آیتالله رمضانی: عاشورا معجزهای بینظیر در تاریخ بشریت است
اقتصاد ایران: صومعه سرا-دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) با تأکید بر عمق و نفوذ عاشورا در تاریخ بشریت گفت: عاشورا معجزهای است که تا امروز دلها را زنده نگه داشته و پیام آن روح حاکم بر انقلاب اسلامی است.
به گزارش خبرنگار مهر، آیتالله رضا رمضانی عصر شنبه در مراسم یادبود شهید جعفر غلامی و بزرگداشت خانواده این شهید والامقام که با حضور خانوادههای معظم شهدا، علما، مسئولان شهرستان و اقشار مختلف مردم در مسجد ولیعصر (عج) دهستان نوخاله شهرستان صومعهسرا برگزار شد، با تجلیل از مقام شامخ شهدا گفت: برگزاری چنین مجالسی در ایام تاسوعا و عاشورا، زنده نگه داشتن یاد و خاطره شهدای دفاع مقدس، شهدای مدافع حرم و شهدای مدافع وطن است که راه عزت و کرامت ایران اسلامی را تضمین کردهاند.
نماینده مردم گیلان در مجلس خبرگان رهبری، با اشاره به بخشی از وصیتنامه شهید غلامی که برای وی نقل شده بود، افزود: شهید در وصیتنامه خود نوشته است: ما سرهای خود را به خدا دادهایم و از کسی هراسی نداریم. تلاش ما پیروزی اسلام است و اگر با شهادت ما این پیروزی محقق شود، آمادهایم دشمنان بدانند وقتی ما را شهید میکنند، در واقع ما را آزاد میکنند و از قفس دنیا رها میسازند لذا این جملات نشاندهنده ایمان راسخ و مستقر این شهید والامقام است.
آیتالله رمضانی ادامه داد: مکتب عاشورا روح حاکم بر همه تحولات انقلاب اسلامی بوده است و عاشورا نه صرفاً یک واقعه تاریخی بلکه معجزهای در قلب تاریخ بشریت است که بیش از هزار و سیصد سال همچنان در دلها نفوذ دارد.
وی با بیان اینکه نام امام حسین (ع) حتی در منابع زیارتی و تاریخی پیش از اسلام نیز جاری بوده است، گفت: در روایات آمده پیامبر اسلام (ص) پس از بازگشت از معراج، خاک کربلا را به امسلمه سپرد تا نشانهای باشد برای روزی که حسین (ع) به شهادت خواهد رسید.
دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت (ع) یادآور شد: چهار هزار فرشته از خداوند اجازه خواستند تا انتقام خون امام حسین (ع) را بگیرند اما مأمور به صبر شدند. این فرشتگان همچنان در کربلا حضور دارند و برای زائران سیدالشهدا (ع) طلب مغفرت میکنند.
وی با اشاره به گسترش جهانی نام امام حسین (ع) گفت: در ابتدای انقلاب تنها ۵۰ تا ۶۰ مرکز اسلامی در آلمان فعال بود اما اکنون این تعداد به بیش از ۲۷۰۰ مرکز رسیده است. راهپیماییهای عاشورا در اروپا به ویژه در آلمان، دانمارک و انگلستان با حضور دهها هزار نفر برگزار میشود و نام امام حسین (ع) اکنون در قلب اروپا و آمریکا طنینانداز شده است.
ضرورت ارتقای سطح مجالس امام حسین (ع)
آیتالله رمضانی همچنین به تاریخچه زیارت اربعین اشاره کرد و اظهار داشت: زیارت اربعین از زمان جابر آغاز شد و بنابر روایات، اهل بیت نیز در اربعین به کربلا رسیدند. امروز شاهد بزرگترین گردهمایی معنوی مسلمانان جهان هستیم که بیش از ۲۰ میلیون نفر را در کربلا گرد هم میآورد، حتی از مراسم حج گستردهتر.
عضو مجلس خبرگان رهبری با تأکید بر اینکه عاشورا پیام نجات بشر از جهل، حیرت و گمراهی است، افزود: هر جا جهل باشد، ذلت، تحقیر و استثمار نیز هست. امیرالمؤمنین (ع) در نهجالبلاغه از انسانهایی که در جهل زندگی میکنند شکایت کرده است. تا زمانی که جهل باقی است، رشد انسان و جامعه ممکن نیست.
وی بر ضرورت ارتقای سطح مجالس امام حسین (ع) تأکید کرد و گفت: باید مجالس حسینی را از حالت صرفاً احساسی خارج کنیم و آنها را به مجالس تحلیل و تحول اجتماعی تبدیل نمائیم. سوال اصلی این است که چرا امام حسین (ع) باید شهید شود؟ چرا یاران باوفایش مانند علیاکبر، قاسم، عباس و طفل شیرخواره به شهادت رسیدند؟ اینکه گفته شود آنان برای پاک شدن گناهان دیگران کشته شدند، برداشت نادرستی است که از مسیحیت گرفته شده است. امام حسین (ع) شهید شد تا دین زنده بماند.
آیتالله رمضانی افزود: این فاجعه نتیجه کوتاهی خواص و عوام جامعه بود. امام حسین (ع) در منا هشدار داده بود اما جامعه عمل نکرد و زمینهساز عاشورا شد.
وی درباره نقش یزید در تاریخ اسلام گفت: یزید شرابخوار و نماد انحراف بود که امیرالمؤمنین نامش را میبردند، اما امام حسین (ع) قاطعانه اعلام کرد هیچگاه با یزید بیعت نخواهد کرد. قیام امام حسین (ع) برای احیای نماز، زکات، امر به معروف، نهی از منکر و جهاد در راه خدا بود و نه قدرتطلبی.