توافق انگلیس و فرانسه روی طرح ضد مهاجرتی
اقتصاد ایران: رهبران فرانسه و انگلیس بر سر طرحی برای مقابله با مهاجرت به زعم خود غیرقانونی از طریق کانال مانش به توافق رسیدند.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از اس ار اف، کییر استارمر، نخست وزیر بریتانیا و امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه، بر سر طرحی برای مقابله با مهاجرت غیرقانونی از طریق کانال مانش به توافق رسیدند.
بر این اساس بریتانیا و فرانسه بر سر یک پروژه آزمایشی برای بازگرداندن مهاجرانی که با قایقهای کوچک از کانال مانش از فرانسه به انگلیس عبور میکنند، توافق کردهاند. به این ترتیب انگلیس تعدادی از این پناهجویان را به فرانسه بازمیگرداند - در حالی که همزمان همان تعداد از پناهجویان را از فرانسه از طریق مجاری قانونی میپذیرد. این خبر توسط کییر استارمر، نخست وزیر بریتانیا، و امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه، در لندن اعلام شد. استارمر گفت که این پروژه آزمایشی قرار است در هفتههای آینده اجرا شود.
ماکرون هم اعلام کرد که فرانسه نباید به محل پذیرش افرادی تبدیل شود که درخواست پناهندگی آنها توسط بریتانیا رد شده است. بنابراین، فرانسه قصد دارد از مقررات دوبلین برای اخراج مهاجرانی که از بریتانیا بازگردانده میشوند به کشورهایی که اولین ورود آنها بوده است، استفاده کند.
سالهاست که مهاجران به تعداد زیاد از شمال فرانسه برای رسیدن به انگلیس از کانال مانش عبور میکنند. در شش ماه اول امسال، تقریباً 21 هزار و 100 نفر از این طریق به انگلیس آمدند که افزایشی تقریباً 56 درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته و بیشتر از هر زمان دیگری داشت. انگلیس مدتی است که تلاش میکند مهاجرت از طریق کانال مانش را، تا حدودی با کمک فرانسه، مهار کند و برای این منظور میلیونها دلار به پاریس پرداخت میکند.
استارمر پس از اجلاس دولت بریتانیا و فرانسه در لندن گفت: این رویکرد جدید با هدف نشان دادن به پناهندگان است که تلاش برای عبور از کانال مانش با قایقهای کوچک بیهوده است.
توافق فرانسه و انگلیس برای تقویت بازدارندگی هستهای
قدرتهای هستهای بریتانیا و فرانسه همچنین میخواهند از پتانسیل بازدارندگی مشترک خود بیشتر استفاده کنند. هر دو کشور در یک اجلاس مشترک دولتی در لندن به رهبری استارمر و ماکرون در این مورد توافق کردند.
استارمر در یک کنفرانس مطبوعاتی در مقر نظامی بریتانیا در نورثوود لندن گفت، برای اولین بار، در یک بیانیه اعلام خواهد شد که سلاحهای هستهای دو کشور مستقل از یکدیگر هستند اما میتوانند با یکدیگر هماهنگ شوند.
وی افزود: از امروز به بعد، دشمنان ما خواهند دانست که هرگونه تهدید شدید برای این قاره، واکنش هر دو ملت ما را در پی خواهد داشت. این عبارت احتمالاً هشداری آشکار به مسکو است.
ماکرون هم تأکید کرد که هر دو کشور مستقل و دارای حاکمیت باقی میمانند. وی گفت که آنها باید برای مقابله با محیطی که به طور قابل توجهی تهدیدآمیزتر است با هم همکاری کنند.
انگلیس و فرانسه تنها کشورهای اروپای غربی دارای سلاح هستهای هستند. با این حال، زرادخانه بریتانیا وابسته به موشکهای پرتابی ایالات متحده است و به شدت با سیستم بازدارنده ناتو ادغام شده است. در حال حاضر، این سلاحها فقط میتوانند از زیردریاییها پرتاب شوند. لندن اخیراً اعلام کرده است که جتهای جنگنده F-35 را سفارش خواهد داد که میتوانند به سلاحهای هستهای ایالات متحده نیز مجهز شوند. زرادخانه هستهای فرانسه هم از هوا و هم از زیر دریایی پرتاب میشود و مستقل از ناتو و ایالات متحده است.
پاریس و لندن همچنین میخواهند در زمینه سلاحهای متعارف همکاری نزدیکتری داشته باشند. به عنوان مثال، تعداد بیشتری از موشکهای کروز Storm Shadow که به طور مشترک توسعه یافتهاند، سفارش داده خواهد شد. در عین حال، کار بر روی جانشین موشک کروز در حال انجام است.
دو کشور همسایه همچنین قصد دارند در توسعه سلاحهای با فرکانس بالا که میتوانند برای رهگیری پهپادها استفاده شوند، همکاری نزدیکتری داشته باشند. آنها همچنین قصد دارند همکاری در زمینه هوش مصنوعی را برای افزایش قابلیتهای پهپادهای جنگی خود تشدید کنند.
فرانسه و انگلیس همچنین در حال پیشبرد برنامههایی برای تضمین صلح احتمالی در اوکراین هستند. ماکرون در این باره گفت: در صورت آتشبس، یک نیروی مشترک حافظ صلح آماده است. با این حال، آتشبس در هیچ چشماندازی دیده نمیشود.
به گفته این دو مقام غربی همچنین طرح استقرار نیروی حافظ صلح اروپایی در اوکراین هم آماده است.
ماکرون در جریان یک کنفرانس ویدیویی «ائتلاف داوطلبان» در حمایت از اوکراین گفت که این پروژه میتواند ظرف چند ساعت پس از امضای توافق آتشبس بین روسیه و اوکراین اجرا شود. وی افزود: نیروی حافظ صلح به محض توافق بر سر آتشبس «آماده استقرار» خواهد بود. با این حال، در حال حاضر آتشبس قابل پیشبینی نیست. استارمر این طرح را کامل و طراحیشده برای بلندمدت توصیف کرد.
طرح نیروی ضربت مشترک فرانسه و انگلیس برای اوکراین
فرانسه و انگلیس قصد دارند یک نیروی ضربت مشترک بین دو کشور را گسترش دهند تا در صورت آتشبس در جنگ روسیه علیه اوکراین، به عنوان نوعی نیروی حافظ صلح عمل کند. انتظار میرود سایر کشورهای شریک نیز در این امر مشارکت کنند. آلمان تاکنون این پیشنهاد را رد کرده است.
ماکرون و استارمر در آخرین روز سفر سه روزه رئیس جمهور فرانسه به بریتانیا، در کنفرانس «ائتلاف کشورهای داوطلب» برای حمایت از اوکراین متشکل از 30 کشور شرکت کردند.
انتهای پیام/