عاشورا؛ یادآور رشادت بزرگمردی که آزادی را با خون خود معنا کرد

اقتصاد ایران: ساوه- روز عاشورا نه تنها یادآور فداکاری و ایثار سیدالشهدا(ع) است که آزادی را با خون خود معنا کرد،بلکه به ما آموخت که حقیقت هرگز خاموش نمی‌شود و در برابر ظلم و ستم باید ایستادگی کرد.

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها؛ محرم امسال ملت بزرگ ایران در حالی برای عزاداری سید و سالار شهیدان در مساجد و حسینیه‌ها و هیأت‌ها جمع شدند که در مقابله با زورگویی مستکبران جهانی سرافراز هستند و همچون امام خود، شعار «هیهات منا الذله» را در برابر یاوه گویی های رژیم صهیونی و ترامپ سر دادند و دریافتند که برای عزت و افتخار این مرز و بوم باید با اتحاد و یکرنگی به مقابله با مستکبران رفت و بر دشمنان پیروز شد.

عاشورا؛ یادآور رشادت بزرگمردی که آزادی را با خون خود معنا کرد

با فرا رسیدن ماه محرم، شهر ساوه به سوگ نشست و حال و هوایی متفاوت به خود گرفت، مردمی که با دلی سرشار از عشق به اهل‌بیت (ع)، از نخستین روزهای این ماه، کوچه‌ها و محلات را سیاه‌پوش کرده و با برگزاری آئین‌های سنتی، ارادت دیرینه خود به ساحت سیدالشهدا (ع) را به نمایش گذاشتند.

مردم ساوه هم‌زمان با آغاز ماه عزای سید و سالار شهیدان، با شور و شعوری خاص در مراسم عزاداری شرکت کرده و هیئات مذهبی، دسته‌های سینه‌زنی و زنجیرزنی تا نیمه‌شب در گوشه‌گوشه شهر به حرکت در آمده و نوای «یا حسین» در فضای شهر طنین‌انداز می‌شود.

عاشورا؛ یادآور رشادت بزرگمردی که آزادی را با خون خود معنا کرد

آئین‌های خاصی همچون تعزیه‌خوانی، نخل‌گردانی، علم‌کشی و روضه‌های خانگی از جمله سنت‌هایی هستند که در ساوه قدمتی طولانی دارند و نسل به نسل منتقل شده‌اند، زنان و مردان این دیار، در کنار نوجوانان و کودکان، با دستانی در کار و دل‌هایی در ماتم، در خدمت مجالس حسینی‌اند و پذیرایی از عزاداران را افتخار خود می‌دانند.

شهر ساوه در شب‌های محرم، به ویژه تاسوعا و عاشورا، شاهد شکوه حضور مردمی بود که با اخلاص و باور قلبی، به عزای سالار شهیدان می‌پردازند؛ حضوری که نه‌تنها از سر عادت، بلکه از سر معرفت و دلدادگی است.

ساوجی‌ها در روز عاشورا به سوگ نشستند و همه در اندوه حسین (ع) یکی شدند، گویی همه در کربلای حسین ایستاده‌اند به یاد بزرگ‌مردی که آزادی را با خونش معنا کرد.

فلسفه عاشورا، ایستادگی در برابر ظلم و احیای حقیقت است

امام جمعه موقت ساوه در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: پیام امام حسین (ع) برای همه تاریخ، ایستادگی، عزت و بیداری است و نهضت عاشورا تنها یک واقعه تاریخی نیست، بلکه مکتبی جاودان برای بیداری انسان‌ها و دفاع از ارزش‌های الهی در برابر ظلم و فساد است.

حجت الاسلام علی بدرخانی با اشاره به فرارسیدن ایام محرم و ضرورت تبیین صحیح فلسفه قیام عاشورا، اظهار داشت: امام حسین (ع) با قیام خود در برابر طاغوت زمان، نه‌تنها از اسلام و دین جدش دفاع کرد، بلکه مسیر عزت و آزادگی را برای همه انسان‌های آزاده تاریخ ترسیم کرد و باید اذعان کرد عاشورا مکتب بصیرت، ایثار و قیام برای حقیقت است.

عاشورا؛ یادآور رشادت بزرگمردی که آزادی را با خون خود معنا کرد

امام جمعه موقت ساوه با بیان اینکه فلسفه اصلی نهضت عاشورا، امر به معروف و نهی از منکر بود، گفت: امام حسین (ع) فرمودند می‌خواهم امت جدم را اصلاح کنم و این مهم پیام می‌دهد هر حرکت اصلاح‌گرانه‌ای باید با الهام از اهداف عاشورا و قیامی برای عدالت، اخلاق و مقابله با انحراف باشد.

حجت الاسلام بدرخانی ادامه داد: اکنون جامعه ما به شدت به پیام عاشورا همچون ایستادگی، بیداری، مقاومت در برابر ظلم، و حفظ هویت دینی نیاز دارد و اگر این پیام در زندگی اجتماعی و سیاسی ما جاری شود، بسیاری از مشکلات اصلاح خواهد شد.

وی با اشاره به جایگاه جوانان در نهضت عاشورا گفت: نکته مهم در عاشورا این است که امام حسین (ع) تنها با یاران خاص و اهل بیت (ع) قیام نکرد، بلکه از نوجوان مثل قاسم بن الحسن (ع) تا پیرمردی چون حبیب بن مظاهر در این نهضت حضور داشتند و این یعنی حرکت امام حسین (ع)، فراگیر و برای همه نسل‌ها بود.

امام جمعه موقت با بیان اینکه عاشورا منحصر در تاریخ نیست، افزود: نهضت حسینی یک جریان زنده است، امروز هر جا مظلومی مقابل ظالم ایستاده است، ادامه راه حسین (ع) است و مقاومت ملت‌های مسلمان، ایستادگی مقابل استکبار جهانی، و حرکت در مسیر عدالت‌خواهی همه از برکات این فرهنگ عاشورایی است.

حجت الاسلام بدرخانی تأکید کرد: محرم فرصت بازخوانی ارزش‌های ناب اسلام و تجدید میثاق با ولایت است و عزاداری‌های باید همراه با معرفت، آگاهی و هدف‌مداری و نه صرفاً یک سنت احساسی باشد و اگر پیام عاشورا را در زندگی فردی و اجتماعی‌مان جاری کنیم، جامعه‌ای مقاوم، متعهد و پیشرو خواهیم داشت.

عاشورا؛ نهضتی برای اصلاح امت و احیای کرامت انسانی

استاد حوزه و دانشگاه در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: پیام امام حسین (ع) فراتر از تاریخ و جغرافیاست و نهضت برای اصلاح امت و احیای کرامت انسانی است.

حجت الاسلام حسین اسماعیلی با تأکید بر ابعاد انسانی، الهی و اجتماعی نهضت عاشورا گفت: قیام امام حسین (ع) صرفاً یک حادثه تاریخی نیست، بلکه یک مکتب فکری و عملی برای مقابله با ظلم، فساد، جهل و انحراف است.

عاشورا؛ یادآور رشادت بزرگمردی که آزادی را با خون خود معنا کرد

این استاد دانشگاه و پژوهشگر گفت: عاشورا نقطه عطفی در تاریخ اسلام و بلکه تاریخ بشریت است؛ قیامی که نه برای قدرت‌طلبی، بلکه برای اصلاح امت و احیای ارزش‌های فراموش‌شده پیامبر اسلام (ص) شکل گرفت، امام حسین (ع) با حرکت آگاهانه و الهی خود نشان داد که حفظ دین، آزادگی و کرامت انسان ارزش‌هایی است که حتی به قیمت جان باید برای آن‌ها ایستاد.

وی با اشاره به محتوای نامه‌ها و سخنرانی‌های امام حسین (ع) از مدینه تا کربلا افزود: امام بارها اعلام کرد که هدفش قیام علیه ظلم و فساد است، آن حضرت در وصیت‌نامه‌اش به برادرش محمد بن حنفیه نوشت، من برای اصلاح امت جدم قیام کرده‌ام‌و می‌خواهم امر به معروف و نهی از منکر کنم و به سیره پیامبر (ص) و علی (ع) عمل کنم این عبارت، منشور قیام حسینی است و جهت‌گیری اصلی آن را نشان می‌دهد.

عاشورا؛ یادآور رشادت بزرگمردی که آزادی را با خون خود معنا کرد

این استاد حوزه دانشگاه با بیان اینکه عاشورا، تقابل میان دو گفتمان است، افزود: گفتمان حقیقت، عدالت، آزادی و اخلاق در برابر گفتمان دنیاطلبی، استبداد و تحریف دین. این تقابل همیشگی است و عاشورا به ما می‌آموزد که در هر زمان، باید جای خود را در این جبهه‌بندی تاریخی مشخص کنیم.

حجت الاسلام اسماعیلی با اشاره به اینکه پیام عاشورا جهانی و فراتاریخی است، گفت: قیام امام حسین (ع) متعلق به همه انسان‌های آزاده در همه دوران‌هاست و اکنون ملت‌هایی که علیه استبداد، فساد و استکبار جهانی ایستادگی می‌کنند، به نوعی ادامه‌دهنده راه عاشورا هستند.

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ