چطور غول های خودروسازی چین کمپانی های جنرالموتورز ، تسلا و فولکسواگن را پشت سر گذاشتند
اقتصاد ایران: عصر خودرو- طبق گزارش ویژه رویترز، خودروسازان جدید چینی مثل BYD و Chery با ایجاد فرآیند توسعه سریع، ساخت کارخانه های گسترده و فرهنگ کاری پرسرعت، از رقبای سنتی مثل جنرالموتورز، فولکسواگن و تسلا پیشرفت زیادی داشته و جلوتر هستند.
به گزارش پایگاه خبری «عصرخودرو»، کمپانی BYD با کاهش زمان توسعه مدل های جدید تا 18 ماه و تولید داخلی بیشتر از 75 درصد قطعات مدلی مثل Seal موفق شده نرخ تولید محصولات جدید را بیشتر کرده و تولید ارزانتری نسبت به رقبا داشته باشد. این شرکت با فروش بیشتر از 3.7 میلیون دستگاه خودرو در سال گذشته میلادی و افزایش حجم نیروی کار به بیشتر از 900 هزار نفر، بازار داخلی چین را کاملا تحت کنترل گرفته و حالا به شکل گسترده در حال صادرات محصولات خود است.
کمپانی Chery یک نمونه بارز از واکنش سریع تولید کنندگان خودرو است. این شرکت نسخه اروپایی کراساوور Omoda 5 را در طول فقط 6 هفته برای تطبیق با شرایط جاده های ناهموار آماده و روانه بازار کرد، کاری که خودروسازان اروپایی برای انجام آن یک سال یا بیشتر زمان نیاز دارند. این سطح از سرعت و انعطاف باعث شده چینی ها بتوانند حتی در مراحل نهایی طراحی و تولید هم تغییرات مورد نیاز را اعمال کنند. معمولا این فرآیند برخلاف رویکرد خودروسازان سنتی و محافظه کار مثل تویوتا است.
تفاوت دیگری که خودروسازان چینی با رقبا دارند، گستردگی محصولات و قیمت گذاری رقابتی است. برای مثال کمپانی BYD در کمتر از 5 سال بیشتر از 40 مدل جدید و 139 مدل آپدیت شده را معرفی کرده و خودرو هایی با امکاناتی مثل سیستم کمک راننده God’s Eye را به شکل استاندارد و با قیمت پایینتر از محصولات مشابه تسلا عرضه میکند.
با وجود این نکات مثبت و مزیت های گفته شده، همچنان نگرانی هایی درباره دوام و کیفیت بلند مدت محصولات ساخت کمپانی های چینی وجود دارد. مهندسان تویوتا هشدار میدهند سرعت تغییرات و عدم انجام تست های گسترده میتواند منجر به کاهش قابل توجه در عمر مفید محصولات شود. با این حال چینی ها با افزایش صادرات، افتتاح کارخانه در کشورهای خارجی و قیمت های پایین محصولات خود، حداقل در سرعت رقابت جلوتر هستند.
در نتیجه خودروسازان سنتی باید برای حفظ جایگاه خود و رقابت تاثیر گذار، سرعت توسعه خود را افزایش دهند. بعضی کمپانی بزرگ مثل فولکسواگن و جنرالموتورز در حال شراکت با کمپانی های چینی برای ارتقا فرآیند های توسعه و تولید هستند. اما چالش هایی مثل موانع تجاری، اثر سرعت تولیدات بر روی کیفیت و پذیرش مشتریان سختگیر بازار هایی مثل آمریکا هنوز باقی مانده است.
امروزه چین نه فقط در بازار داخلی خود بلکه قطب اصلی تولید و نوآوری خودرو های الکتریکی در سطح جهان شناخته میشود. این چیزی است که کمپانی های سنتی و بزرگ جهان را مجبور به تغییر ساختار جهانی خود کرده است.