آب پاکی مالک پالایشگاه حیفا روی دست سهامداران: فعلا منتظر راه‌اندازی نباشید

اقتصاد ایران: بنابر اعلام رسانه‌های اسرائیلی بخش کوچکی از پالایشگاه حیفا با اتمام روند بازسازی فعالیت خود را از سر گرفته است اما به نظر می رسد راه اندازی این زیرساخت کلیدی و حیاتی صهیونیست‌ها با ظرفیت کامل، دست کم به چندین ماه وقت نیاز داشته باشد.

- اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، در حالی که منابع صهیونیستی در روزهای گذشته مدعی شده بودند که پالایشگاه حیفا پس از رفع آسیب‌ها و خسارات ناشی از حمله موشکی اخیر ایران در روز 16 ژوئن ظرف یک ماه آینده به مدار تولید بازخواهد گشت، مالک این مجموعه اعلام کرد ساکنان سرزمین‌های اشغالی فعلا در انتظار فعالیت مجدد این نیروگاه با تمام ظرفیت خود نباشند، چرا که به دلیل حجم گسترده خسارات وارده، پالایشگاه حیفا برای چندین ماه باید در انتظار اتمام روند بازسازی و تعمیرات اساسی باشد.

بنابر اعلام رسانه‌های صهیونیستی بخش کوچکی از پالایشگاه حیفا با اتمام روند بازسازی فعالیت خود را از سر گرفته است اما به نظر می‌رسد راه‌اندازی کامل این زیرساخت کلیدی و حیاتی صهیونیست‌ها با ظرفیت کامل خود، دست کم به چند ماه زمان نیاز داشته باشد.

در پی حمله موشکی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به پالایشگاه حیفا در روز 16 ژوئن، شرکت پالایش نفت «بازان» اسرائیل که مالکیت این پالایشگاه را برعهده دارد اعلام کرده بود که بازسازی این مرکز ظرف یک ماه انجام خواهد شد.

با این حال شواهد جدید حکایت از آن دارد که در روزهای گذشته بخش کوچکی از این زیرساخت حیاتی فعالیت خود را ‌آغاز کرده است و مسئولان این شرکت در مورد از سرگیری فعالیت این مرکز با تمام ظرفیت اعلام کرده‌اند که تحقق این هدف امری زمان‌بر خواهد بود و احتمالا تا ماه اکتبر 2025 به طول خواهد انجامید.

حمله غافلگیرکننده 16 ژوئن 2025 جمهوری اسلامی ایران به پالایشگاه حیفا، تیر خلاصی به یکی از مهم‌ترین طرح ‌های بلندپروازانه کابینه نتانیاهو و متحدان منطقه‌ای و بین‌المللی این رژیم برای نقش‌آفرینی در آینده معادلات بازارهای جهانی انرژی بود.

 

پالایشگاه حیفا که در ساحل بندر این شهر واقع شده، بزرگترین تأسیسات پالایش نفت در سراسر فلسطین اشغالی به شمار می‌رود و تولید 60 درصد از سوخت دیزل و نیمی از گازوئیل مصرفی سراسر سرزمین‌های اشغالی را تامین کند و به همین خاطر زیرساختی حیاتی برای اقتصاد کوچک رژیم صهیونیستی به شمار می‌رود.

این تأسیسات که یادگار سال‌های قیمومیت انگلیس بر فلسطین است با سرمایه‌گذاری مشترک شرکت‌های «شل» و «نفت ایران و انگلیس» فعالیت خود را آغاز کرد و اکنون سالانه 9/8 میلیون تن نفت خام را پالایش می‌کند.

اسرائیل در سال‌های اخیر تلاش داشته تا با گره زدن منافع خود با قدرت‌های بزرگ، جایگاهی ویژه را در بازارهای جهانی انرژی از آن خود سازد.

در بیانیه شرکت بازان که به منظور اطلاع‌رسانی به سهامداران این شرکت در بازار بورس تل آویو منتشر شده است آمده است: این شرکت در حال احیای مرحله عادی روند عملیاتی این شرکت است، اما فرایند راه‌اندازی مجدد این پالایشگاه به دلیل گستردگی خسارات وارد شده به لوله‌ها و خطوط انتقال، پیچیده و زمان‌بر است. در ادامه این اطلاعیه آمده است بررسی‌های دقیق‌تر از تاثیر خسارت‌ها بر عملکرد تولیدی و مالی شرکت هنوز در جریان است.

با این حال به نظر می‌رسد شرکت بیمه‌ای که مسئولیت تامین خسارات وارده به این پالایشگاه را عهده دار است از هم اکنون باید پذیرای پرداخت غرامتی 250 میلیون دلاری برای جبران آسیب‌های ناشی از ضربه سهمگین موشک‌های ایرانی بر پیکره این پالایشگاه باشد.

همزمان «الی کوهن»، وزیر انرژی رژیم صهیونیستی بدون توجه به جزئیات اعلام شده در بیانیه شرکت بازان در مورد طولانی بودن روند بازسازی این مرکز مدعی شد عملکرد پالایشگاه حیفا نشان‌دهنده توانمندی و قابلیت‌های بی‌نظیر بخش انرژی در اسرائیل است!

 

انتظار می‌رود در نتیجه تداوم عدم فعالیت عادی پالایشگاه حیفا، تامین سوخت مورد نیاز در سرزمین‌های اشغالی به بحران جدیدی برای کابینه بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی مبدل شود. کاهش ظرفیت تولید این پالایشگاه را باید بخش دیگری از خسارت‌های غیرمستقیم ناشی از نبرد 12 روزه با ایران دانست.

انتهای پیام/

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ