جوانان در واقعه عاشورا حاملان معرفت و پیش‌قراولان شهادت بودند

اقتصاد ایران: قم- استاد حوزه علمیه قم گفت: جوانان حاضر در کربلا حاملان معرفت و پیش‌قراولان شهادت بودند و با روحیه‌ای عرفانی، معرفت‌محور و ولایتمدار، چهره‌های ماندگار عاشورا شدند.

حجت‌الاسلام والمسلمین سیداحمد میرعمادی، استاد حوزه علمیه قم در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه جوانان در نهضت عاشورا نقشی سرنوشت‌ساز ایفا کردند، گفت: حضور آنان در میدان نبرد، دفاع از امام حسین (ع)، انتقال پیام کربلا و پاسداری از حریم اهل‌بیت (ع) بیانگر جایگاه راهبردی جوانان در قیام عاشورا است.

وی افزود: جوانان حاضر در سپاه امام حسین (ع) با برخورداری از معرفت دینی، شجاعت، ایثار و ولایتمداری، در صف مقدم مبارزه قرار گرفتند و نقش مهمی در تثبیت اهداف نهضت حسینی ایفا کردند.

استاد حوزه علمیه قم تصریح کرد: براساس شواهد تاریخی، بخش قابل‌توجهی از یاران امام حسین (ع) در کربلا را جوانان تشکیل می‌دادند که با روحیه‌ای حماسی و عرفانی به میدان آمدند و نمونه‌های برجسته‌ای از فداکاری را به نمایش گذاشتند.

وی با اشاره به رشادت‌های حضرت علی‌اکبر (ع)، فرزند امام حسین (ع) در روز عاشورا گفت: این جوان رشید نخستین شهید بنی‌هاشم در روز عاشورا بود که از نظر ظاهر، اخلاق و منطق بیشترین شباهت را به پیامبر اسلام (ص) داشت.

وی با استناد به گفت‌وگوی حضرت علی اکبر (ع) با امام در منزلگاه قصر بنی‌مقاتل، در پاسخ به پرسش پدر که فرمود مرگ در راه ما حتمی است، گفت: اگر بر حق هستیم، از مرگ باکی نیست، که این جمله نشان‌دهنده اوج معرفت و حق‌طلبی وی است.

حجت الاسلام میرعمادی در ادامه با اشاره به قاسم بن الحسن، نوجوان ۱۳ ساله دشت کربلا افزود: وی در شب عاشورا در پاسخ به پرسش عموی خود درباره مرگ، آن را شیرین‌تر از عسل توصیف کرد و قاسم پس از اصرار فراوان اجازه حضور در میدان نبرد را گرفت و با خواندن رجزهای حماسی و عرفانی، صحنه‌ای از دلاوری و بینش الهی را به ثبت رساند.

وی با بیان اینکه عمرو بن قرضه یکی دیگر از جوانان شاخص در روز عاشورا بود، اظهار کرد: این جوان با قرار گرفتن در مقابل تیرهای دشمن، بدن خود را سپر امام حسین (ع) قرار داد و در لحظات پایانی عمر از امام پرسید، آیا به عهد خود وفادار بودم؟ که حضرت در پاسخ فرمودند: در بهشت پیش روی من خواهی بود.

حجت الاسلام میرعمادی با اشاره به عمرو بن جناده، جوان ۲۱ ساله و فرزند یکی از شهدای کربلا، گفت: وی پس از شهادت پدر، به توصیه مادرش راهی میدان نبرد شد و با رجزخوانی حماسی اعلام کرد، امیری حسین و نعم الامیر، سرور الفؤاد البشیر النذیر که پس از شهادتش، دشمن سر وی را از پیکر جدا کرده و به سوی امام پرتاب کرد و مادر او نیز با بازگرداندن سر به سوی سپاه دشمن اعلام کرد، سری را که در راه خدا داده‌ایم، پس نمی‌گیریم.

استاد حوزه علمیه قم با تاکید بر اینکه جوانان در شب عاشورا با اعلام وفاداری به امام و در روز عاشورا با پیش‌گامی در شهادت، نشان دادند که در بالاترین سطح ایمان، بصیرت و مسئولیت‌پذیری قرار داشتند، افزود: روحیه عرفانی و دینداری آنان موجب شد تا نهضت عاشورا به الگویی جاودانه از ایثار و ولایتمداری تبدیل شود.

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ