به گزارش سلامت نیوز به نقل از همشهری، یک برنامه تلویزیون اینترنتی با عنوان «کاشت یک میلیارد درخت؛ شعار یا علاج خشکسالی» با حضور علی تیموری، معاون وزیر جهادکشاورزی و رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور و لیلا مرگن ،روزنامهنگار و فعال محیطزیست، برای بررسی طرح مردمی کاشت یکمیلیارد اصله درخت طی ۴سال برگزار شد.
طرح ملی کاشت یک میلیارد درخت، تلاشی برای بازگرداندن جان به طبیعت خشکشده
کشور است.
کاشت 340میلیون نهال
رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری در این برنامه تلویزیونی گفت: سال ۱۴۰۱ پروژهای تعریف شد تا بتوانیم در طول ۴سال، یک میلیارد درخت بکاریم.
این سازمان بهتنهایی مسئول کاشت و نگهداری درخت نیست؛ اجرای این طرح نیازمند مشارکت بخش خصوصی، شرکتهایی که مسئولیت اجتماعی دارند و مردم علاقهمند به کاشت و نگهداری نهال است.
علی تیموری افزود: در 2 سال اول برنامه، حدود ۴۵۰میلیون اصله نهال تولید شده که ۳۴۰میلیون نهال آن کاشته شده و بقیه امسال کاشته خواهد شد. برای امسال هم پیشبینی میکنیم پیشرفت خوبی داشته باشیم.
3انتقاد مهم به طرح
لیلا مرگن،روزنامهنگار و فعال محیطزیست گفت: سازمان منابع طبیعی با قدمت بیش از 100سال و تجربه 50سال برنامههای جدی برای سبزکردن ایران داشته و تجربه زیادی در این زمینه دارد.
وی افزود: انتقاد اول این است که چرا برای اجرای این طرح فقط ۴سال زمان درنظر گرفته شده است؟ طرح کوتاهمدت در طبیعت 10ساله، میانمدت 30ساله و بلندمدت 100ساله است.
طرح ۴ساله در منابع طبیعی اصلا معنا ندارد؛ باید آهسته و پیوسته حرکت کرد.
نکته دوم اینکه، تلاش میکنیم ایران سبز داشته باشیم و پشتوانه قوی از گذشته داریم، اما در تولید نهالها در نهالستانها تغییری دیده نمیشود. یعنی هنوز نهالهای غیربومی در نهالستانها وجود دارند و همه اینها در آمار طرح یک میلیارد درخت وارد میشود. نکته دیگر این است که بخش باغبانی وزارت جهادکشاورزی هم به جمع سازمان منابع طبیعی اضافه شده است، اما فعالیتهای باغبانی زمین تا آسمان با حفظ، احیا و حراست منابع طبیعی فرق دارد.
پاسخ به انتقادها
رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در پاسخ به3 نکته انتقادی لیلا مرگن گفت: درباره اینکه ۴سال برای اجرای طرح تعیین شده با شما موافقم. این مدت گویا از سایر طرحهای مشابه در کشورهای دیگر اقتباس شده است.
علی تیموری افزود: درباره اقدامات باغبانی تلاش کردیم تا آمار آن در طرح یک میلیارد درخت نیاید. زراعت چوب جزو آمار ماست و باید باشد اما متفاوت از درختان مثمر است که معاونت باغبانی وزارت جهادکشاورزی تولید میکند.
رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری تأکید کرد که پشتیبانیهای فنی در استانها برای نحوه کاشت درخت تقویت و از ظرفیت دانشگاهی نیز استفاده میشود.
لیلا مرگن
روزنامهنگار و فعال محیطزیست :
طرح کوتاهمدت در طبیعت 10ساله، میانمدت 30ساله و بلندمدت 100ساله است. طرح ۴ساله در منابع طبیعی اصلا معنا ندارد