حقوق بشر به سبک آمریکا؛ روزی که ۲۹۰ مسافر در خلیج فارس جاودانه شدند
اقتصاد ایران: بندرعباس- ۱۲ تیر برای ملت ایران و مردم هرمزگان یکی از تلخ ترین روزهای تاریخ است؛ روزی که سردمداران حقوق بشر آمریکایی ۲۹۰ مسافر هواپیمای ایرباس را بر فراز خلیج فارس شهید کردند.
خبرگزاری مهر - گروه استانها- راضیه سالاری: ۱۲ تیرماه در تقویم جمهوری اسلامی ایران به عنوان روز حقوق بشر آمریکایی شناخته میشود. این تاریخ با سالروز حمله ناو آمریکایی وینسنس به هواپیمای مسافربری ایرباس ۶۵۵ گره خورده است. در این فاجعه، ۲۹۰ نفر شامل مسافران، خدمه و خلبان جان خود را از دست دادند و با شلیک مستقیم آمریکاییها پرواز ۶۵۵ برای همیشه جاودانه شد و در اعماق خلیج فارس سکنی گزید.
این روز یادآور جنایت هولناکی است که آمریکا در سطح جهانی مرتکب شده و بار دیگر حقیقتی تلخ را به تصویر میکشد.
مدعیان دروغین حقوق بشر
آمریکا که خود را مدافع حقوق بشر در دنیا معرفی میکند، در عمل آثار و عواقب ویرانگری از خود به جای گذاشته است. از بمباران هیروشیما و ناکازاکی گرفته تا حمایت از گروههای تروریستی، این کشور به وضوح نشان داده که حقوق بشر در سیاستهایش مطرح نیست.
انهدام ایرباس ۶۵۵ تنها یک نمونه از این جنایات است که بدون تردید نمیتوان آن را اقتضای یک اشتباه انسانی تلقی کرد؛ زیرا ناو ناو وینسنس با فناوری پیشرفتهای در زمینه رادار و سیستمهای کامپیوتری مجهز شده بود و تشخیص نوع هواپیما کاملاً برای تروریستهای آمریکایی ممکن بود.
درد فراق
درد و رنجی که بر خانوادههای قربانیان این واقعه نشسته، فراموش نشدنی است. اما روحیه ایثار و مقاومت فرزندان این شهیدان به وضوح نشان میدهد که غم و اندوه نتوانسته آنها را از مبارزه بازدارد.
این نسلی که با از دست دادن عزیزانشان بزرگ شدهاند، با فریادهایی چون مرگ بر آمریکا، طاقت و استقامت خود را در برابر ظلم و ستم این کشور به نمایش گذاشتهاند.
جنایتی بی حد و حصر نسبت به انسانیت
حجتالاسلام والمسلمین غلامعلی ارجمند مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران هرمزگان در سال ۶۷ در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: روزهای سختی بود؛ صحنههای دلخراش از کودکان پرپر شده دیدیم. این حادثه نه تنها یک فاجعه ملی، بلکه یک جنایت بینالمللی بود که نباید به فراموشی سپرده شود.
وی با اشاره به اینکه در زمان وقوع حادثه، مدیرکل بنیاد شهید وقت بوده است، اظهار داشت: خبر هدف قرار گرفتن هواپیمای ایرباس ایرانی توسط رژیم جنایتکار آمریکا، جانها را به درد آورد؛ در آن زمان در جلسهای در سازمان بنیاد شهید در تهران حضور داشتم که با اخذ اجازه، سریعاً خود را به هرمزگان رساندم؛ احساس مسئولیت شدیدی داشتم و میدانستم که باید در کنار خانوادههای شهدا باشم.
جمع آوری پیکر شهدا از روی آب ۱۵ روز طول کشید
وی با بیان اینکه مدیریت این بحران با کمک مسئولین استانی و نیروهای سپاه و ارتش جمهوری اسلامی ایران انجام شد، افزود: جمعآوری پیکر شهدا از سطح آب ۱۵ روز به طول انجامید و صحنههای بسیار دلخراشی را شاهد بودیم. هر روز با دیدن پیکرهای مطهر شهدا، قلبمان بیشتر به درد میآمد. دیدن کودکان پرپر شده، قلب هر انسانی را به درد میآورد و این درد تا ابد در دل ما باقی خواهد ماند.
حجتالاسلام ارجمند با اشاره به یکی از دردناکترین صحنههای این حادثه، گفت: یکی از لحظات دلخراش، بغل گرفتن نوزاد توسط مادر بود که حتی پس از انفجار و سقوط نیز او را رها نکرده بود. این تصویر، عمق فاجعه را نشان میداد و گویای این بود که حتی مرگ نیز نمیتواند پیوند مادر و فرزند را از بین ببرد. خانوادهها احساس عجیبی داشتند؛ شوکه، غمگین و خشمگین بودند و بعضاً حتی درگیری پیش میآمد که البته حق داشتند؛ از بعضی خانوادهها ۵ نفر و یا ۷ نفر در آن پرواز شهید شده بودند که بسیار دردناک بود. تلاش میکردیم تا با صبر و همدلی، در کنار آنها باشیم و از آلامشان بکاهیم.
حجتالاسلام والمسلمین ارجمند با اشاره به مشکلات ناشی از تأخیر در جمعآوری پیکر شهدا، افزود: به علت تأخیر در جمعآوری شهدا، هر جنازه ۲۰۰، ۳۰۰ کیلو شده بود و آب دریا موجب شده بود پیکرها باد کنند. این وضعیت، کار شناسایی و تدفین شهدا را بسیار دشوار کرده بود؛ با این حال، با تلاش شبانهروزی نیروهای امدادی و مسئولین، این کار به نحو احسن انجام شد.
ماجرای دختر شهید پاکستانی که اشتباهاً در ایران تدفین شد
وی به ماجرای تحویل اشتباهی پیکر یک دختر شهید پاکستانی اشاره کرد و گفت: پیکر یک دختر شهید پاکستانی اشتباهاً به خانوادهاش تحویل داده شد و پس از اینکه هویتها مشخص شد، آن خانواده گفتند خاک ایران مانند خاک خودمان پاک است و اشکالی ندارد که آنجا دفن شده است. این نشان از عمق ارادت و اعتقاد مردم پاکستان به ایران داشت و گویای این بود که ملتهای مسلمان، در غم و شادی یکدیگر شریک هستند. همه همکاری کردند و بحران مدیریت شد.
آمریکا باید پاسخگوی این جنایت باشد
حجتالاسلام والمسلمین ارجمند با تاکید بر لزوم پیگیری حقوقی این جنایت، گفت: آمریکا باید پاسخگوی این جنایت باشد و عاملان آن باید در دادگاههای بینالمللی محاکمه شوند؛ ما هرگز این جنایت را فراموش نخواهیم کرد و تا احقاق حقوق خانوادههای شهدا، از پای نخواهیم نشست؛ این یک مطالبه ملی است و همه ما باید برای تحقق آن تلاش کنیم.
وی همچنین از مسئولین و دستاندرکاران بنیاد شهید و امور ایثارگران خواست تا با تمام توان در خدمت خانوادههای شهدا و ایثارگران باشند و یاد و خاطره این عزیزان را همواره زنده نگه دارند.
ارجمند تاکید کرد: شهدا، سرمایههای معنوی این کشور هستند و ما باید قدردان خون آنها باشیم. زنده نگه داشتن یاد شهدا، کمتر از شهادت نیست و ما باید با انجام وظایف خود به نحو احسن، راه آنها را ادامه دهیم.
حجتالاسلام والمسلمین ارجمند در پایان این گفتگو، از رسانهها خواست تا با اطلاعرسانی دقیق و شفاف در خصوص این جنایت، نقش خود را در زنده نگه داشتن یاد شهدا و محکومیت جنایات استکبار جهانی ایفا کنند.
ملت ایران عاملان جنایت ۱۲ تیر را فراموش نمیکند
عطا ناوکی مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران هرمزگان، در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به فرارسیدن دوازدهم تیرماه، سالروز حمله ناو جنگی آمریکا به هواپیمای مسافربری ایران، تاکید کرد: ملت ایران هرگز عاملان این جنایت را فراموش نخواهد کرد.
ناوکی با بیان اینکه این حادثه، لکه ننگ دیگری بر پیشانی استکبار جهانی به ویژه آمریکاست، اظهار داشت: در دوازدهم تیرماه سال ۱۳۶۷، هواپیمای مسافربری ایرانایر که در مسیر قانونی خود در حال پرواز بود، توسط ناو وینسنس آمریکا مورد اصابت موشک قرار گرفت و تمامی ۲۹۰ سرنشین آن به شهادت رسیدند.
استکبار جهانی برای رسیدن به اهداف خود از هیچ جنایتی رویگردان نیست
مدیرکل بنیاد شهید هرمزگان با تاکید بر اینکه این جنایت، نقض آشکار قوانین بینالمللی و حقوق بشردوستانه است، افزود: آمریکا با این اقدام غیرانسانی، بار دیگر چهره واقعی خود را به جهانیان نشان داد. این فاجعه نه تنها قلب ملت ایران را جریحهدار کرد، بلکه نشان داد که استکبار جهانی برای رسیدن به اهداف خود، از هیچ جنایتی رویگردان نیست.
ناوکی با اشاره به سکوت مجامع بینالمللی در قبال این جنایت هولناک، گفت: متأسفانه، جامعه جهانی در آن زمان واکنش مناسبی به این فاجعه نشان نداد و این سکوت، خود دلیلی بر حمایت ضمنی از این جنایت بود. اما ملت ایران هرگز این بیتفاوتی را فراموش نخواهد کرد.
ضرورت تبیین ابعاد مختلف این جنایت برای نسلهای آینده
مدیرکل بنیاد شهید هرمزگان همچنین به ضرورت تبیین ابعاد مختلف این جنایت برای نسلهای آینده تاکید کرد و افزود: باید با استفاده از ابزارهای مختلف فرهنگی و هنری، ابعاد این فاجعه را برای نسلهای آینده تبیین کنیم تا آنها نیز بدانند که دشمنان این ملت، برای رسیدن به اهداف شوم خود، از هیچ جنایتی فروگذار نمیکنند.
ناوکی در ادامه با اشاره به پیگیریهای حقوقی این پرونده، تصریح کرد: ما با همکاری سایر نهادهای ذیربط، تمام تلاش خود را برای احقاق حقوق خانوادههای شهدا به کار خواهیم بست. ما معتقدیم که عاملان این جنایت باید در دادگاههای بینالمللی محاکمه شوند و به سزای اعمال خود برسند.
وی در پایان با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای این حادثه، خاطرنشان کرد: ملت ایران، دوازدهم تیر را به عنوان نمادی از استکبارستیزی و مقاومت در برابر ظلم و ستم، همواره زنده نگه خواهد داشت و راه این شهدا را تا رسیدن به پیروزی نهایی ادامه خواهد داد.