واکنش نبیه بری به پاسخ لبنان به سند پیشنهادی آمریکا
اقتصاد ایران: رئیس پارلمان لبنان بدون اشاره به جزئیات پاسخ این کشور به سند پیشنهادی آمریکا، گفت که باید جانب احتیاط را رعایت کنیم و ببینیم اوضاع چگونه پیش میرود.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، به دنبال پاسخ لبنان به سند پیشنهادی آمریکا که چند روز پیش توسط تام باراک، فرستاده این کشور به بیروت تحویل داده شده بود، نبیه بری، رئیس پارلمان لبنان امروز طی سخنانی از بحث در مورد جزئیات بیشتر مربوط به این پاسخ خودداری کرد.
نبیه بری در گفتگو با روزنامه الجمهوریه، در پاسخ به این سوال که آیا انتظار نتیجه مثبتی از پاسخ لبنان دارد یا نه گفت: انشاالله.
رئیس پارلمان لبنان همچنین درباره اینکه آیا اطمینان خاطر دارد و سطح خوشبینی او بالاست، اظهار داشت: من همیشه جانب احتیاط را رعایت میکنم، بنابراین بیایید صبر کنیم تا ببینیم اوضاع چگونه پیش میرود.
وی تاکید کرد: همانطور که همیشه گفتهام قبل از اینکه چیزی سنجیده و روشن شود درباره آن حرف نزنید.
این اظهارات بعد از آن است که روز دوشنبه تام باراک، فرستاده جدید آمریکا در سفر به بیروت، با مقامات لبنانی دیدار و پاسخ این کشور به سند پیشنهادی واشنگتن که شامل موضوعاتی همچون سلاح مقاومت میشود را دریافت کرد.
در این راستا حزبالله موضع خود را از زبان شیخ نعیم قاسم، دبیرکل این جنبش مبنی بر عدم تسلیم و همچنین آمادگی برای مقابله با دشمن اعلام کرده است. در مورد دولت لبنان هم کمیته ریاستجمهوری این کشور پیشنویس پاسخ خود به سند آمریکا را تهیه کرد که در جلسهای که علی حسن خلیل، معاون سیاسی نبیه بری و محمد رعد، رئیس فراکسیون وفاداری به مقاومت در پارلمان لبنان و حاج حسین خلیل، نماینده شورای تصمیمگیری حزبالله در آن حضور داشتند، اصلاح شد.
روزنامه الاخبار بهنقل از منابع آگاه گزارش داد که یک منبع رسمی تلاش کرد نظر حزبالله را در مورد تضمینهای موردنظر جویا شود و پاسخ حزبالله این بود؛ «ما از هیچکس تضمین نمیخواهیم و سلاح تضمین ماست».
منابع لبنانی گزارش دادند: برخی هم روی اختلاف در مواضع نبیه بری و حزبالله شرطبندی کرده بودند، اما محاسباتشان غلط از آب درآمد؛ زیرا موضع این دو طرف کاملاً یکپارچه بود و در واقع نبیه بری بهنمایندگی از حزبالله حرف میزد. موضعی که شخص نبیه بری و بهطورکلی مقامات لبنانی در گفتگو با تام باراک اتخاذ کردند مبتنی بر حقیقت و استدلالهای قوی بود که موجب شد آمریکاییها یک قدم عقبنشینی کنند.
بهگفته منابع مذکور، مقامات لبنانی از سخنان فرستاده آمریکا هیجانزده نشدند و میدانند که تجربه با آمریکاییها دلگرمکننده نیست و اساساً آمریکا بهخلاف آنچه ادعا میکند، هرگز نقش میانجی را میان لبنان و اسرائیل ایفا نکرده؛ بلکه در راستای منافع و خواستههای صهیونیستها گام برداشته است و تجاوزات اشغالگران به لبنان بدون چراغ سبز واشنگتن انجام نمیشود.
با این حال لبنانیها منتظرند ببینند بعد از اینکه پاسخ بیروت توسط تام باراک به دولت آمریکا منتقل شد، آن هم همزمان با دیدار بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم اشغالگر با ترامپ در کاخ سفید، فرستاده مذکور آمریکا در سفر بعدی خود به بیروت چهچیزی برای لبنان خواهد آورد.
انتهای پیام/