قم یکپارچه در سوگ واقعه روز دهم؛ حرکت دستههای عزادار به سمت حرم
اقتصاد ایران: قم- در سالروز عاشورای حسینی شهر قم یکپارچه در سوگ واقعه روز دهم است و دستههای عزاداری به سمت حرم حضرت معصومه(س) برای عرض تسلیت حرکت می کنند.
به گزارش خبرنگار مهر، صبح روز یکشنبه، همزمان با دهم محرمالحرام، دستههای متعدد سینهزنی و زنجیرزنی از نقاط مختلف شهر قم به سمت حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه سلاماللهعلیها حرکت کردند تا در این روز سوگ و حزن، در آستان کریمه اهل بیت علیهمالسلام به عزاداری بپردازند.
از نخستین ساعات صبح، مسیرهای منتهی به حرم مطهر مملو از جمعیت سوگوار بود.
خیل عزاداران حسینی با پای پیاده و در قالب هیأتهای مذهبی به سوی حرم روانه شدند.
در صحن آئینه حرم مطهر، عبارت «وای حسین کشته شد» نقش بسته و آب حوض به رنگ سرخ درآمده بود؛ جلوههایی نمادین از مظلومیت اباعبدالله الحسین علیهالسلام. همچنین در شب عاشورا نیز، پرچم گنبد مطهر به پرچمی سرخ با نقش «یا حسین» تعویض شد.
در مسیر حرکت دستهها از چهارراه بازار تا حرم مطهر، سایبانها و مهپاشهایی برای کاهش گرمای هوا نصب شده بود.
آئین سنتی و نمادین آتش زدن خیمهها نیز توسط کربلاییهای مقیم قم در ابتدای بلوار پیامبر اعظم برگزار می شو و پس از اجرای تعزیه، خیمهها به یاد واقعه کربلا به آتش کشیده خواهند شد و این مراسم با حضور هزاران نفر از عزاداران به سمت حرم ادامه مییابد.
نوجوانان و جوانان با پوشیدن لباسهای سقایی و حمل مشکهای آب، در میان عزاداران آب توزیع میکردند.
طلاب آفریقایی مقیم قم نیز همراه خانوادههای خود با بستن سربند «لبیک یا حسین» دسته عزاداری تشکیل دادند.
همچنین دسته چهل اختران قم که بیش از یک قرن قدمت دارد، عصر روز عاشورا از امامزاده موسی مبرقع به سمت حرم مطهر حرکت میکند و عزاداری باشکوهی در جوار مضجع کریمه اهلبیت برگزار میشود.
مراسمهای عزاداری نیز در بیوت مراجع عظام تقلید و دفتر مقام معظم رهبری با حضور گسترده علما و طلاب برگزار شد و سخنرانان و مداحان به تبیین مصائب امام حسین (ع) و یاران باوفایش پرداختند.
آئین مقتلخوانی ظهر عاشورا نیز در مکانهایی همچون حرم حضرت معصومه (س) و مسجد مقدس جمکران برگزار میشود.
ایستگاههای صلواتی و موکبهای متعدد در سطح شهر، به ویژه در معابر منتهی به حرم مطهر، از صبح روز عاشورا پذیرایی از عزاداران را برعهده داشتند.
دسته طویریج ویژه نجفیها و کربلاییهای مقیم قم پس از اقامه نماز ظهر عاشورا از گلزار شهدا به سمت محل برگزاری آئین آتش زدن خیمهها حرکت خواهد کرد و سپس با هروله کنان به حرم مطهر مشرف شدند.
هیأتهای عزاداری افغانستانیهای مقیم قم نیز در میدان آستانه با شور و شعور حسینی عزاداری کردند.
آئین سنتی بهگلافتادن لرستانیهای مقیم قم نیز صبح روز عاشورا برگزار شد؛ مراسمی خاص که در آن عزاداران در حوضچهای از گل تهیهشده با خاک متبرک کربلا و گلاب ناب، غلطیده و خود را به یاد عزاداران روز عاشورا گلمالی میکنند.
مراسم شام غریبان نیز پس از نماز مغرب و عشاء در حرم مطهر و سایر بقاع متبرکه قم برگزار میشود و عزاداران با روشن کردن شمع و سر دادن نوای «امان از دل زینب» در سوگ اسارت اهل بیت (ع) پیامبر به عزاداری میپردازند.