جنگ غزه| فروپاشی سیستم بهداشتی و غذایی/ اما و اگرهای مذاکرات آتشبس
اقتصاد ایران: هم زمان با ادامه حملات وحشیانه اشغالگران علیه غیرنظامیان در سراسر غزه و فروپاشی سیستم بهداشتی و غذایی این باریکه، دور جدید مذاکرات آتش بس و تبادل اسرا در دوحه آغاز شده که سوالات زیادی درباره آن وجود دارد.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، در صد و دوازدهمین روز از سرگیری جنگ وحشیانه رژیم صهیونیستی علیه نوار غزه برابر با ششصد و چهلمین روز این جنگ، ارتش اشغالگر صهیونیستی همچنان به کشتار غیرنظامیان آواره و گرسنه در سراسر غزه ادامه میدهد و همزمان با آن، مذاکرات غیرمستقیم میان این رژیم و حماس در دوحه درباره توافق آتش بس ادامه دارد.
ادامه کشتار غیرنظامیان در سراسر غزه
منابع فلسطینی اعلام کردند که از ساعات بامداد، صهیونیستها به کشتار غیرنظامیان ادامه میدهند و در حمله پهپادی رژیم اشغالگر به یک خانه در محله التفاح در شرق شهر غزه دو فلسطینی به شهادت رسیده و چند تن دیگر زخمی شدند.
در حمله نیروهای اشغالگر به فلسطینیان در نزدیکی مرکز آمریکایی- صهیونیستی موسوم به توزیع کمکها در شمال شهر رفح در جنوب نوار غزه هم سه غیرنظامی دیگر به شهادت رسیده و بیش از 40 نفر زخمی شدند.
نیروهای اشغالگر صهیونیستی همزمان با بمباران و حملات توپخانهای به مرکز شهر خان یونس در جنوب نوار غزه شروع به تخریب ساختمانهای باقیمانده در این منطقه کردند.
در بمباران وحشیانه مدرسهای در محله الزیتون در جنوب شهر غزه که محل اسکان آوارگان بود، تعدادی غیر نظامی شهید و زخمی شدند.
شهادت بیش از 20 غیرنظامی از بامداد
در حمله پهپادی ارتش اشغالگر به جبالیا در شمال نوار غزه یک فلسطینی شهید و چند تن دیگر زخمی شدند.
در بمباران یک خانه در محله تل الهوی در جنوب غربی شهر غزه یک غیرنظامی به شهادت رسیده و چند تن دیگر زخمی شدند.
در بمباران محل تجمع آوارگان در مرکز شهر غزه 6 نفر به شهادت رسیده و بیش از 15 نفر زخمی شدند.
منابع پزشکی غزه آمار رسمی شهدا از بامداد تا ظهر امروز را 23 تن اعلام و تاکید کردند که در سایه تداوم حملات جنایتکارانه صهیونیستها و فروپاشی سیستم بهداشتی غزه آمار شهدا همچنان بالاتر میرود.
همه مردم غزه گرسنه هستند
انجمن امداد پزشکی در غزه در بیانیهای اعلام کرد که ما در غزه از کمبود شدید غذا رنج میبریم و نایاب شدن شیر خشک برای کودکان یک مشکل اساسی است.
این نهاد تاکید کرد که هیچکس در نوار غزه نیست که از گرسنگی در امان باشد و این رنج باید پایان یابد. هیچ کمک غذایی به مردم غزه ارائه نمیشود و آنها گاهی اوقات مجبورند به دلیل عدم دسترسی به مواد غذایی، علف و برگ بخورند و ادامه این وضعیت غیر قابل تحمل است.
صهیونیستها مانع ورود واحدهای خون به غزه میشوند
دکتر مروان الهمص، مدیر بیمارستانهای صحرایی غزه با اشاره به فروپاشی سیستم بهداشتی این باریکه اعلام کرد که ما در تهیه واحدهای خون با مشکل اساسی مواجهیم و در حالی که به بیش از 10 هزار واحد خون نیاز داریم تنها 3500 واحد خون دریافت کردهایم.
وی تاکید کرد: اشغالگران مانع از ورود واحدهای خون بیشتر به غزه میشوند و ما از برادرانمان در کرانه باختری میخواهیم که خون بیشتری برای مجروحان در غزه بفرستند.
قیمت آرد در غزه 3000 برابر افزایش یافت
برنامه جهانی غذا با اشاره به بحران غذایی فاجعه بار در نوار غزه اعلام کرد که با توجه به کمبود شدید آرد و سایر مواد غذایی در این باریکه قیمت آرد نسبت به قبل از جنگ 3000 برابر افزایش یافته است.
این نهاد وابسته به سازمان ملل تاکید کرد که آتش بس دائمی و پایدار شرط اصلی توزیع ایمن کمکهای بشردوستانه به شکل گسترده در غزه است.
سیستم غذایی غزه در حال فروپاشی است
دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل متحد اعلام کرد که با تشدید قحطی و گرسنگی در غزه، بسته ماندن گذرگاهها به معنای از دست رفتن جانهای بیشتری است.
این نهاد سازمان ملل گزارش داد که خانوادهها در غزه مجبورند برای تهیه غذا جان خود را به خطر بیندازند، میزان سوء تغذیه شدید در بین کودکان چند برابر شده و شیر خشک به طور کامل در حال اتمام است و سیستم غذایی غزه به سرعت نابود خواهد شد.
پایان بینتیجه دور اول مذاکرات آتشبس غزه
در حالی که همزمان با ادامه و تشدید حملات وحشیانه رژیم صهیونیستی علیه نوار غزه و کشتار غیرنظامیان، منابع رسانهای آمریکایی و عبری طی روزهای گذشته اخبار زیادی در مورد قریبالوقوع بودن توافق آتشبس در این باریکه منتشر کرده بودند، خبرگزاری رویترز بهنقل از دو مسئول فلسطینی گزارش داد که اولین جلسه مذاکرات آتشبس غزه در قطر بدون نتیجه قطعی پایان یافت و هیئت مذاکرهکننده اسرائیلی ازآنجایی که قدرت واقعی ندارد، اختیارات کافی برای رسیدن به توافق نداشت.
شرایط مقاومت فلسطین برای پذیرش آتشبس غزه
از طرف دیگر، منابع وابسته به مقاومت فلسطین شرایط خود را برای پذیرش آتشبس در غزه اعلام کردند و بر تعهد خود به لزوم خروج اشغالگران از نوار غزه، اجازه ورود کمکهای بشردوستانه بهشکل مستمر و بدون محدودیت و رسیدن به آتشبس واقعی که به تجاوزات علیه غزه پایان دهد و محاصره را از این باریکه بردارد، تأکید کردند.
شبکه الجزیره گزارش داد نکاتی که رهبری مقاومت فلسطین خواستار گنجاندن آن در پیشنهاد جدید آتشبس شده است، عبارتند از:
ـ ادامه جریان کمکها به غزه بهمیزان کافی در چهارچوب پروتکل بشردوستانهِ مورد توافق در توافق آتشبس امضاشده در 19 ژانویه، نه از طریق نهاد موسوم به بنیاد بشردوستانه غزه که وابسته به آمریکاست.
ـ باز شدن گذرگاه رفح برای تردد مجروحان، بیماران و فعالیتهای بشردوستانه.
ـ ایجاد یک جدول زمانی برای خروج ارتش رژیم صهیونیستی از نوار غزه با نقشههای واضح در طول 60 روز آتشبس.
ـ ارائه ضمانتهای روشن در مورد پایان جنگ و تجاوزات صهیونیستها علیه غزه.
رهبران مقاومت فلسطین تأکید کردند: کاملاً روشن است رژیم اشغالگر بهدنبال مانورهایی در فضای مذاکرات آتشبس خواهد بود، اما ما خون شهدا را با توافقات شکننده یا وعدههای معلق معامله نمیکنیم و تن به آتشبس موقت نمیدهیم.
انتهای پیام/