قزاقستان: افغانستان پلی برای اتصال آسیای مرکزی و جنوبی است

اقتصاد ایران: نخست‌وزیر قزاقستان اظهار داشت افغانستان پل ارتباطی میان آسیای مرکزی و جنوبی است و کشورش برای سرمایه‌گذاری در پروژه خط آهن تورغندی–هرات اعلام آمادگی می‌کند.

- اخبار بین الملل -

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، «اولژاس بکتنوف» نخست‌وزیر قزاقستان در نشست سران سازمان همکاری اقتصادی (اکو) که در شهر «خان‌کندی» آذربایجان برگزار شد، گفت: «افغانستان به‌عنوان یک پل طبیعی می‌تواند زمینه‌ساز اتصال و همکاری میان کشورهای آسیای مرکزی و جنوبی باشد.»

وی همچنین از آمادگی آستانه برای سرمایه‌گذاری در پروژه خط آهن تورغندی–هرات خبر داد و افزود: «قزاقستان تمایل خود را برای اجرای این پروژه اعلام می‌کند و در آینده نزدیک میان دو طرف تفاهم‌نامه‌ای به امضا خواهد رسید.»

در این نشست، نمایندگانی از کشورهای ایران، ترکیه، تاجیکستان، ترکمنستان، قزقیزستان، ازبکستان و هیئتی از حکومت طالبان به ریاست «عبدالغنی برادر» معاون اقتصادی نخست وزیر حکومت طالبان، حضور داشتند.

بنا بر گزارش آستانه تایمز، بکتنوف در حاشیه این نشست با عبدالغنی برادر دیدار کرده و در مورد گسترش همکاری‌های بازرگانی، لجستیکی و کشاورزی گفت‌وگو کرده است.

اوایل اردیبهشت ماه سال جاری، «امیر خان متقی» وزیر خارجه حکومت طالبان «سریک ژومانگارین» معاون نخست‌وزیر قزاقستان طی دیداری در کابل درباره روابط سیاسی و اقتصادی دوجانبه، به‌ویژه در حوزه‌های سرمایه‌گذاری، تجارت، ترانزیت و حمل‌ونقل بحث و تبادل نظر کردند.

ژومانگارین گفته بود قزاقستان قصد دارد مبلغ 500 میلیون دلار در پروژه راه‌آهن تورغندی-هرات سرمایه‌گذاری کند.

نخست وزیر قزاقستان تصریح کرده بود که این پروژه بخشی از تلاش‌های قزاقستان برای گسترش ارتباطات ترانزیتی با افغانستان و منطقه به‌شمار می‌رود.

انتهای پیام/.

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ