تحولات اوکراین| امکان اختصاص نخستین کمک مالی ترامپ برای کییف
اقتصاد ایران: اولین بسته کمک نظامی دولت ترامپ برای اوکراین به ارزش ۳۰۰ میلیون دلار، مخالفت کییف با ادامه فرمت مذاکرات استانبول، خروج مهاجرین اوکراینی از آمریکا و بازگشت به کشورهای اروپایی و هشدار درباره کمک نظامی آلمان به کییف، از رویدادهای مهم جنگ هستند.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، شبکه تلویزیونی "سیبیاس نیوز" به نقل از منابع دیپلماتیک گزارش داده است که دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا ممکن است برای نخستین بار کمک مالی مشخصی را برای اوکراین اختصاص دهد.
این شبکه میگوید: "ترامپ برای اولین بار از زمان بازگشت به کاخ سفید در ماه ژانویه، در حال بررسی اختصاص بودجه جدید برای اوکراین است". مشخص شده که اختصاص بودجه جدید ممکن است از این جهت به کییف ارائه شود تا "سیگنال روشنی" به روسیه ارسال شود.
در حال حاضر، هنوز مشخص نیست که این بودجه دقیقاً از کجا تأمین خواهد شد، ولی یادآوری شده که بخشی از 5 میلیارد دلار دارایی مسدود شده روسیه در ایالات متحده ممکن است برای این نیازها استفاده شود. با این حال، نه ترامپ و نه جو بایدن، چهل و ششمین رئیس جمهور آمریکا، هرگز به چنین تصمیمی متوسل نشدهاند.
این گزارش می افزاید: «از ابتدای سال 2022، ایالات متحده دهها میلیارد دلار کمک نظامی به اوکراین ارسال کرده است. ترامپ تا به امروز از صرف این هزینههای هنگفت برای ادامه درگیری نظامی انتقاد کرده و از مقامات مسکو و کییف خواسته بود که برای رسیدن به توافق صلح تلاش کنند. ولی عدم پیشرفت قابل توجهی در این زمینه ممکن است او را مجبور به تغییر رویکرد خود کند.
در ادامه میتوانید تحولات مربوط به هزار و دویست و سی و ششمین (1236) روز جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:
******
ترامپ قصد دارد 300 میلیون دلار سلاح به اوکراین تحویل دهد
روزنامه "پولیتیکو" به نقل از منابع خبری خود گزارش داده که دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا در حال بررسی ارسال بسته جدید کمک نظامی به ارزش صدها میلیون دلار به اوکراین است. به گفته این منابع، در صورت اتخاذ چنین تصمیمی، این اولین کمک نظامی دولت ترامپ به کییف خواهد بود.
این نشریه نوشت: «مذاکرات در این خصوص کمی بیش از یک هفته پس از آن صورت گرفت که پنتاگون با تعلیق ناگهانی بخشی از بسته کمکی موجود شامل هزاران گلوله توپخانه و مهمات دقیق، بسیاری را در کاخ سفید متحیر کرد. پس از آن ترامپ اعلام کرد که ارائه کمک نظامی از سر گرفته خواهد شد.»
طبق اطلاعات پولیتیکو، کمک نظامی مورد بحث میتواند از صندوقی که توسط کنگره در زمان جو بایدن، رئیس جمهور سابق آمریکا، تصویب شده بود، اختصاص یابد. این مکانیسم امکان انتقال سلاح از ذخایر نظامی ایالات متحده به اوکراین را فراهم میکند. این روزنامه افزود که حدود 3.8 میلیارد دلار در این صندوق باقی مانده است.
منابع خبری یادآوری کردند که چنین تصمیمی از سوی ترامپ، اختلافات داخلی در دولت او را بر سر موضوع حمایت از کییف برجسته خواهد کرد. وزارت دفاع آمریکا، توقف اخیر در تحویل سلاحها را به دلیل نگرانیها در مورد وضعیت ذخایر مهمات این کشور توضیح داد. با این حال، برخی از مقامات واشنگتن معتقدند که حجم کمک به اوکراین بسیار کم است و نمیتواند بر کل ذخایر سلاح ارتش آمریکا تأثیر بگذارد.
ترامپ هفته گذشته اعلام کرد که برخی از انواع سلاحهای دفاعی به اوکراین منتقل میشود. او تأکید کرد که شخصاً موضوع تحویل سلاح به کییف را تأیید کرده است. در همان روز، پورتال خبری آکسیوس گزارش داد که ترامپ به ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین قول داده است که 10 موشک رهگیر برای سیستم موشکی دفاع هوایی پاتریوت مستقر در این کشور ارسال کند.
وزارت خارجه اوکراین فرمت مذاکرات در استانبول را «تمام شده» نامید
سرگئی کیسلیتسا، معاون وزیر امور خارجه اوکراین روز شنبه اعلام کرد که شکل مذاکرات دوجانبه با طرف روسی که در استانبول انجام شد، عملاً دیگر به پایان رسیده است. وی گفت: «این فرمت از مذاکرات عملاً تمام شده است. در واقع در استانبول «هیچ مذاکرهای» خارج از مسائل انسان دوستانه انجام نشده بود.»
پیش از این دیمیتری پسکوف، دبیر مطبوعاتی رئیس جمهور روسیه اعلام کرده بود که مسکو منتظر پیشنهادات کییف در مورد زمان برگزاری دور سوم مذاکرات مستقیم است. پسکوف همچنین از ادامه تبادل زندانیان بین روسیه و اوکراین خبر داد.
در این رابطه ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین، گفت که «فعلاً هیچ مذاکرهای بین اوکراین و روسیه وجود نخواهد داشت، زیرا تبادلاتی که قبلاً در مورد آنها توافق کرده بودیم هنوز تکمیل نشده است.»
اوکراینیها به دلیل سیاستهای جدید مهاجرتی ترامپ، شروع به ترک ایالات متحده کردهاند
روزنامه فرانسوی "لوموند" در تحلیلی نوشته است: بسیاری از شهروندان اوکراینی که پس از آغاز درگیری نظامی در کشورشان به ایالات متحده عزیمت کرده بودند، اکنون به دلیل ترس از اخراج و تشدید قوانین مهاجرتی که از سوی دولت دونالد ترامپ اعلام شده، در حال بازگشت به کشورهای اروپایی هستند.
لوموند «نامشخص بودن» نحوه تشدید سیاست ضد مهاجرتی دولت فعلی آمریکا را دلیل این جابجاییها میداند. در این مقاله آمده است: «اوکراینیها دیگر به آینده خود در ایالات متحده اطمینان ندارند و برخی از آنها تصمیم گرفتهاند به اروپا بازگردند.»
به نوشته این نشریه، شهروندان مهاجر اوکراینی به دلیل عدم قاطعیت در حمایت از کییف و اقدامات سختگیرانه علیه کسانی که بعد از آغاز جنگ به این کشور گریختهاند، از مقامات جدید ایالات متحده بسیار ناامید شدهاند. در واقع رویای زندگی آمریکایی «برای این خانوادهها بسیار دور از دسترس شده است.
طبق اطلاعات لوموند، بسیاری از زنان اوکراینی به دلیل بسیج احتمالی در نیروهای مسلح اوکراین، از بازگشت به اوکراین میترسند.
در اواخر ماه مه گزارش شده بود که بیش از 200 هزار شهروند اوکراینی با خطر اخراج از ایالات متحده روبرو هستند.
در اوکراین نظامیان بازگشته از اسارت نیز دوباره بسیج شدهاند
ساختارهای امنیتی روسیه گزارش دادند که کارکنان مراکز استخدام منطقهای (ثبت نام نظامی) در اوکراین، برخی از نیروهای نظامی که قبلاً از اسارت در روسیه به کشور بازگشتهاند را برای پیوستن مجدد به صفوف نیروهای مسلح اوکراین بسیج میکنند.
آنها به عنوان مثال، به پرونده آندری کولومیتس، فعال اوکراینی اشاره میکنند که پس از آزادی از اسارت، دوباره به ارتش اوکراین پیوست. منابع روسی یادآور شدند: "این نخستین موردی نیست که در آن، برخلاف کنوانسیون ژنو، سربازانی که از اسارت بازگشتهاند، در اوکراین دوباره بسیج شدهاند. این اتفاق مرتباً رخ میدهد."
مقامات امنیتی روسیه همچنین اشاره کردند که رویه استفاده از زندانیان سابق برای عزیمت به جبهه نیز در اوکراین همچنان اجرا میشود.
لاوروف تلاش غرب برای ایجاد ستادی برای دفاع از اوکراین را خیالپردازی خواند
سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه روز شنبه در جریان سفرش به کره شمالی اعلام کر د که این کشور خیالپردازیهای برخی رهبران اتحادیه اروپا که به اصطلاح درصدد ایجاد یک سپاه از نیروهای چندملیتی برای محافظت از اوکراین هستند، را جدی تلقی نمیکند.
لاوروف در کنفرانس مطبوعاتی در شهر وونسان کره شمالی گفت: «ما به چنین برنامههایی از سوی رهبران اروپایی علاقه خاصی نداریم، هرچند آنها با صدای بلند در مورد آن فریاد میزنند، بنابراین نمیتوانیم آنها را نادیده بگیریم. البته ما خیالپردازیهای مختلفی را که توسط کسانی که میخواهند در عرصه بینالمللی بدرخشند، مطرح میشود، جدی نمیگیریم و قصد بحث در مورد آنها را نداریم.»
ولادیمیر جباروف، معاون رئیس کمیته امور بینالملل شورای فدراسیون (سنای) روسیه نیز پیش از این هشدار داده بود که این کشور به هیچ وجه اجازه حضور نیروهای خارجی در خاک اوکراین را نخواهد داد.
مشارکت آلمان در تأمین سلاح برای اوکراین دور جدیدی از تشدید تنش را در پی خواهد داشت
سارا واگنکنشت، رهبر حزب آلمانی «اتحادیه سارا واگنکنشت - برای عقلانیت و عدالت» هشدار داد که تأمین مالی دولت فدرال آلمان برای تولید سلاحهایی که نیروهای مسلح اوکراین میتوانند از آنها برای حمله به خاک فدراسیون روسیه استفاده کنند، ممکن است باعث سطح جدیدی از تشدید تنش شود و این اقدام خطرناک است.
این سیاستمدار آلمانی روز شنبه در شبکه اجتماعی ایکس (توییتر سابق) نوشت: «چنین اظهاراتی از سوی مقامات برلین بسیار خطرناک هستند. این واقعیت که اوکراین اکنون میتواند با استفاده از سلاحهای تأمین مالی شده از سوی آلمان به مناطق داخلی روسیه حمله کند، سطح جدیدی از تشدید تنش را به همراه خواهد داشت.»
واگنکنشت همچنین تأکید کرد که این «جنون خطرناک» میتواند به یک جنگ تمام عیار در اروپا منجر شود که مسبب آن برخی رهبران اتحادیه اروپا هستند.
پیش از این، سرلشکر کریستین فرویدینگ، رئیس گروه کاری هماهنگی کمک به اوکراین در وزارت دفاع آلمان، گفته بود که نیروهای مسلح اوکراین میتوانند تا پایان ماه جولای اولین سیستمهای موشکی دوربرد را از آلمان دریافت کنند. او میزان دقیق کمکهای ارائه شده را اعلام نکرد، ولی یادآور شد که تعداد این سیستمها «سه رقمی»، یعنی بیش از 100 سامانه است.
افزایش ذخایر بینالمللی روسیه و ثبت رکورد جدید
ذخایر بینالمللی روسیه در طول هفته گذشته به 690.6 میلیارد دلار افزایش یافته و بدین ترتیب رکورد جدیدی در این زمینه ثبت شده است. این آمار بر اساس دادههای وبسایت بانک مرکزی روسیه منتشر شده است.
بانک مرکزی روسیه در بیانیهای اعلام کرد: «ذخایر بینالمللی تا پایان روز 10 جولای سال 2025، به 690.6 میلیارد دلار رسید. بدین ترتیب در طول یک هفته، ذخایر بینالمللی روسیه 2.9 میلیارد دلار یا 0.4 درصد افزایش نشان داد.»
طبق اعلام بانک مرکزی، چنین تغییراتی نتیجه یک ارزیابی مجدد مثبت است. در اوایل ماه جولای بانک روسیه گزارش داد که ذخایر بینالمللی روسیه، طبق دادههای 20 تا 27 ژوئن، 0.1 درصد افزایش یافته و حجم آنها به 687.7 میلیارد دلار رسیده است.
انتهای پیام/