هیچ مشکلی برای خدمت‌رسانی به مردم در جنگ نداشتیم

اقتصاد ایران: معاونت درمان وزارت بهداشت در پاسخ به سؤالی درمورد تأثیر کمبود بودجه وزارت بهداشت بر عملکرد این وزارتخانه در این جنگ 12 روزه بیان کرد: «دولت و سازمان برنامه و بودجه در این شرایط کنار وزارت بهداشت قرار گرفتند و با تخصیص‎های بموقع بخشی از معوقات ما پرداخت شد. حتی تخصیص‏‌های ارزی برای خرید اقلام دارویی را هم به سرعت انجام دادند تا خللی در خدمات‌رسانی به مردم ایجاد نشود.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایران، تجاوز بی‎رحمانه رژیم صهیونیستی به حریم امن منازل و مناطق مسکونی در مجموع باعث مجروح شدن حدود 5 هزار و 750 نفرشد. در این مدت بسیاری از مجروحان بهبود یافتند، اما هنوز هم 170 نفر از هموطنانمان بستری هستند
و در این مدت 1064 عمل جراحی برایشان انجام شده است.


دکتر سید سجاد رضوی، معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به اینکه 1060 نفر در این تجاوزات شهید شدند، گفت: «با توجه به شرایط برخی از مجروحان و آواربرداری‎ها ممکن است، به تعداد شهدا اضافه شود، چرا که هنوز 75 نفر از مجروحان در بخش ICU تحت مراقبت ویژه قرار دارند.در مورد پرونده‎های مجروحانی که دچار قطع عضو شده‎اند هم هنوز آمار دقیقی از تعداد این افراد نداریم، اما پرونده‌هایشان در حال تکمیل است که پس از تأیید بنیاد شهید و امور ایثارگران آمار نهایی اعلام می‌شود.»


پس از شروع جنگ تحمیلی، وزیر بهداشت، حوزه معاونت بهداشت را مکلف به خدمت‌رسانی ویژه کرد و در حوزه درمان نیز مراکز مشاوره روانی و روان‌پزشکی فعال شد.


معاون درمان وزارت بهداشت با اعلام این مطلب گفت: «خوشبختانه وزارت بهداشت پروتکل و ذخیره استراتژیک اقلام دارویی و تجهیزات پزشکی را در گذشته اعمال کرده بود و این ذخیره‌سازی هم ادامه دارد. سال گذشته با دستور رهبر معظم انقلاب، اعتباری به وزارت بهداشت برای رفع کمبودها و ذخیره‌سازی استراتژیک اقلام دارویی تخصیص پیدا کرد. این دوراندیشی رهبر انقلاب موجب شد، وسایل و تجهیزات با کاربرد طولانی‌تر، خریداری شود به همین دلیل در این دوازده روز جنگ ایران با رژیم جعلی اسرائیل با کمبود خاصی مواجه نبودیم و اکنون هم ذخایر استراتژیک پا برجاست.»


معاونت درمان وزارت بهداشت در پاسخ به سؤالی درمورد تأثیر کمبود بودجه وزارت بهداشت بر عملکرد این وزارتخانه در این جنگ 12 روزه بیان کرد: «دولت و سازمان برنامه و بودجه در این شرایط کنار وزارت بهداشت قرار گرفتند و با تخصیص‎های بموقع بخشی از معوقات ما پرداخت شد. حتی تخصیص‏‌های ارزی برای خرید اقلام دارویی را هم به سرعت انجام دادند تا خللی در خدمات‌رسانی به مردم ایجاد نشود. پرسنل ما در برخی دانشگاه‌ها 7 تا 8 ماه حقوق معوق داشتند، اما با پیگیری‎های وزیر بهداشت و همکاری سازمان برنامه و بیمه‎ها، مطالبات از دوماه تا چهارماه معوقات دانشگاه‎های علوم پزشکی پرداخت شد. حتی از روز اول بخشنامه‎ای به همه بیمارستان‎ها حتی مراکز خصوصی فرستاده شد که درمان مجروحان جنگی رایگان است و هیچ کس برای تهیه دارو و وسایل به بیرون از بیمارستان فرستاده نشود.»


به گفته دکتر رضوی، علی‎رغم کسری و کمبود منابع وزارت بهداشت اما در این مدت با کمک‎های دولت، هیچ مشکلی برای خدمت‌رسانی به مردم و مجروحان وجود نداشت.


دکتر رضوی در پاسخ به این سؤال  که بعد از پایان جنگ چه اقداماتی برای دلجویی از کادر درمان انجام می‌شود، گفت: «ما از زحماتشان قدردانی می‌کنیم. چون مهم‌ترین اعتبار وزارت بهداشت نیروی انسانی است که در این مدت کنار ما بودند. پزشکانی که در خارج از کشور زندگی می‌کنند و ایرانی هستند با شروع تجاوزات اعلام آمادگی کرده بودند که به عنوان داوطلب در ایران حاضر شوند که خوشبختانه نیازی به حضور آنها نشد چرا که کادر پزشکی و پرستاری در این 12 روز تمام تلاش‎ خود را کردند تا هیچ خدمتی به تعویق نیفتد. در رابطه با پزشکانی که غیبت غیرموجه داشتند هم باید بگویم، این موضوع در پرونده آنها درج می‌شود.»

یک سوم بیمارستان‌های کشور باید بازسازی شوند


او با بیان اینکه بیش از نیمی از بیمارستان‌های کشور فرسوده‌اند و یک سوم نیاز به بازسازی دارند، توضیح داد: «بیمارستان‌های موجود تا حد ممکن از نظر استانداردهای آتش‌نشانی ایمن‌سازی می‌شود، اما امکان این وجود ندارد که 500 بیمارستان ناگهان تخریب و بازسازی شوند. به همین دلیل سعی می‎کنیم نسبت به مقاوم‌سازی بیمارستان‌ها به تدریج اقدام کنیم. همچنین بسیاری از پناهگاه‌های بیمارستان‌ها به انباری تبدیل شده بود و ما معتقدیم باید بیمارستان‌های زیرزمینی و امنی داشته باشیم که مردم برای خدمات درمانی در شرایط بحرانی به آنجا منتقل شوند.»


معاون درمان درباره تجاوز اسرائیل به مراکز هسته‎ای هم گفت: «نگرانی‎هایی درباره رآکتور بوشهر و تهران وجود داشت که در بوشهر مردم آموزش دیده بودند و دارو در اختیار آنها قرار داده شد. در تهران هم از طریق شبکه بهداشت دارو به مردم رساندیم. مقرر شد، سازمان انرژی اتمی با بررسی، میزان اشعه موجود را اعلام کند تا مسائل ایمنی انجام شود که خوشبختانه این سازمان وجود اشعه را اعلام نکرد و نیاز به خدمات ایمنی نبود. اما باید در زمان صلح، انواع آموزش‌های شیمیایی و پرتویی به مردم ارائه شود و لازم است این آموزش‌ها در قالب مانور تکرار شود.»


 
فعالیت چهار شیفته در بیمارستان‌های شمال کشور


به گفته دکتر رضوی، با خروج جمعیت کثیری از تهران به سمت مناطق امن‎‎تر، این شهرها با ورود چند هزار میهمان مواجه شدند که طبیعتاً نیازهای دارویی و درمانی زیادی داشتند. برخی از آنها به داروهای خاص نیاز داشتند، بعضی‌ها احتیاج به دیالیز داشتند و برخی هم برای نوزادانشان شیر خشک لازم داشتند. در یکی دو روز اول، مسائلی ایجاد شد اما با همکاری دانشگاه‌های میزبان، سازمان غذا و دارو و وزارت بهداشت، مشکلات به سرعت برطرف شد و داروهای حیاتی مانند داروهای تزریقی و سایر داروهای مورد نیاز بیماران خاص و سرطانی، به‌سرعت جابه‌جا شد.


او درمورد ارائه خدمات به بیماران مزمن در شهرهای شمالی کشور توضیح داد: «در مورد بیماران دیالیزی، اقدامات فوری انجام شد. برای مثال در گیلان، تیم‌هایی شبانه فعال شدند که هم دستگاه‌های دیالیز خراب را تعمیر کردند و هم دستگاه‌ها و داروهای مورد نیاز بیماران دیالیزی به این استان ارسال شد. در عین‌حال شیفت‌های کاری برای خدمت‌رسانی به بیماران مزمن به‌صورت چهارشیفته تنظیم شدند تا کار بیماران دیالیزی دچار مشکل نشود. شاید در برخی موارد، جابه‌جایی‌هایی اتفاق افتاده یا یک روز اختلالی ایجاد شده باشد، اما در مجموع اتفاق خاصی نیفتاد و درمان‌ بیماران صعب‌العلاج به‌خوبی پیگیری شد. تمام بیماران مزمن که به مناطق میزبان منتقل شده بودند، درمانشان ادامه یافت و پیگیری شد.»

بــــرش

هفت بیمارستان در جنگ آسیب دیدند

معاون وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درباره خسارت بیمارستان‌ها و تجهیزات در جنگ ۱۲ روزه هم توضیح داد: «هفت بیمارستان مورد حمله قرار گرفت. در کرمانشاه بیمارستان اعصاب و روان آسیب جدی دید. همچنین در بیمارستان فاطمه زهرا(س) خساراتی داشتیم که با توجه به حمله راکت‎ها به این مرکز درمانی، پرسنل با فداکاری بیماران را تخلیه کردند تا مأموران به شرایط راکت‎های اصابت کرده به بیمارستان رسیدگی کنند. کادر درمان برای نجات جان بیماران مجبور شدند آنها را با تجهیزات به پارک نزدیک بیمارستان منتقل کنند تا وضعیت پایدار شود که این اقدام فوری پرسنل مورد تمجید بیماران هم قرار گرفت.»

دکتر رضوی با بیان اینکه در ایام جنگ در حوزه درمان همکاری مردم با بیمارستان‌ها بسیار خوب بود، گفت: «در حادثه میدان قدس مردم کمک بسیار زیادی به پرسنل بیمارستان شهدای تجریش کردند و کارکنان بیمارستان با برانکارد مجروحین را به بیمارستان منتقل کردند. چون عملاً آمبولانس‎ها نمی‎توانستند، مجروحان را به بیمارستان منتقل کنند.»

معاون درمان وزارت بهداشت با اشاره به اینکه حمله اسرائیل به بیمارستان‌ها نشان داد هدف وسیله را توجیه می‌کند، گفت: «رژیم جعلی برای اهداف خود از هر وسیله‌ای استفاده می‌کند؛ در حالی که در دوران دفاع مقدس خلبانان ایرانی بسیاری از اهداف نظامی عراق را به دلیل نزدیکی به مدرسه یا حضور افراد غیر نظامی مورد هدف قرار نمی‌دادند. اما در این 12 روز چهره پلید این رژیم نمایان‎تر شد. حملاتی که به مراکز درمانی انجام شد هزینه‌های زیادی روی دست وزارت بهداشت گذاشت. البته هنوز برآورد میزان خسارات از سوی معاونت توسعه در حال انجام است. برای مثال بیمارستان فارابی در کرمانشاه و بیمارستان فاطمه زهرا(س) باید بازسازی شود.»

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ