توافق کابل و اسلام‌آباد برای تسهیل ترانزیت و امنیت مرزی

اقتصاد ایران: مقامات وزارت خارجه حکومت طالبان و پاکستان ضمن اعلام حمایت خود از پروژه منطقه‌ای راه‌آهن ترانس- افغان بر تقویت ارتباطات منطقه‌ای، همچنین تسهیل ترانزیت و امنیت مرزی تاکید کردند.

- اخبار بین الملل -

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، «نوراحمد نور»، رئیس سیاسی وزارت خارجه حکومت طالبان که در راس هیئتی به پاکستان سفر کرده است در دیدار با مقامات این کشور بر اهمیت تسهیل ترانزیت منطقه‌ای، تجارت و امنیت مرزی تاکید کرده است.

بر اساس گزارش رسانه‌های افغان و پاکستانی، هیئت حکومت طالبان و مقامات پاکستانی همچنین در نشست‌هایی درخصوص همکاری نزدیک و تسریع نهایی‌سازی پروژه راه‌آهن ازبکستان-افغانستان-پاکستان اعلام توافق کردند.

مقامات کابل و اسلام‌آباد همچنین بر ادامه تلاش‌های مشترک خود در زمینه تقویت همکاری‌های تجاری و ترانزیتی و نیز مقابله با تهدیدهای امنیتی تاکید کردند.

دولت پاکستان چندی قبل طرحی را برای توسعه شبکه راه‌آهن این کشور از طریق افغانستان به آسیای مرکزی تصویب کرد؛ هدف از این طرح، تقویت روابط تجاری و ترانزیتی با کشورهای منطقه و اتصال بندر گوادر به مسیرهای حمل‌ونقل بین‌المللی گفته شده است.

«شهباز شریف» همچنین در اسفندماه سال گذشته در دیدار با «شوکت میرضیایف» رئیس‌جمهور ازبکستان درباره پروژه راه‌آهن پیشنهادی بین پاکستان و ازبکستان که از طریق افغانستان عبور خواهد کرد، تبادل نظر کرده بود.

بر اساس این طرح، پاکستان می‌خواهد به کشورهای محصور در خشکی آسیای مرکزی، از جمله ازبکستان، تاجیکستان و ترکمنستان، امکان دسترسی به بنادر جنوبی خود را از مسیر افغانستان فراهم کند.

 پروژه ترانس-افغان همچنین می‌تواند جایگاه پاکستان را به‌عنوان یک مسیر ترانزیتی کلیدی در منطقه تقویت کند.

انتهای پیام/.

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ