فرش دستباف؛ موتور خاموش اقتصاد مقاومتی

اقتصاد ایران: هنر صنعت فرش دستباف با دارا بودن ۵ مولفه اقتصاد مقاومتی شامل درون‌زا بودن، برون‌گرا بودن، دانش‌بنیانی، عدالت‌محور و پایداری اکولوژیک، تنها صنعتی است که می‌تواند با کمترین سرمایه‌گذاری دولت، سالانه بیش از یک میلیارد دلار ارزآوری ایجاد کند.

- اخبار اقتصادی -

عبداله بهرامی، مدیرعامل اتحادیه سراسری تعاونی‌های فرش دستباف ایران در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، اظهار داشت: صنعت فرش دستباف ایران، با 5 مزیت استراتژیک بی‌نظیر که آن را از تمامی بخش‌های اقتصادی متمایز می‌سازد، امروز در معرض تهدید جدی قرار دارد.

وی افزود: نمایشگاه شهریور 1404 شاید آخرین فرصت و بهترین فرصت برای بهره‌برداری از این ظرفیت‌ها، پیش از سقوط قطعی از جایگاه جهانی است.

بهرامی با بیان اینکه "مزیت‌های طلایی در خطر شامل ارزش‌آفرینی بی‌نظیر، اشتغال‌زایی سراسری، مهار مهاجرت روستایی، دیپلماسی اقتصادی و پایداری اکولوژیک است"، گفت: ارزش‌آفرینی بی‌نظیر در جهت تبدیل مواد اولیه داخلی (پشم، ابریشم، رنگ گیاهی) به کالایی بی رقیب و با ارزش افزوده چند صد درصدی است.

وی افزود: ایجاد شغل پایدار برای 1.7 میلیون نفر، قابلیت اجرا در دورافتاده‌ترین روستاها بدون نیاز به زیرساخت‌های پرهزینه و تولید 400 نفر-ساعت کار به ازای هر متر مربع که 10 برابر صنایع پتروشیمی است، از اشتغال‌زایی سراسری این صنعت حکایت دارد.

بهرامی ادامه داد: صنعت فرش دستباف، مهمترین مانع مؤثر در برابر تخلیه 68٪ روستاهای قالی‌خیز و کمک به تأمین 40٪ درآمد خانوارهای روستایی در 14 استان محروم کشور است.

وی خاطرنشان کرد: فرش دستباف به دلیل عبور از تحریم‌ها به دلیل ویژگی‌های فرهنگی و ابزار نفوذ نرم در 120 کشور جهان از طریق این هنر ایرانی به عنوان یک دیپلماسی اقتصادی مطرح می‌شود.

مدیرعامل اتحادیه سراسری تعاونی‌های فرش دستباف ایران تصریح کرد: پایداری اکولوژیک فرش دستباف نیز از منظر بهره‌گیری از رنگ‌های گیاهی و مواد طبیعی و کربن‌منفی بودن فرآیند تولید در مقایسه با صنایع رقیب است.

وی افزود: نمایشگاه فرش دستباف شهریور که بزرگترین نمایشگاه فرش از لحاظ کیفی و کمی در جهان است و با قدمت برگزاری سی و یک سال در خاموشی کامل تبلیغاتی واجرایی، قرار است برگزار گردد اما عدم دعوت از تجار وخریداران تاریخی فرش دستباف ایران، صفر بودن بودجه تبلیغات در نشریات تخصصی و شبکه‌های رسانه بین‌المللی، فقدان پلتفرم دیجیتال پیش‌نمایش، معدوم نمودن و خروج سالانه پشم مرغوب در تناژ میلیونی به قیمت پایین وفروش به رقبا و تبدیل به فرش "ضدایرانی" با برندهای ترکی و هندی ، پاکستانی، عدم اجرای رفع تعهد ارزی برای صادرات فرش که باعث شده صادرات فرش از حداقل 400 میلیون دلار در سال1397 به 40 میلیون دلار در سال‌های گذشته تا به امروز تنزل یابد، از مشکلات وچالش‌های جاری است.

بهرامی خاطرنشان کرد: راهکارهای نجات این هنر و صنعت مغفول و ارزشمند برای پویا شدن نمایشگاه شهریور ماه شامل راه‌اندازی سامانه "CarpetIRAN.trade" توسط سازمان توسعه تجارت، دعوت و اعطای ویزای فوری برای خریدار کلیدی فرش دستباف توسط وزارت امور خارجه، تخصیص بودجه کافی برای هزینه های دعوت از تجار و تبلیغات بین‌المللی وداخلی برای نمایشگاه شهریور ماه فرش دستباف توسط وزارت صمت، ایجاد کانال‌های پرداخت امن با مکانیزم‌های جایگزین سوئیفت و حذف کامل ابلاغ مصوبه اجرای تعهد ارزی برای فرش دستباف است.

وی ادامه داد: هنر صنعت فرش دستباف با دارا بودن 5 مولفه اقتصاد مقاومتی شامل درون‌زا بودن، برون‌گرا بودن، دانش‌بنیانی، عدالت‌محور و پایداری اکولوژیک، تنها صنعتی است که می‌تواند با کمترین سرمایه‌گذاری دولت، سالانه بیش از یک میلیارد دلار ارزآوری ایجاد کند، از تخلیه 4200 روستا جلوگیری نماید و هویت تاریخی وهنری ایران عزیز را در جهان زنده نگه دارد.

مدیرعامل اتحادیه سراسری تعاونی‌های فرش دستباف ایران اذعان داشت: دولت و متولی محترم تا فرصت دارد با عملیاتی‌کردن راهکارهای عاجل و اثربخش، ثابت کند حفظ این ثروت ملی برتر از شعارهای اقتصاد ملی است و تاریخ قضاوت خواهد کرد که چرا صنعتی با چنین مزیت‌های بی‌بدیلی، قربانی کم‌توجهی دست اندرکاران امر بوده است.

انتهای پیام/

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ