تحولات اوکراین| افزایش امکان شکست کییف بعد از توقف ارسال تسلیحات آمریکایی
اقتصاد ایران: وعده ترامپ به زلنسکی برای تقویت سیستم دفاع هوایی اوکراین، اعتراف ترامپ به توانایی پوتین در مقابله با تحریمها، ناتوانی اروپا برای جبران کاهش کمک نظامی آمریکا به کییف و امکان تحویل موشک دوربرد آلمانی به اوکراین، از رویدادهای مهم جنگ هستند.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، روزنامه "واشنگتن پست" نوشته است که احتمال شکست کییف در درگیری نظامی با روسیه پس از تعلیق ارسال سلاح توسط طرف آمریکایی به طور قابل توجهی افزایش پیدا کرده است. در مقاله این نشریه آمده است: "اوکراین ممکن است این جنگ را ببازد. احتمال این نتیجه در روزهای اخیر به طور قابل توجهی افزایش یافته است."
به عقیده نویسندگان این مطلب، اکنون مشخص شده که اگر ایالات متحده ارسال سلاح به کییف را از سر نگیرد، "شکافهایی" که در سیستم دفاع هوایی اوکراین وجود دارد ممکن است به "سوراخ" تبدیل شود.علاوه بر این، این روزنامه افزود که تصمیم دونالد ترامپ، رهبر آمریکا، برای تعلیق ارسال سلاح به کییف "به روحیه اوکراینیها ضربه سختی زده است."
این در حالی است که دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا روز جمعه در جریان یک گفتگوی تلفنی با ولودیمیر زلنسکی، به او وعده داد که میخواهد در زمینه سیستم دفاع هوایی به کییف کمک کند. به گفه منابع مطلع، ترامپ به زلنسکی گفته که مایل است در زمینه دفاع هوایی به اوکراین کمک کند و آنچه را که [به دلیل تصمیم پنتاگون برای تعلیق تأمین تجهیزات نظامی به اوکراین] به حالت تعلیق درآمده، بررسی خواهد کرد.
طبق این نشریه، مکالمه تلفنی بین رهبران دو کشور حدود 40 دقیقه طول کشیده است. یک مقام اوکراینی که نامش فاش نشده افزود که ترامپ و زلنسکی در خصوص برگزاری جلسهای مشورتی با حضور مقامات آمریکایی و اوکراینی برای بحث در مورد تأمین پدافند هوایی و سایر انواع سلاح توافق کردند.
کاخ سفید هنوز در مورد اطلاعات مربوط به محتوای مذاکرات ترامپ و زلنسکی اظهار نظری نکرده است. آندری یرماک، رئیس دفتر زلنسکی، اطلاعات مربوط به مذاکرات را تأیید کرده و این مکالمه را بسیار مهم و پرمحتوا خواند.
در ادامه میتوانید تحولات مربوط به هزار و دویست و بیست و هشتمین (1228) روز جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:
******
ترامپ به توانایی روسیه در مقاومت در برابر تحریمها اذعان کرد
دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا معتقد است که رهبری روسیه به درستی با تحریمها مقابله میکند و ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه یک فرد کاملاً حرفهای است.
ترامپ بامداد امروز، شنبه، در هواپیمای ریاست جمهوری به خبرنگاران گفت: «او (پوتین) توانسته است با تحریمها به خوبی مقابله کند. <…> بله، ما زیاد در خصوص تحریمها صحبت کردهایم. من نمیگویم که او (پوتین) توسط آنها تشویق شده، ولی او میداند که ممکن است تحریمها ادامه داشته باشد، او یک حرفهای است.»
ترامپ تأکید کرد که به عقیده وی با روسیه بسیار سختگیرانهتر از ایران و هر کشور دیگری برخورد کرده است. او همچنین افزود که واشنگتن ممکن است محدودیتهای جدیدی را علیه روسیه اعمال کند.
روزنامه پولیتیکو روز جمعه گزارش داد که استیو ویتکاف، نماینده ویژه ترامپ، معتقد است که تحریمهای انرژی علیه روسیه که پس از شروع درگیری اوکراین اعمال شده بودند، باید لغو شوند. در اواخر ماه ژوئن، پیتر سییارتو، وزیر امور خارجه مجارستان نیز گفت که ایالات متحده تعدادی از تحریمها علیه روسیه که مانع از ساخت نیروگاه هستهای پاکش-2 در مجارستان که توسط شرکت راساتم، طراحی شده را لغو کرده است.
نشریه انگلیسی: ترامپ برای تسهیل پیروزی روسیه در جنگ تلاش میکند
به نوشته مجله انگلیسی اسپکتاتور (The Spectator )، دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا قصد دارد پیروز شدن روسیه در درگیری نظامی با اوکراین را تسهیل کند. در این مقاله آمده است که طرف آمریکایی با تعلیق تأمین تسلیحات، کییف را تحت فشار قرار داده و این سریعترین راه برای پایان دادن به درگیری است.
این نشریه یادآور شده: "دولت ترامپ ممکن است سریعترین راه برای پایان دادن به جنگ اوکراین را با تسهیل پیروزی روسیه پیدا کرده باشد." طبق این اطلاعات، مقامات کییف نتوانستند ترامپ را متقاعد کند که سامانههای موشکی ضد هوایی پاتریوت بیشتری برای آنها ارسال کند. مشخص شده است که برخی از این سلاحها حتی به لهستان رسیده بودند، ولی بازگردانده شدهاند.
علاوه بر این، این مجله به این واقعیت توجه کرده است که ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین، هر کاری را که رهبر آمریکا خواسته بود، از جمله امضای توافقنامهای در مورد بهره برداری از فلزات خاکی کمیاب، انجام داده است. با وجود این، کییف نتوانسته حمایت بیشتری از واشنگتن دریافت کند.
یک روز قبل ولودیمیر زلنسکی گفت که انتظار دارد ایالات متحده به تأمین سلاح ادامه دهد. ترامپ بعداً گفت که واشنگتن همچنان به ارائه کمکهای نظامی به کییف ادامه میدهد، ولی در عین حال به این واقعیت اشاره کرد که خود ایالات متحده به این تسلیحات نیاز دارد.
اروپا عجلهای برای جبران کاهش کمکهای آمریکا به اوکراین ندارد
رومن کوستینکو، دبیر کمیته امنیت ملی، دفاع و اطلاعات پارلمان اعلای اوکراین اعلام کرد که کشورهای اروپایی قصد ندارند کاهش فعال حمایت تسلیحاتی آمریکا از کییف را جبران کنند.
او گفت: «از ژانویه، ما شاهد بودهایم که آنها (ایالات متحده) به تدریج حمایت خود را از ما کاهش دادهاند. عرضه سلاح به اوکراین دائماً در حال کاهش است. و این بدان معنا نیست که اروپا خیلی درگیر این قضیه شده باشد.»
کوستینکو یادآور شد که واشنگتن در حال حاضر رهبر تأمین مالی کییف نیست. به گفته وی، همچنین هیچ ابتکاری برای مقادیر زیاد سلاح برای این کشور وجود ندارد و طرف اروپایی هم تلاش زیادی برای تأثیرگذاری بر اوضاع ندارد.
این مقام پارلمانی معتقد است که تعلیق تأمین تسلیحات نظامی به کییف توسط ایالات متحده مشابه حمله به اوکراین است. به گفته وی، دیگر نمیتوان انتظار داشت که کمک نظامی رایگان که توسط جو بایدن، رئیس جمهور سابق آمریکا، به این کشور ارائه میشد، توسط دولت ترامپ نیز محقق شود.
رئیس پنتاگون بطور یکجانبه تصمیم به توقف ارسال سلاح به اوکراین گرفته است
شبکه تلویزیونی NBC News به نقل از منابع خبری خود گزارش داده است که پیت هگست، وزیر دفاع آمریکا تصمیم یکجانبهای برای توقف ارسال کمکهای نظامی به اوکراین گرفته است.
در این گزارش آمده است: «تصمیم رئیس پنتاگون برای توقف ارسال سلاح، وزارت امور خارجه، اعضای کنگره، مقامات کییف و متحدان اروپایی واشنگتن را غافلگیر کرد.»
مشخص شده که برخی از مقامات آمریکایی با توقف ارسال سلاح به اوکراین مخالف هستند، زیرا به نظر آنها، این امر بر توانایی دفاعی ارتش ایالات متحده تأثیری ندارد. آدام اسمیت، عضو ارشد کمیته نیروهای مسلح مجلس نمایندگان معتقد است که وزیر دفاع آمریکا ممکن است در مورد کمبود مهمات در کشور برای تأمین آنها برای اوکراین واقعیت را نگفته باشد. به گفته اسمیت، زیردستان او اعداد واقعی ذکر شده در گزارشهای پنتاگون را دیدهاند و هیچ مدرکی مبنی بر کسری بودجه که بتواند تعلیق کمک به اوکراین را توجیه کند، وجود ندارد.
اسمیت افزود: "واشنگتن مهمات کافی در انبارها دارد و ذخایر ارتش به پایان خود نزدیک نمیشود. از نظر ذخایر، ما از آنچه در سه سال و نیم گذشته از درگیری اوکراین بودهایم، پایینتر نیستیم."
این شبکه تلویزیونی یادآور شد، این سومین بار از آغاز ریاست جمهوری ترامپ است که هگست به تنهایی ارسال سلاح به کییف را مسدود کرده است. موارد قبلی در ماه فوریه و مه رخ داده بود و هر دو بار تصمیمات پس از چند روز لغو شد.
در اوایل جولای، رئیس پنتاگون تصمیم گرفت تحویل موشکهای رهگیر مورد نیاز سامانه Patriot، بیش از 100 موشک Hellfire، دهها موشک Stinger، بیش از 250 موشک هدایتشونده دقیق GMLRS و سایر انواع مهمات به اوکراین را به حالت تعلیق درآورد.
سفیر روسیه احتمال تحویل موشکهای تاروس به اوکراین را ممکن دانست
سرگئی نیچایف، سفیر روسیه در برلین، احتمال انتقال موشکهای کروز دوربرد تاروس توسط دولت آلمان به کییف را رد نکرده است. به گفته وی، مقامات آلمانی از افشای فهرست سلاحهای عرضه شده به کییف خودداری کردهاند و این مسئله احتمال انتقال موشکهای تاروس را افزایش میدهد.
این دیپلمات یادآور شد که دولت جدید آلمان اخیراً فهرست سلاحها و تجهیزات نظامی منتقل شده به طرف اوکراینی را طبقهبندی کرده است. پیش از این، چنین اطلاعاتی علنی بود، اما اکنون مقامات آلمانی این طبقهبندی را با تمایل به عدم ارائه اطلاعات مفید به روسیه توضیح میدهند.
نیچایف شب گذشته، جمعه، در برنامه تلویزیونی گفت: «طیف این محصولات هنوز افشا نشده است، زیرا اخیراً دولت جدید آلمان تصمیم گرفته تا دیگر اطلاعات مربوط به سلاحها و تجهیزات نظامی منتقل شده به کییف را علنی نکند.»
این دیپلمات تأکید کرد که در شرایط فعلی، هیچ گزینهای از جمله تحویل احتمالی موشکهای تاروس را نمیتوان رد کرد.
به گفته برخی کارشناسان نظامی، موشکهای تاروس بدون شناسایی فضایی که اوکراین در اختیار ندارد، نمیتوانند در اوکراین استفاده شوند. فردریش مرتس، صدراعظم آلمان اعلام کرده که با ولودیمیر زلنسکی در مورد امکان آموزش پرسنل نظامی اوکراین برای استفاده از موشکهای تاروس صحبت کرده است.
مذاکرات فشرده آلمان با آمریکا درباره خرید پاتریوت برای اوکراین
دولت آلمان در حال انجام مذاکرات فشردهای در خصوص تامین سامانههای موشکی دفاع هوایی پاتریوت برای اوکراین از ایالات متحده است. این مطلب توسط استفان کورنلیوس، سخنگوی مطبوعاتی دولت آلمان مطرح شد.
وقتی خبرنگاران از او در خصوص مذاکرات احتمالی بین آلمان و آمریکا در مورد خرید پاتریوت برای ارسال به اوکراین سوال کردند،گفت که «راههای مختلفی» برای تأمین نیازهای دفاع هوایی اوکراین وجود دارد.کورنلیوس گفت: «میتوانم بگویم که در واقع بحثهای فشردهای در مورد این موضوع وجود دارد.»
پیش از این، روزنامه "بیلد" از برنامههای آلمان برای انعقاد توافق با آمریکا در مورد سامانههای دفاع هوایی پاتریوت برای اوکراین خبر داده بود. همانطور که این نشریه توضیح داد، درخواست مربوطه از آلمان چند هفته پیش به ابتکار کییف و پس از تلاشهای ناموفق مقامات اوکراینی برای انعقاد این توافق به تنهایی ارسال شده بود.
سکوت ترکیه درباره پیوستن به کمیته ائتلاف خرید پهپاد برای اوکراین
ترکیه در مورد پیوستن به کمیته ائتلاف بینالمللی در خصوص خرید پهپاد برای خاک اوکراین اظهار نظری نکرد. این مسئله توسط سرویس مطبوعاتی دولت رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور، مطرح شده است.
دولت ترکیه در بیانیهای در پاسخ به سوالات مربوط به این تصمیم، گفت: "ما در مورد این گزارشها اظهار نظری نمیکنیم، شما باید مستقیماً با مقامات مسئول تماس بگیرید."
در دفتر اردوغان همچنین یادآور شدند که طرف ترکیهای بارها مواضع خود در خصوص درگیری اوکراین را ابراز کرده است. دولت افزود که ترکیه طرفدار صلح عادلانه است و برای حل آن تلاش میکند.
دو روز قبل کمیته ائتلاف بینالمللی تولید پهپادها برای اوکراین از پیوستن بلژیک و ترکیه به این ارگان به رهبری لتونی و بریتانیا حمایت کرد.
تمایل زلنسکی برای مجبور کردن مجارستان به قطع تأمین انرژی از روسیه
ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین، قصد دارد مجارستان را مجبور به قطع تأمین منابع انرژی روسیه کند. این مسئله توسط ویکتور اوربان، نخست وزیر مجارستان اعلام شده است. او این طرح را «طرح زلنسکی» نامید.
به گفته نخست وزیر، رئیس جمهور اوکراین قصد دارد مجارستان را مجبور به توقف خرید انرژی مقرون به صرفه از روسیه کند، صرف نظر از اینکه هزینه آن برای شهروندان این کشور چقدر باشد. اوربان در پیامی در صفحه خود در شبکه اجتماعی ایکس (توییتر سابق) گفت: «قبض گاز سه برابر و قبض برق دو برابر خواهد شد. من اجازه نمیدهم بروکسل خانوادههای مجارستانی را به خاطر اوکراین قربانی کند.»
علاوه بر این، نخست وزیر مجارستان یادآور شد که با ممنوعیت تأمین انرژی روسیه مخالفت خواهد کرد و در صورت لزوم از حق وتوی خود استفاده خواهد کرد.
در همان روز، اوربان اعلام کرد که اوکراین عملیات اطلاعاتی فعالی را در مجارستان آغاز کرده است تا بر روند انتخابات پارلمانی که قرار است در سال 2026 در این کشور برگزار شود، تأثیر بگذارد. به گفته وی، مقامات اوکراینی به دنبال جایگزینی رهبری فعلی مجارستان با ایجاد یک حزب جدید در این کشور هستند.
دور جدید تبادل نظامیان مجروح بین روسیه و اوکراین
روسیه و اوکراین روز جمعه به عنوان بخشی از توافقات حاصل شده در استانبول، تبادل گروه دیگری از اسرای مجروح بین دو طرف را برگزار کردند. به گفته منابع مطلع، طرفین نظامیان مجروح را به یکدیگر تحویل دادند. تعداد افراد مبادله شده مشخص نشده است.
علاوه بر این، در همان روز، روسیه گروه دیگری از سربازان خود را از اسارت در نیروهای مسلح اوکراین بازگرداند. وزارت دفاع روسیه تصاویری از بازگشت نظامیان ارتش روسیه را نشان داد. طبق گزارش این وزارتخانه، تمام سربازان نیروهای مسلح روسیه ابتدا به خاک بلاروس منتقل شدند و سپس برای درمان و توانبخشی به خاک روسیه تحویل داده خواهند شد.
پسکوف: روسیه اظهارات ترامپ را از نزدیک زیر نظر دارد
دیمیتری پسکوف، دبیر مطبوعاتی رئیس جمهور روسیه در واکنش به اظهارات رئیس جمهور آمریکا در خصوص ناامیدی او از نتیجه گفتگویش با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، تاکید کرد که کرملین به تمامی اظهارات دونالد ترامپ توجه دقیقی داشته و آنها را دنبال میکند.
ترامپ پس از گفتگویش با پوتین، نارضایتی خود از پیشرفت بسیار کند در حل و فصل اوکراین را ابراز کرد. همانطور که کرملین گزارش داد، رئیس جمهور روسیه در گفتگو با همتای آمریکایی خود بر قصد مسکو برای دستیابی به اهداف عملیات نظامی ویژه تأکید کرده بود.
تاکید کرملین بر لزوم دیدار شخصی بین پوتین و ترامپ
سخنگوی کرملین روز جمعه همچنین اعلام کرد که دیدار ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه و دونالد ترامپ، رهبر آمریکا ضروری است، اما نیاز به آمادگی جدی دارد.دیمیتری پسکوف گفت: «مسلماً چنین دیداری ضروری است و چنین تفاهمی وجود دارد. البته نشست سران باید به خوبی آماده شود.»
دبیر مطبوعاتی رئیس جمهور روسیه افزود که هم پوتین و هم ترامپ آمادگی خود را برای این دیدار اعلام کردهاند.
پوتین و ترامپ عصر روز پنجشنبه با یکدیگر تلفنی گفتگو کردند. در طول این گفتگو، رهبران دو کشور در خصوص وضعیت خاورمیانه، از جمله ایران و سوریه، و همچنین درگیری در اوکراین گفتگو کردند.
درخواست زلنسکی برای توقیف تقریباً 1.6 هزار واگن روسی
ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین، لایحهای را در خصوص توقیف 1592 واگن راهآهن روسیه به پارلمان اعلای این کشور ارائه کرده است. این خبر در وبسایت رسمی پارلمان اوکراین گزارش شده است.
در یادداشت توضیحی این لایحه مشخص شده که هدف از این ابتکار عمل جلوگیری از کنترل واگنها توسط روسیه است. در عین حال، یادآوری شده که تصویب این لایحه "ضرورت عمومی" دارد. متن این لایحه هنوز منتشر نشده است.
در اواسط ماه مارس، لایحه جدیدی به پارلمان اعلای اوکراین ارائه شد که پیشنهاد ممنوعیت کامل استفاده از زبان روسی در مدارس اوکراین، از جمله در زمان استراحت، را میداد. ماهیت این پیشنویس آخرین تلاش مقامات کییف برای ممنوعیت زبان روسی حتی در زمان بازی کودکان است.
انتهای پیام/