ساخت نانوحسگری که سلامت غذا را در ۱۵ دقیقه آزمایش می‌کند

اقتصاد ایران: یک شرکت نانویی با جذب ۴۷۰ هزار یورو سرمایه قصد دارد حسگر نانویی گرافنی بسازد که در کمتر از ۱۵ دقیقه می‌تواند آلودگی مواد غذایی را شناسایی کند.

- اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، یک شرکت نانویی با جذب 470 هزار یورو سرمایه قصد دارد حسگر نانویی گرافنی بسازد که در کمتر از 15 دقیقه می‌تواند آلودگی مواد غذایی را شناسایی کند. این فناوری جایگزین روش‌های آزمایشگاهی چندروزه خواهد شد و به تولیدکنندگان امکان نظارت سریع و دقیق در خط تولید را می‌دهد. سرمایه‌گذار اصلی این شرکت، Scientifica Venture Capital است.

شرکت نوپای لایه‌لوجیک (LayerLogic)که ریشه در دانشگاه صنعتی چالمرز دارد، موفق به جذب سرمایه 470 هزار یورویی در مرحله‌ی پیش‌بذری شد. این سرمایه‌گذاری با هدف شتاب‌دهی به توسعه‌ی حسگر گرافنی قابل‌حملی انجام شده است که می‌تواند در کمتر از 15 دقیقه وجود عوامل بیماری‌زای غذایی را تشخیص دهد.

این شرکت دانش‌بنیان که در سال 2024 از دل دانشکده‌ی فیزیک سامانه‌های کوانتومی، فناوری میکرو و نانوعلوم دانشگاه چالمرز (Chalmers University of Technology) پدید آمده، توانسته است در دور پیش‌بذری جذب سرمایه، مبلغ 470 هزار یورو دریافت کند. این سرمایه‌گذاری به رهبری شرکت Scientifica Venture Capital صورت گرفته است و در پی برگزیده‌شدن این استارت‌آپ در ابتکار اروپایی Super Sapiens انجام شده است.

هسته‌ی نوآوری این شرکت، حسگری زیستی و قابل‌حمل است که بر پایه‌ی ترانزیستورهای اثر میدانی گرافنی (gFETs) کار می‌کند. این حسگر با بهره‌گیری از فناوری نانویی، سطح خود را با گیرنده‌های زیستی اختصاصی پوشش داده تا بتواند به‌سرعت و دقت عوامل بیماری‌زا مانند باکتری‌ها، ویروس‌ها، قارچ‌ها و ترکیبات آلاینده را شناسایی کند.

در حالی که روش‌های آزمایشگاهی رایج معمولاً به دو تا چهار روز زمان نیاز دارند، سامانه‌ی LayerLogic می‌تواند نتیجه‌ی شناسایی را در کمتر از 15 دقیقه به‌صورت دیجیتالی ارائه دهد. طراحی فشرده و کاربری ساده‌ی این دستگاه، امکان استقرار مستقیم آن روی خطوط تولید صنایع غذایی را فراهم کرده است و هدف آن کاهش زمان توقف تولید، ضایعات و خسارت‌های مالی ناشی از آلودگی مواد غذایی است.

«آندره پرشون» (André Persson)، مدیرعامل شرکت LayerLogic در این‌باره اظهار کرد: ما می‌خواهیم قدرت علم را مستقیم در اختیار تولیدکنندگان و ناظران مواد غذایی قرار دهیم. به آینده‌ای باور داریم که در آن، کیفیت و ایمنی غذا در زمان واقعی قابل‌اطمینان و تضمین‌شدنی باشد.

سرمایه‌ی جذب‌شده به توسعه‌ی نهایی این محصول و ورود اولیه‌ی آن به محیط‌های واقعی تولید غذا اختصاص خواهد یافت. شرکت Scientifica Venture Capital که در کنار تأمین سرمایه، زیرساخت و پشتیبانی عملیاتی نیز به شرکت‌های نوآور ارائه می‌دهد، این سرمایه‌گذاری را بخشی از راهبرد کلان خود در حمایت از نوآوری‌های علمی قابل‌مقیاس می‌داند.

«ریکاردو دالسندری» (Riccardo D’Alessandri)، مدیر سرمایه‌گذاری Scientifica درباره‌ی این انتخاب گفت: ما تصمیم به سرمایه‌گذاری در LayerLogic گرفتیم، زیرا نمونه‌ای ارزشمند از چگونگی ترجمه‌ی دانش مواد پیشرفته به نوآوری صنعتی قابل‌گسترش با اثرگذاری اجتماعی و اقتصادی بالا است. ترکیب فناوری انحصاری، تیم چندرشته‌ای و موقعیت دقیق در بازار، کاملاً با استراتژی سرمایه‌گذاری ما هم‌راستا است.

حسگر گرافنی LayerLogic می‌تواند تحولی در زنجیره‌ی نظارت بر ایمنی غذا ایجاد کند. با استفاده از این فناوری، صنایع غذایی از وابستگی به آزمایشگاه‌های مرکزی و زمان‌بر رهایی یافته و امکان شناسایی سریع و در محل را خواهند داشت. این قابلیت به‌ویژه در شرایط بحرانی یا تولید انبوه، نقشی کلیدی در حفظ سلامت عمومی، کاهش دورریز مواد اولیه و ارتقای بهره‌وری خواهد داشت.

به‌نظر می‌رسد LayerLogic در مسیر تبدیل‌شدن به یکی از بازیگران مهم فناوری‌های گرافنی در صنعت غذا قرار دارد و نمونه‌ی تازه‌ای از پیوند موفق میان پژوهش دانشگاهی و کارآفرینی فناورمحور در اروپا به‌شمار می‌رود.

انتهای پیام/

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ