اصفهان مسابقات ملی مهارت را میزبانی می‌کند؛ چالش کمبود نیروی ماهر

اقتصاد ایران: اصفهان- مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای استان اصفهان از میزبانی این استان برای برگزاری بیست و دومین مسابقات ملی مهارت ایران خبرداد.

به گزارش خبرنگار مهر، فریده روشن ظهر یکشنبه در نشست خبری اظهار کرد: برای نخستین بار مسابقات ملی مهارت از ۲۳ تا ۲۶ مهرماه سال جاری به‌طور کامل در محل دائمی نمایشگاه‌های اصفهان برگزار خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه این مسابقات در ۴۰ رشته برگزار خواهد شد، افزود: شرکت کنندگان در رشته‌هایی نظیر مکاترونیک، فناوری آب، امنیت سایبری، پردازش ابری، سرویس و نگهداری هواپیما و فناوری طراحی صنعتی باید کمتر از ۲۵ سال بوده و سایر رشته‌ها کمتر از ۲۲ سال سن داشته باشند.

مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای استان اصفهان با بیان اینکه ثبت‌نام این مسابقات تا ۱۰ مرداد ادامه دارد و پس از مراحل شهرستانی و کشوری، برترین‌ها انتخاب می‌شوند، اضافه کرد: برگزیدگان این مسابقات به چهل‌وهشتمین مسابقات جهانی مهارت در شانگهای ۲۰۲۶ چین راه خواهند یافت.

روشن با اشاره به اینکه سازمان فنی و حرفه‌ای استان در راستای برگزاری مسابقات ملی مهارت در مهرماه امسال از اسپانسرها دعوت به همکاری کرده است، گفت: این مسابقات به‌صورت عملی برگزار می‌شود و برای هر شرکت‌کننده از ۳۱ استان کارگاهی مجزا فراهم خواهد شد.

رونمایی از ۵ فرصت سرمایه‌گذاری در استان اصفهان

وی در ادامه با اشاره به اینکه سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای یکصد فرصت سرمایه‌گذاری را در اتاق ایران رونمایی کرده است، اضافه کرد: پنج مورد از این فرصت‌های سرمایه‌گذاری به استان اصفهان اختصاص دارد.

به گفته روشن، راه‌اندازی مرکز تحقیق تخصصی نساجی با سرمایه‌گذاری ۲۶۰ میلیارد ریال، تجهیز مرکز تخصصی صنایع دستی زینبیه با سرمایه‌گذاری ۲۰ میلیارد ریال، توسعه و تجهیز مرکز مهارت‌های پیشرفته شماره چهار اصفهان با سرمایه‌گذاری ۱۶۰ میلیارد ریال، ایجاد پردیس مهارتی لوازم خانگی با سرمایه‌گذاری ۲ هزار میلیارد ریال و تکمیل مرکز سنجش مهارت، صلاحیت شغلی با سرمایه‌گذاری ۱۵۰ میلیارد ریال و بازسازی مرکز هتلداری و گردشگری با سرمایه‌گذاری ۲۰۰ میلیارد ریال از جمله این فرصت‌های جذب سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در اصفهان است.

ارائه دوره‌های آموزشی به ۳۸ هزار نفر طی سه ماه نخست امسال

مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای استان اصفهان با بیان اینکه این سازمان با رسالت اصلی توسعه مهارت، توانمندسازی نیروی کار، ایجاد فرصت‌های برابر آموزشی برای همه افراد و ارتقای کارآفرینی و اشتغال‌زایی فعالیت می‌کند، ابراز کرد: در استان اصفهان با ۵۴ مرکز آموزشی در کل شهرستان‌ها و استان، آموزش‌های خود را در چهار بخش اصلی فرهنگ و هنر، صنعت، خدمات و کشاورزی ارائه می‌دهیم.

روشن با بیان اینکه سازمان فنی و حرفه‌ای استان در سه‌ماهه نخست سال جاری در بخش دولتی ۲ میلیون و ۱۲ هزار ساعت آموزش ارائه کرده است، افزود: این عدد معادل برگزاری دوره‌های آموزشی برای ۲۲ هزار و ۲۱۸ نفر است.

وی با اشاره به اینکه در بخش غیردولتی نیز، آموزشگاه‌های آزاد تحت نظارت این سازمان ۲ میلیون و ۵۵۸ هزار نفر ساعت آموزش ارائه کرده‌اند که معادل ۱۵ هزار و ۹۶۷ نفر دوره است، ادامه داد: در مجموع در این بازه زمانی برای حدود ۳۸ هزار نفر دوره آموزشی در بخش‌های مختلف برگزار شده است.

مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای استان اصفهان خاطرنشان کرد: این آموزش‌ها در قالب‌های متنوعی از جمله کارگاه‌های ثابت شهری، مراکز سیار شهری و روستایی، پادگان‌ها، زندان‌ها، صنایع و مراکز مهارت‌های پیشرفته ارائه می‌شود.

روشن افزود: گروه‌های هدف این آموزش‌ها شامل ۱۹ گروه مختلف از جمله دانش‌آموزان، دانشجویان، زنان سرپرست خانوار، کودکان کار و سایر اقشار جامعه است.

کمبود نیروی ماهر مانع از تأمین نیازهای بازار کار می‌شود

مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای استان اصفهان در ادامه به چالش کمبود نیروی کار ماهر در بازار اشاره کرد و گفت: با وجود مشکل بیکاری در برخی بخش‌ها، کمبود نیروی ماهر مانع از تأمین نیازهای بازار کار می‌شود.

روشن خاطرنشان کرد: ظرفیت بخش دولتی به‌تنهایی برای پاسخگویی به این نیاز کافی نیست؛ از این رو، ظرفیت آموزشگاه‌های آزاد و بخش خصوصی نیز بکار گرفته می‌شود. با این حال، این اقدامات همچنان پاسخگوی نیازهای بازار نیست.

وی تصریح کرد: رسانه‌ها با فرهنگ‌سازی در زمینه اهمیت مهارت‌آموزی به‌جای مدرک‌گرایی می‌توانند به توسعه مهارت در جامعه کمک کنند.

مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای استان اصفهان تاکید کرد: مهارت‌آموزی می‌تواند به رفع مشکل بیکاری و تأمین نیروی کار ماهر کمک کند.

وی با اشاره به اینکه سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای به سمت سیاست‌های تحولی حرکت کرده است، اظهار کرد: یکی از این سیاست‌ها، تشکیل کنسرسیوم مهارت یا ائتلاف مهارت است که با هدف هم‌افزایی بین بخش‌های دولتی، غیردولتی، صنایع، اتاق بازرگانی، اتاق اصناف و اتاق تعاون ایجاد شده است.

مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای استان اصفهان افزود: این کنسرسیوم با ریاست معاونت اقتصادی استانداری و دبیری اداره‌کل آموزش فنی و حرفه‌ای استان فعالیت خود را آغاز و جلساتی برای تأمین نیروی کار ماهر در رشته‌های مختلف برگزار کرده است.

مراکز آموزشی فنی و حرفه‌ای هیئت امنایی می‌شود

روشن ادامه داد: یکی دیگر از سیاست‌های تحولی، هیئت امنایی کردن مراکز آموزشی است زیرا از سال ۱۳۹۴ تجهیزات آموزشی بروزرسانی نشده و نیروی مربی جدیدی جذب نشده است.

به گفته وی، این اقدام به منظور بهبود زیرساخت‌ها و افزایش کارایی مراکز انجام می‌شود.

مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای استان اصفهان با اشاره به اینکه در ادامه سیاست‌های تحولی، طرح کارآفرین برای رفع مشکل بازاریابی و فروش محصولات کارآموزان، به‌ویژه در حوزه مشاغل خانگی اجرا شده است، گفت: این طرح زنجیره‌ای از تولید تا فروش را حمایت می‌کند تا کسب‌وکار خود را راه‌اندازی کنند.

روشن ابراز کرد: یکی از اقدامات برجسته در استان، انعقاد تفاهم‌نامه‌ای بین استاندار اصفهان و رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور برای ایجاد پردیس مهارت بین‌المللی است.

به گفته وی، این پردیس با هدف برندسازی استان اصفهان و توسعه گردشگری از طریق برگزاری رویدادهایی مانند مسابقات بین‌المللی مهارت ایجاد خواهد شد.

مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای استان اصفهان تصریح کرد: این رویدادها می‌توانند نقش مهمی در معرفی ظرفیت‌های استان اصفهان ایفا کنند.

روشن با بیان اینکه با هدف همکاری بین مراکز آموزش فنی و حرفه‌ای و هنرستان‌ها طرح همنوا در حال اجرا است، افزود: دانش‌آموزان در این طرح بخش‌های نظری را در هنرستان‌ها و بخش‌های عملی را در کارگاه‌های فنی و حرفه‌ای آموزش می‌بینند.

وی خاطرنشان کرد: این همکاری به دانش‌آموزان امکان می‌دهد تا علاوه بر دریافت دیپلم، گواهینامه بین‌المللی مهارت نیز کسب کنند.

مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای استان اصفهان اضافه کرد: این طرح با استفاده از منابع مالی مسئولیت اجتماعی شرکت‌ها تأمین می‌شود و هدف آن تربیت نیروی کار ماهر و علاقه‌مند به مشاغل فنی است.

هدف‌گذاری برای آموزش ۱۰۰ هزار نفر در حوزه اقتصاد دیجیتال و هوش مصنوعی طی ۴ سال آینده

روشن با اشاره به اینکه اداره‌کل آموزش فنی و حرفه‌ای استان اصفهان برای اولین بار به عضویت کارگروه هوش مصنوعی استانداری درآمده است، افزود: با همکاری وزارت ارتباطات، برنامه‌ای برای آموزش و توانمندسازی یکصد هزار نفر در حوزه اقتصاد دیجیتال طی چهار سال تدوین کرده است.

وی اضافه کرد: این برنامه با هدف تربیت نیروی متخصص در زمینه فناوری اطلاعات و ارتباطات ICT اجرا خواهد شد.

افتتاح مرکز سنجش مهارت در اصفهان در مردادماه

مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای استان اصفهان با اشاره به راه‌اندازی مراکز ملی سنجش مهارت، گفت: ایجاد این مراکز با هدف‌توسعه نظام شایستگی‌های شغلی، ارتقای ایمنی و سلامت شغلی و ورود نظام‌های حرفه‌ای به حوزه صلاحیت شغلی در دستور کار قرار دارد.

به گفته روشن، نخستین مرکز سنجش مهارت ۶ مرداد ماه سال جاری همزمان با روز ملی مهارت و کارآفرینی، افتتاح خواهد شد.

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ