مرسدس و پورشه در بحران وابستگی خطرناک به بازار آمریکا

اقتصاد ایران: عصر خودرو- کاهش فروش مرسدس و پورشه در ایالات متحده، زنگ خطری برای صنعت خودروی آلمان به دلیل وابستگی شدید آن به بازار آمریکاست.

به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو » به نقل از ایبنا، در هفته جاری شرکت‌های مرسدس بنز و پورشه، دو خودروساز آلمانی، با کاهش قابل توجهی در فروش جهانی خود رو‌به‌رو شدند. موضوعی که نشان‌دهنده آسیب‌پذیری صنعت خودروی آلمان به دلیل وابستگی به بازار ایالات متحده بود، چرا که این دو برند حدود 25 درصد از فروش خود را به بازار آمریکا اختصاص می‌دهند.

در همین راستا مرسدس بنز اعلام کرد که فروش جهانی خودرو‌های این شرکت در سه‌ماهه دوم سال 9 درصد کاهش یافته و به 453،700 دستگاه رسیده است. فروش این برند در ایالات متحده نیز 12 درصد نسبت به سال گذشته کاهش داشته است. این شرکت در بیانیه‌ای تاکید کرد که تحویل‌ها به نمایندگی‌ها با دقت تنظیم شده‌اند تا با سیاست‌های جدید تعرفه‌ای جهانی سازگار شوند. با این حال تعرفه‎‌های ترامپ بر فروش مرسدس بنز در ایالات متحده و چین تأثیر گذاشته است. دولت ترامپ از اوایل آوریل تعرفه 25 درصدی بر واردات خودرو وضع کرده است.

پورشه نیز با تحویل 146،391 دستگاه خودرو از کاهش 6 درصدی فروش جهانی خود خبر داد. هرچند فروش پورشه در ایالات متحده در این سه‌ماهه 10 درصد افزایش یافته است، اما این افزایش به دلیل دسترسی بیشتر به محصولات و حمایت قیمتی در نیمه اول سال به دلیل تعرفه‌های بالای واردات بوده است.

«الیور بلوم» مدیرعامل پورشه اعلام کرده که این شرکت احتمالاً هزینه‌های تعرفه را به مشتریان خود منتقل خواهد کرد، اما زمان دقیق آن مشخص نیست. اما مرسدس بنز متعهد به حفظ قیمت‌های فعلی مدل‌های سال 2025 تا اطلاع ثانوی شده است.

صنعت خودروسازی آلمان بخش بزرگی از اقتصاد این کشور را تشکیل می‌دهد و به عنوان یکی از ارکان کلیدی تولید صنعتی اتحادیه اروپا شناخته می‌شود. به همین دلیل، اتحادیه اروپا به شدت در حال مذاکره با مقامات آمریکایی برای دستیابی به توافقی است.

گزارش‌ها حاکی از آن است که ایالات متحده به اتحادیه اروپا پیشنهاد تعرفه 10 درصدی را داده است، مشابه توافقی که با بریتانیا حاصل شده، هرچند که نکات مهمی هنوز باقی مانده است.

این وضعیت نشانگر این است که وابستگی صنعت خودروی آلمان به بازار ایالات متحده، آنها را تا چه حد در برابر نوسانات و سیاست‌های تجاری آسیب‌پذیر کرده است و اگر این روند ادامه یابد، ممکن است این صنعت با چالش‌های جدی‌تری در آینده مواجه می‌شود.

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ