آمریکا تعرفه ۵۰ درصدی بر واردات مس وضع میکند
اقتصاد ایران: دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا از اعمال تعرفه ۵۰ درصدی بر واردات مس خبر داد.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا اعلام کرد که از امروز تعرفه 50 درصدی را بر واردات مس اعمال خواهد کرد.
وی هدف از این اقدام را تقویت تولید داخلی این فلز حیاتی برای خودروهای برقی، سخت افزار نظامی، شبکه برق و بسیاری از کالاهای مصرفی خبر داد.
براساس گزارش رویترز، پس از اعلام تعرفه های برنامه ریزی شده توسط ترامپ که زودتر از موعد در بخش صنعت اعمال شد و نرخ آن نیز بالاتر بود، قیمت مس در معاملات آتی بازار مس کامکس، بیش از 12 درصد افزایش یافت و به رکورد بی سابقهای رسید.
ترامپ در جمع خبرنگاران در کاخ سفید اظهار کرد که قصد دارد اعمال تعرفه بر واردات مس را امروز اعلام کند اما زمان اجرایی شدن این تعرفه ها را بیان نکرد.
پس از این اظهارات ترامپ، هاوارد لوتنیک وزیر بازرگانی آمریکا در مصاحبهای با شبکه انبیسی اعلام کرد تعرفه مس احتمالا در پایان ماه جولای یا اول اوت اعمال شود. وی تاکید کرد رئیس جمهور ترامپ در روز سه شنبه در پستی در شبکه تروث جزئیات این تعرفه را بیان خواهد کرد.
این در حالی است که دولت آمریکا در ماه فوریه از تحقیقاتی با عنوان 232 در مورد واردات مس خبر داد. مهلت زمانی نتیجه گیری درباره این تحقیقات ماه نوامبر بود اما لوتینک گفت که این بررسی به پایان رسیده است.
لوتینک افزود: هدف این است که صنعت تولید مس را داخلی کنیم و مس را در داخل کشور تولید کنیم. زیرا فلزی حیاتی برای بخش صنعت است.
براساس این گزارش، فلز مس در ساخت و ساز، حمل و نقل، الکترونیک و بسیاری صنایع دیگر به کار می رود. آمریکا هر ساله تقریبا نیمی از مس مورد نیاز خود را وارد می کند و تنها سه کارخانه ذوب مس دارد.
براساس داده های اداره آمار آمریکا، کشورهای شیلی، کانادا و مکزیک بیشترین آسیب را از اعمال تعرفه 50 درصدی بر مس خواهند دید. براساس آمارها، این کشورها در سال 2024 بزرگترین تامین کننده مس تصفیه شده، آلیاژهای مس و محصولات مسی برای آمریکا بوده اند.
در همین حال کشورهای شیلی، کانادا و پرو که از بزرگترین تامین کندگان مس آمریکا هستند، به واشنگتن اعلام کردند که واردات مس از کشورهایشان، تهدیدکننده منافع آمریکا نیست و آنها نباید با این تعرفه مواجه شوند. هر سه کشور قراردادهای تجارت آزاد با آمریکا دارند.
اعمال این تعرفه در حالی است که دونالد ترامپ روز گذشته اعلام کرد که بر محصولات وارداتی از کشورهای عضو بریکس، تعرفه اضافی اعمال خواهد کرد.
رئیس جمهور آمریکا در نامههایی به رهبران این کشورها، تهدید کرد که اگر آنها عوارض خود بر کالاهای آمریکایی را افزایش دهند، ایالات متحده نیز به تناسب، عوارض خود را حتی به بالاتر از 40 درصد افزایش خواهد داد.
اما لولا داسیلوا رئیس جمهور برزیل در پاسخ به تهدید تعرفهای ترامپ، در حاشیه نشست بریکس به خبرنگاران گفته بود که جهان «نیازی به یک امپراتور ندارد». او روز سهشنبه و پس از دیدار رسمی با نارندرا مودی، نخستوزیر هند، مخالفت خود را بار دیگر اعلام کرد.
ترامپ تاریخ مشخصی برای اعمال تعرفه بر کشورهای بریکس اعلام نکرد. روز دوشنبه، یک منبع آگاه گفت که دولت ترامپ تنها در صورتی این تعرفه را اعمال خواهد کرد که کشورهای عضو سیاستهایی ضدآمریکایی در پیش بگیرند، نه صرفاً اظهاراتی مانند بیانیه اخیر رهبران بریکس در روز یکشنبه.
ترامپ روز سهشنبه بدون ارائه هیچ مدرک یا شواهدی ادعا کرد که این گروه برای ضربه زدن به آمریکا و نقش دلار آمریکا بهعنوان ارز ذخیره جهانی ایجاد شده است. وی تأکید کرد که اجازه نخواهد داد چنین چیزی اتفاق بیفتد.
وی گفت: بریکس برای تضعیف دلار ما راهاندازی شد، برای اینکه دلار ما را حذف کند... و جایگاه دلار را بهعنوان معیار جهانی از بین ببرد.
کارولین لویت، سخنگوی کاخ سفید نیز اعلام کرد که دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا بر این عقیده است که گروه بریکس به دنبال تضعیف منافع ایالات متحده است و از این جهت باید مهار شود.
انتهای پیام/