به گزارش سلامت نیوز به نقل از verywellhealth، قهوه سرد در یک روز گرم ممکن است وسوسهانگیز باشد، اما مصرف قهوه (حتی سرد) در هوای گرم میتواند تأثیرات متفاوتی بر بدن بگذارد. اگرچه مصرف متعادل قهوه مشکلی ایجاد نمیکند، اما برخی نکات دربارهی کمآبی بدن، دیورتیک بودن کافئین و حفظ تعادل مایعات در هوای گرم، مهم هستند.
آیا نوشیدن قهوه در هوای گرم بیخطر است؟
نوشیدن قهوه در هوای گرم بهخودیخود خطرناک نیست. تنها در صورت مصرف زیاد قهوه بدون جایگزینی مایعات از دسترفته، ممکن است باعث کمآبی بدن شود.
به گفته دکتر راب ون دام، استاد علوم تغذیه، اپیدمیولوژی و ورزش در دانشگاه جورج واشنگتن:«مصرف متوسط قهوه حتی در هوای گرم باعث کمآبی نمیشود، بهشرطی که در چارچوب برنامه روزانهی مصرف مایعات باشد.»
نوشیدن آب همیشه مهم است، اما در روزهای گرم اهمیت بیشتری پیدا میکند، زیرا بدن از طریق تعریق و ادرار مایعات زیادی را از دست میدهد.
چه زمانی نوشیدن قهوه در هوای گرم مشکلساز میشود؟
نگرانی اصلی دربارهی نوشیدن قهوه در گرما این است که کافئین موجود در قهوه خاصیت ادرارآور (دیورتیک) دارد و باعث دفع بیشتر آب از طریق کلیهها میشود.با این حال، پژوهشها نشان دادهاند که در افراد سالم، مصرف متوسط قهوه باعث کمآبی نمیشود، زیرا محتوای آب موجود در قهوه اثر دیورتیک کافئین را جبران میکند.
ون دام توضیح میدهد که اثر دیورتیک کافئین بیشتر در افرادی که به طور منظم کافئین مصرف نمیکنند دیده میشود. کسانی که روزانه قهوه مینوشند، بدنشان به کافئین عادت کرده و اثرات آن کاهش مییابد.
بنابراین، اگر به طور معمول قهوه یا نوشیدنیهای انرژیزا مصرف نمیکنید، بهتر است در روزهای بسیار گرم از آنها پرهیز کنید. همچنین، اگرچه قهوهی داغ ممکن است دمای بدن را کمی افزایش دهد و باعث تعریق بیشتر شود، این افزایش احتمالاً به اندازهای نیست که شما را دچار کمآبی کند.
چطور در هوای گرم هم قهوه بنوشیم و هم بدنمان را هیدراته نگه داریم؟
کلید اصلی، اعتدال است. نوشیدن مقدار کافی آب در روزهای گرم ضروری است.با توجه به تفاوت در تحمل افراد نسبت به کافئین، توصیه میشود بیش از ۴۰۰ میلیگرم کافئین در روز مصرف نشود. برای درک بهتر:
-
یک شات اسپرسو: حدود ۶۴ میلیگرم کافئین
-
یک فنجان قهوه (۳۵۰ میلیلیتر): حدود ۹۰ تا ۱۰۰ میلیگرم کافئین
به گفته ناتالی نویل، متخصص تغذیه در مرکز UNC Rex:«به صدای بدن خود گوش دهید. اگر احساس تشنگی یا نشانههای کمآبی دارید، مصرف کافئین را کاهش دهید.»
برای حفظ آب بدن هنگام نوشیدن قهوه، به توصیههای زیر عمل کنید:
-
تناوب بین آب و قهوه: برای هر ۱۲ اونس (حدود ۳۵۰ میلیلیتر) قهوه، ۳۵۰ تا ۷۰۰ میلیلیتر آب بنوشید.
-
طعمدار کردن آب: برای جذابتر کردن آب، آن را با میوه یا گیاهان مانند نعنا یا لیمو طعمدار کنید.
-
یخ و شیر به قهوه اضافه کنید: افزودن یخ باعث تغییر خواص قهوه نمیشود، اما در هوای گرم خنککننده و دلچسبتر است. شیر یا شیر گیاهی هم ارزش غذایی بیشتری به قهوه اضافه میکند.
-
نوشیدنیهای جایگزین را امتحان کنید: قهوه بدون کافئین، چای سرد، آب نارگیل، آبمیوههای طبیعی یا نوشیدنیهای الکترولیتدار با قند کم نیز گزینههای مناسبی هستند.