غمِ از دست دادن عزیزان، نیازی طبیعی به سوگواری دارد

اقتصاد ایران: یک روانشناس از اهمیت دوره سوگواری پس از فقدان عزیزان سخن گفت و تأکید کرد: سوگواری، فرصتی است تا انسان بتواند احساسات خود را ابراز کند، خاطرات را مرور کند و با خود و نبود عزیزش آشتی کند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وبدا، پرویز رزاقی روانشناس با اشاره به شدت اندوه در روزهای نخستین از دست دادن گفت: طبیعی است که با گذشت حتی یک هفته، غم همچنان زنده و سنگین باشد.

وی افزود: نباید از خود انتظار داشته باشیم که سریع به زندگی عادی بازگردیم. برای سازگاری با این فقدان، باید به دل‌مان اجازه دهیم به زبان احساساتش سخن بگوید.

رزاقی ادامه داد: دوره سوگواری، فرصتی است برای برون‌ریزی احساسات؛ اینکه بتوانیم گریه کنیم، حرف بزنیم، و خاطرات شیرین فرد از دست‌رفته را مرور کنیم. به‌ویژه اگر این فقدان با شهادت در راه وطن همراه بوده باشد، درک این عاقبت‌بخیری نیز می‌تواند تا حدی تسکین‌بخش باشد.

این روانشناس با تأکید بر اینکه سوگواری بیش از آنکه برای فرد از دنیا رفته باشد، برای ما بازماندگان است، اظهار داشت: ما در این دوران، احساس تنهایی، غم، و ناامنی را تجربه می‌کنیم؛ چون فردی را از دست داده‌ایم که به نوعی تکیه‌گاه روانی ما بوده است.

وی تصریح کرد: مهم است که این احساسات را سرکوب نکنیم. اجازه بدهیم دل‌مان فریاد بزند، اشک بریزد و صادقانه ابراز اندوه کند. همچنین نباید از اهمیت حمایت‌های اجتماعی و خانوادگی غافل شویم. صحبت با دوستان، بودن در جمع و دریافت همدلی، می‌تواند به بهبود حال روحی کمک کند.

رزاقی در مصاحبه با رادیو سلامت خاطرنشان کرد: سوگواری، یک مسیر است، نه مانعی؛ مسیری که ما را به پذیرش و آرامش می‌رساند. اگر در این مسیر مهربان باشیم با خود، آسان‌تر می‌گذرد

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ