پکن: امیدواریم اتحادیه اروپا دیدگاهی واقع‌گرایانه‌تر نسبت به چین اتخاذ کند

اقتصاد ایران: در پی اظهارات رئیس کمیسیون اروپا مبنی بر «توازن‌بخشی مجدد» به روابط اقتصادی با چین و در خواست برای دسترسی شرکت‌های اروپایی به بازار چین، سخنگوی وزارت امورخارجه چین تصریح کرد آنچه اکنون باید توازن یابد، ذهنیت اتحادیه اروپاست.

- اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپا روز سه‌شنبه و در سخنرانی خود در پارلمان اروپا در شهر استراسبورگ فاش کرد که در دیدار با شی جین‌پینگ، رئیس‌جمهور چین درباره مسئله مازاد ظرفیت تولید و همچنین حمایت چین از روسیه در جنگ روسیه و اوکراین نیز گفت‌وگو خواهد کرد.

او گفت که پکن اکنون «بزرگ‌ترین مازاد تجاری در تاریخ بشر» را در اختیار دارد و حجم زیادی از کالاهای خود را به اتحادیه اروپا صادر می‌کند، در حالی‌ که شرکت‌های اروپایی برای فعالیت در چین با دشواری‌های فزاینده‌ای مواجه‌اند.

فون در لاین در این باره تصریح کرد: اگر قرار است شراکت ما پیش برود، نیازمند توازن واقعی هستیم؛ توازنی که به کاهش تحریف بازار، کاهش مازاد ظرفیت صادراتی چین، و ایجاد دسترسی منصفانه و متقابل برای شرکت‌های اروپایی منجر شود.

این اظهارات رئیس کمیسیون اروپا، با واکنش پکن مواجه شد. مائو نینگ، سخنگوی وزارت خارجه چین روز چهارشنبه در نشست خبری این وزارتخانه با اشاره به اظهارات فون در لاین گفت: ما امیدواریم که اتحادیه اروپا دیدگاهی واقع‌گرایانه‌تر و عینی‌تر نسبت به چین اتخاذ کند و سیاست‌هایی فعال‌تر و عمل‌گرایانه‌تر را در قبال چین دنبال کند. ما انتظار داریم بروکسل درک کند که آنچه باید توازن یابد، ذهنیت اتحادیه اروپا و نه روابط اقتصادی و تجاری میان چین و اروپا است.

مائو نینگ افزود: در شرایط جهانی بی‌ثبات کنونی، امیدواریم اتحادیه اروپا و چین در یک مسیر حرکت کنند، همکاری‌های دوجانبه سودمند را تقویت کرده، اختلافات را به‌خوبی مدیریت کنند، و توسعه‌ای پایدار، سالم و باثبات در روابط چین و اروپا رقم بزنند.

بنابر بیانیه‌های رسمی چین، پکن همواره در پی بهبود روابط با اتحادیه اروپا بوده است. این درحالیست که کسری تجاری اتحادیه اروپا در برابر چین در سال 2024 به عدد 357 میلیارد دلار آمریکا رسیده است.

گزارشات حاکی از آن است که بروکسل نگران آن است که یارانه‌های کلان دولتی در چین منجر به مازاد ظرفیت تولید و به تبع آن سبب ورود سیلی از کالاهای ارزان‌قیمت چینی به اروپا و در نهایت باعث تضعیف توان رقابت شرکت‌های اروپایی بشود.

فون در لاین روز سه‌شنبه تأکید کرد: چین نمی‌تواند برای حل مشکلات اقتصادی داخلی خود فقط به صادرات متکی باشد. مسئله مازاد ظرفیت باید از ریشه حل شود و نباید صرفاً به بازار جهانی منتقل گردد.

مائو نینگ نیز در پاسخ خاطر نشان کرد که روابط تجاری چین و اروپا از حجم بسیار بالایی برخوردار است و بروز اختلافاتی در فرآیند این همکاری طبیعی است.

او همچنین یادآور شد که در پنج دهه گذشته، همکاری‌های تجاری بین دو طرف از صفر آغاز شد و اکنون حجم تجارت روزانه میان دو طرف برابر با کل تجارت سالانه در آغاز روابط است.

این سخنگو با بیان اینکه اروپا ضمن خودداری از برجسته کردن اختلافات و بزرگنمایی مشکلات، مسائل تجاری را از طریق گفت‌وگو و مشورت حل‌وفصل شوند. 

وی همچنین تصریح کرد: وضعیت فعلی تجارت چین و اروپا نتیجه مشترک عوامل مختلفی از جمله شرایط کلان اقتصادی، اوضاع تجارت جهانی و ساختارهای صنعتی دو طرف است و نمی‌توان به‌سادگی یک‌طرف را مقصر دانست. باید به قوانین بازار احترام گذاشت و نباید سیاست‌هایی مانند خرید اجباری یا فشار تجاری اعمال کرد. 

مائو نینگ تأکید کرد که سیاست‌های یارانه‌ای چین کاملاً شفاف و مطابق با مقررات سازمان تجارت جهانی (WTO) هستند؛ یارانه‌ها مختص چین نیستند و اتحادیه اروپا نباید در این زمینه استاندارد دوگانه داشته باشد. 

وی در پایان به پرونده خودروهای برقی و هواپیماهای مسافربری اشاره کرده و اظهار داشت: اگر بخواهیم فقط با معیار تولید و صادرات قضاوت کنیم که کدام کشور مازاد ظرفیت دارد، پس آیا هواپیماهای ایرباس اروپا و خودروهای آلمانی نیز مشمول مازاد ظرفیت هستند؟

انتهای پیام/

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ