نمی‌ماند.

تهران؛ استانی که نماد ایستادگی یک ملت شد

جنگ ۱۲ روزه، آزمونی بزرگ برای تهران و ایران بود، در حالی که دشمنان انتظار این ایستادگی را نداشتند، استانداری تهران با مدیریت آرام، کارآمد و بدون حاشیه، نشان داد که می‌توان در دل بحران، ثبات را حفظ کرد.

این عملکرد، نه‌تنها نتیجه برنامه‌ریزی دقیق بود، بلکه ثمره اعتماد متقابل مردم و مسئولان و در نهایت، تهران امروز، استانی است که نه‌تنها در برابر موشک‌ها، بلکه در برابر شایعات و حاشیه‌سازی‌ها نیز ایستادگی کرد.

آیا این تجربه، سرآغاز مسیری نو برای مدیریت بحران در استان تهران خواهد بود؟ گذر زمان به این سوال پاسخ خواهد داد.

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ