تحولات اوکراین| آمریکا ناتو را مسئول تامین تسلیحاتی کی‌یف کرد

اقتصاد ایران: تصویب بودجه ۵۰۰ میلیون دلاری برای اوکراین در کمیته تخصصی سنا، نگرانی از عدم هماهنگی کاخ سفید و پنتاگون در ارسال سلاح به کی‌یف، واکنش مقامات روس‌ به تلاش برای اعزام نیرو به اوکراین و سخنان خصمانه رهبران اروپایی، از جمله رویدادهای مهم جنگ هستند.

- اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، مارکو روبیو، وزیر امور خارجه آمریکا روز جمعه در دیدار با وانگ یی، وزیر امور خارجه چین در کوالالامپور در حاشیه اجلاس کشورهای جنوب شرقی آسیا (آسه‌آن) اعلام کرد که ائتلاف آتلانتیک شمالی (ناتو) می‌تواند سیستم‌های تسلیحاتی آمریکایی مستقر در خاک اروپا را به اوکراین منتقل کند و سپس با خرید مجدد چنین تجهیزاتی از ایالات متحده، ذخایر خود را دوباره پر کند.

به گفته وی، کشورهای عضو ناتو سیستم‌های تسلیحاتی خاصی در اختیار دارند که اوکراین به آنها نیاز دارد. روبیو تأکید کرد که این کشورها از جمله ایتالیا و آلمان و برخی دیگر کشورها هستند که 13 یا 14 سامانه دفاع هوایی پاتریوت در اختیار دارند.

علاوه بر این، وزیر امور خارجه یادآور شد که برخی از سیستم‌های تسلیحاتی مورد نیاز اوکراین در اروپا تولید نمی‌شوند. روبیو گفت: "در نهایت، برخی از سیستم‌هایی که اوکراین به آنها نیاز دارد، سیستم‌هایی هستند که در اروپا تولید نمی‌شوند. و این موارد باید از ایالات متحده خریداری شوند."

روز جمعه پورتال خبری Axios گزارش داد که دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، قصد دارد به کشورهای عضو ناتو  تسلیحاتی را بفروشد تا آنها بتوانند این سلاح‌ها را به اوکراین تحویل دهند. به نوشته این نشریه، این تصمیم رهبر آمریکا نباید با قصد ایالات متحده برای مسلح کردن نیروهای مسلح اوکراین یکسان تلقی شود.

در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به هزار و دویست و سی‌ و پنجمین (1235) روز جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:

******

سنای آمریکا 500 میلیون دلار کمک نظامی به اوکراین را تصویب کرد

کمیته نیروهای مسلح سنای آمریکا 500 میلیون دلار کمک امنیتی به اوکراین را تصویب کرده است. این موضوع در پیش‌نویس قانون مربوط به دفاع ملی برای سال مالی 2026 (NDAA) ذکر شده است.

خبرگزاری رویترز در این باره گزارش می‌دهد: «این قانون که در 9 جولای 2025 توسط کمیته نیروهای مسلح سنا تصویب شد، شامل بندی برای تمدید طرح کمک امنیتی به اوکراین تا سال 2028 است و بودجه مورد نیاز را نیز از 300 میلیون دلار به 500 میلیون دلار افزایش می‌دهد.»

این سند تأکید می‌کند که یکی از اهداف ایالات متحده همچنان کمک به اوکراین «برای تضمین قابلیت دفاعی و بازدارندگی معتبر» و در عین حال توسعه همکاری نظامی برای تقویت نیروهای مسلح این کشور برای «دفاع از کشور و جلوگیری از تجاوزات آینده» است.

علاوه بر این، این لایحه، پیت هگست، وزیر دفاع ایالات متحده را موظف می‌کند تا به ارائه پشتیبانی اطلاعاتی به اوکراین، از جمله داده‌ها، تجزیه و تحلیل و تصاویر ماهواره‌ای، ادامه دهد.

 ابراز نگرانی سنای آمریکا از عدم هماهنگی کاخ سفید و پنتاگون در خصوص اوکراین

روزنامه آمریکایی"هیل" به نقل از برخی سناتورها و مشاوران آنها گزارش داده است که سناتورهای جمهوری‌خواه نسبت به عدم هماهنگی بین کاخ سفید و وزارت دفاع آمریکا در بحبوحه تصمیم پنتاگون برای تعلیق کمک‌های نظامی به اوکراین ابراز نگرانی کردند. 

این نشریه می‌نویسد: «سناتورهای جمهوری‌خواه می‌گویند گزارش‌هایی مبنی بر اینکه پیت هگست، وزیر دفاع، فروش سلاح به اوکراین را بدون تأیید رئیس‌جمهور ترامپ متوقف کرده بود، سوالات جدی در مورد سطح هماهنگی بین کاخ سفید و پنتاگون ایجاد می‌کند و نیاز به بررسی دقیق‌تر توسط کنگره دارد.»

به عقیده آنها، توقف فروش سلاح می‌تواند نتیجه «سوءتفاهم» بین ترامپ و هگست بوده باشد. جمهوری‌خواهان همچنین یادآور شدند که می‌خواهند بدانند چه کسی در پنتاگون در این توقف دخیل بوده است. به نوشته این نشریه، اگر وزیر دفاع ایالات متحده سعی کند عمداً رئیس دولت را دور بزند، این امر منجر به یک مشکل جدی خواهد شد.

پیشنهاد کارلسون درباره سلب تابعیت از آمریکایی‌هایی که در اوکراین جنگیده‌اند 

تاکر کارلسون، روزنامه‌نگار معروف آمریکایی، معتقد است که سلب تابعیت آمریکایی از افرادی که در اوکراین جنگیده‌اند ضروری است.

در رویدادی سیاسی در ایالت فلوریدا، از او پرسیده شد که آیا ایالات متحده باید به شهروندان خود اجازه دهد تابعیت دوگانه داشته باشند و آیا یک افراد می‌تواند همزمان به دو کشور سوگند وفاداری یاد کند. کارلسون در پاسخ گفت: «هر کسی که در ارتش کشور دیگری خدمت می‌کند، باید فوراً از تابعیت ایالات متحده محروم شود. بسیاری از آمریکایی‌ها در ارتش اسرائیل خدمت کرده‌اند، باید از تابعیت آنها محروم شوند. بسیاری از آمریکایی‌ها نیز در اوکراین جنگ کرده‌اند، آنها باید از تابعیت محروم شوند. غیرممکن است که برای کشور دیگری بجنگید و آمریکایی بمانید.»

این روزنامه‌نگار همچنین معتقد است که نباید به افراد دارای تابعیت دوگانه اجازه داده شود که در ایالات متحده قدرت را در دست بگیرند.

زاخارووا کشورهای تامین کننده سلاح اوکراین را همدست در کشتار غیرنظامیان خواند

ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه تاکید کرد، کشورهایی که سلاح در اختیار نیروهای مسلح اوکراین قرار می‌دهند، در کشتار مردم غیرنظامی همدست می‌شوند.

او در گفتگو با خبرگزاری تاس، در مورد حمله هوایی شبه‌نظامیان اوکراینی به غیرنظامیان در منطقه خرسون، گفت: «کسانی که به رژیم کی‌یف سلاح می‌دهند، در کشتار غیرنظامیان و تخریب زیرساخت‌های غیرنظامی همدست می‌شوند، زیرا آنها از واقعیت‌ها آگاه هستند.»

او همچنین تأکید کرد که تأمین‌کنندگان سلاح، حامیان مالی رژیم جنایتکار کی‌یف هستند.

سناتور روس: مسکو اجازه حضور نیروهای خارجی در اوکراین را نخواهد داد

ولادیمیر جباروف، معاون اول رئیس کمیته امور بین‌الملل شورای فدراسیون (سنای) روسیه روز جمعه اعلام کرد که این کشور اجازه تحقق هیچ سناریویی که در آن نیروهای خارجی بتواند در خاک اوکراین حضور داشته باشد، را نخواهد داد.

پیش از این، امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه با اشاره به آمادگی کشورش برای اعزام تا 50 هزار سرباز به اوکراین،گفت که کشورهای عضو ائتلاف موسوم به «ائتلاف داوطلبان» قصد دارند در آسمان و دریاهای اوکراین گشت‌زنی کنند. او همچنین تاکید کرد که چنین اقدامی می‌تواند «سیگنال استراتژیک» به روسیه ارسال کند.

این سناتور روس گفت: «یکی از دلایل شروع عملیات ویژه، تلاش ناتو برای کشاندن اوکراین به سمت خود و نزدیک‌تر شدن به مرزهای ما است. این سناریو چه تفاوتی با عضویت اوکراین در ناتو دارد؟ هیچ چیز. پایگاه‌ها، فرودگاه‌ها و نیروهای خارجی در خاک این کشور وجود خواهند داشت. پس بگذارید این مزخرفات را برای خودشان نگه دارند.» 

به گفته جباروف، غرب در تلاش است تا با داستان‌های خیالی درباره آینده اوکراین خود را خرسند کند. با این حال، این سیاستمدار معتقد است که آینده این کشور تنها می‌تواند توسط خود اوکراینی‌ها انتخاب شود.

واکنش کرملین به اظهارات ماکرون درباره اعزام نیرو به اوکراین 

 دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین روز جمعه در اظهار نظری در خصوص سخنان  امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه مبنی بر آمادگی برای استقرار نیروهای "ائتلاف داوطلبان" در خاک اوکراین، تاکید کرد که روسیه از بی‌میلی غرب برای گوش دادن به مواضع خود در مورد احتمال اعزام نیروهای حافظ صلح به اوکراین ناامید شده است. 

پسکوف در یک نشست خبری گفت: "ما از این واقعیت که سیگنال‌های کاملاً واضح و مداومی که از مسکو در این مورد ارسال می‌شود، در نظر گرفته نمی‌شوند، بسیار ناامید هستیم. به‌راستی آنها درک درستی از مواضع ما نداشته و به عواقب چنین تصمیماتی توجه ندارند.»

دبیر مطبوعاتی رئیس جمهور روسیه بر اهمیت فوق‌العاده موضوع نیروهای خارجی برای مقامات مسکو و غیر قابل قبول بودن استقرار آنها در خاک اوکراین و در نزدیکی مرزهای روسیه تأکید کرد. 

پسکوف افزود: "البته به طور کلی، چنین پافشاری رهبران اروپایی، مسلماً، با طرح کلی حال و هوای فعلی - حال و هوای نظامی، تقابلی و ضد روسی - مطابقت دارد. در این زمینه، فقط می‌توان ابراز تاسف کرد."

انتقاد از تلاش اتحادیه اروپا برای حمایت از اوکراین و ادامه درگیری

دیمیتری پسکوف همچنین اعلام کرد که رهبران اروپایی در حال بررسی گزینه‌های مختلف برای حمایت مالی از اوکراین به منظور ادامه درگیری نظامی هستند. سخنگوی کرملین گفت: «اروپایی‌ها در حال بررسی گزینه‌های مختلف برای حمایت مالی از اوکراین هستند تا ادامه جنگ به هر قیمتی تضمین شود.»

به گفته وی، صحبت در خصوص ده‌ها میلیارد یورو است که از «جیب مالیات‌دهندگان اروپایی» اختصاص داده خواهد شد. او تأکید کرد که این درگیری می‌تواند از طریق گفتگو با روسیه بر اساس احترام متقابل حل شود. با این حال، به گفته پسکوف، چنین گزینه‌ای در کشورهای اروپایی مورد بحث قرار نمی‌گیرد.

علاوه بر این، سخنگوی کرملین اشاره کرد، به ویژه فردریش مرتس، صدراعظم آلمان، «مدافع سرسخت رویارویی» با روسیه است و به دنبال بسیج «تهاجمی» اروپا است. به گفته وی، روسیه این اهداف اتحادیه اروپا را در برنامه‌های دفاعی خود در نظر  خواهد گرفت.

لاوروف از برنامه‌ مرتس برای نظامی‌سازی کامل آلمان خبر داد

سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه روز جمعه در پایان نشست وزیران آسه‌آن در کوالالامپور، اعلام کرد که فردریش مرتس، صدراعظم آلمان، سرانجام تصمیم گرفته تا در نظامی‌سازی آلمان مشارکت کند، زیرا معتقد است که روش‌های دیپلماتیک برای حل مناقشه اوکراین به نتیجه نرسیده است. 

لاوروف گفت: "اگر آقای مرتس معتقد است که فرصت‌های صلح‌آمیز از بین رفته و به پایان رسیده، احتمالاً تصمیم گرفته تا سرانجام خود را کاملاً به نظامی‌سازی آلمان به قیمت جان مردمش اختصاص دهد."

علاوه بر این، او تأکید کرد که مرتس بارها در مورد هدف اصلی خود - تبدیل آلمان به یک قدرت نظامی پیشرو در اروپا - صحبت کرده است. لاوروف همچنین اظهارات مرتس مبنی بر اینکه روسیه ظاهراً تهدیدی برای کشورهای اروپایی است را "کاملاً بی‌معنی" خواند.

صدراعظم آلمان روز پنجشنبه در کنفرانسی در رم از دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، خواست تا در خصوص مسئله اوکراین "در کنار اروپایی‌ها بماند". مرتس تاکید کرد که حمایت اتحادیه اروپا از کی‌یف "تزلزل‌ناپذیر" است.

 تحقیق درباره مرگ یک شهروند مجارستانی در اوکراین به دلیل بسیج عمومی

ویکتور اوربان، نخست وزیر  مجارستان اعلام کرد که این کشور در خصوص کشته شدن شهروند مجارستامی در اوکراین در نتیجه ضرب و شتم توسط کارکنان مرکز استخدام منطقه‌ای (مرکز ثبت نویسی نظامی) در حین بسیج اجباری تحقیق خواهد کرد. 

اوربان در شبکه اجتماعی ایکس (توییتر سابق) نوشت: "یک مرد مجارستانی که پدر دو فرزند خردسال بود، در حین  بسیج اجباری برای ارتش اوکراین تا حد مرگ مورد ضرب و شتم قرار گرفته و جان خود را از دست داد."

نخست وزیر مجارستان چنین مواردی را غیرقابل قبول خواند. اوربان خواستار "پاسخگویی و اجرای عدالت" در این زمینه شد و یادآوری کرد که متوفی، به عنوان یک شهروند، تحت حمایت قانون اساسی مجارستان بوده است.

در تاریخ سوم ژوئن، در اوکراین، کارکنان دفتر ثبت نام نظامی، یک شهروند مجارستانی را که برای خدمت نظامی اجباری نامناسب بود، بازداشت و مورد ضرب و شتم قرار دادند که منجر به مرگ او شد.

روز جمعه به یاد این شهروند متوفی مجارستانی که به زور به خدمت در نیروهای مسلح اوکراین اعزام شده بود، تجمع اعتراض آمیزی در نزدیکی سفارت اوکراین در بوداپست برگزار شد. در پایان این تجمع،  گروهی از روزنامه‌نگاران مجارستانی بیانیه‌ای صادر کردند که در آن اظهار داشتند نباید در درگیری بین روسیه و اوکراین، به ویژه به عنوان پرسنل نظامی، شرکت کرد. همچنین تاکید شد که مجارستان جایی در اتحادیه اروپا ندارد.

انتهای پیام/

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ