کمک به رسانه‌های دشمن چه مجازات‌ها و پیامدهای قانونی دارد؟

اقتصاد ایران: یک حقوقدان ابعاد حقوقی و کیفری همکاری با رسانه های دشمن را بررسی کرد و گفت: تهیه، تدوین و ایجاد محتوا برای رسانه دشمن، همیشه عامدانه است.

کمال رئوف، حقوقدان و عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی، در گفتگو با خبرنگار مهر جهت بررسی ابعاد حقوقی همکاری عده‌ای از افراد با رسانه‌های دشمن در زمان جنگ بیان کرد: جنگ‌های امروزی فقط به صورت نظامی و امنیتی نیست بلکه جنگ رسانه‌ای نیز از مؤثرترین شیوه‌ها برای مغلوب کردن طرف مقابل است و جنگ رسانه‌ای با استفاده از امکانات سمعی و بصری و با پشتیبانی بخش‌های سیاسی، اطلاعاتی، امنیتی و تبلیغی کشور متخاصم علیه دشمن صورت می‌گیرد، طراحان جنگ رسانه‌ای لزوماً فرماندهان نظامی نیستند بلکه سازمان‌های امنیتی و اطلاعاتی، متخصصان جنگ رسانه‌ای هستند که مدیریت رسانه را بر عهده دارند.

وی افزود: در جنگ رسانه‌ای ایجاد عملیات روانی از طریق انتشار اخبار دروغ علیه دشمن برای تضعیف نیروهای نظامی و شهروندان کشور دشمن به مانند بمب و موشک عمل می‌کند.گاهی اوقات با استفاده از جنگ رسانه‌ای، دشمن با کمترین حملات موشکی و هوایی تسلیم شده است.

رئوف ادامه داد: کمک به رسانه‌های بیگانه در زمان جنگ و مشارکت در عملیات روانی دشمن که به منظور تضعیف روحیه افراد نظامی و غیر نظامی و تسلیم شدن آنها و یا ایجاد اغتشاش میان افراد غیرنظامی جهت بالا بردن هزینه جنگ نظامی صورت می‌گیرد، می‌تواند از طریق انتشار و باز نشر محتوی رسانه‌های دشمن در زمان جنگ باشد. چنانچه کمک به انتشار اخبار و محتوا دروغ یا ساختگی دشمن برای تضعیف نیروهای خودی غالباً به صورت عامدانه است که تکلیف جزایی این گونه افراد مشخص است.

کمک به رسانه‌های دشمن چه مجازات‌ها و پیامدهای قانونی دارد؟

وی با تاکید بر اینکه گاهی فرد انتشار دهنده یا کمک کننده به رسانه دشمن فریب خورده است و یا از روی ناآگاهی اقدام نموده است بیان کرد: در این صورت چنانچه اقدام او منتهی به تخریب، خسارت یا مجروح و کشته شدن افراد اعم از نظامی و غیر نظامی شود به حداکثر مجازات محکوم خواهد شد در غیر این صورت حداقل مجازات برای وی در نظر گرفته خواهد شد.

این حقوقدان تاکید کرد: تهیه، تدوین و ایجاد محتوا برای رسانه دشمن، همیشه عامدانه است. این گونه افراد هیچ توجیهی برای اقدامات مجرمانه خود نداشته و به اشد مجازات محکوم خواهند شد. ماده ۵۰۴ قانون مجازات اسلامی (تعزیرات) بیان می‌کند که اگر کسی نیروهای رزمنده یا اشخاصی که در خدمت نیروهای مسلح هستند را به عصیان، فرار، تسلیم یا عدم انجام وظایف نظامی تحریک کند، در صورتی که قصد براندازی حکومت یا شکست نیروهای خودی در مقابل دشمن را داشته باشد، به عنوان محارب شناخته می‌شود و مجازات خواهد شد.

رئوف با بیان اینکه اگر اقدامات این شخص در همکاری با رسانه دشمن، مؤثر واقع شود گفت: فرد به حبس از ۲ تا ۱۰ سال و در صورت مؤثر واقع نشدن به ۶ ماه تا ۳ سال حبس محکوم می‌شود.

وی در پایان اضافه کرد: قصد و نیت مجرم در این جرایم، نقش مهمی در تعیین نوع و میزان مجازات دارد. قانون مجازات جرایم نیروهای مسلح مصوب ۱۳۸۲ و قانون مجازات اسلامی (تعزیرات) به عنوان مبنای قانونی برای مجازات این جرایم هستند.

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ