پیام «السلام علیک یا اباعبدالله» چیست؟
اقتصاد ایران: شهرکرد- یک کارشناس دینی گفت: «سلام» مقدمه توبه و بازگشت و اصلاح است و مؤمن با سلام بر امام حسین (ع) در زیارت عاشورا، زندگی خود را بازخوانی میکند و در پی توبه و اصلاح است.
ناهید سبزیان در گفتگو با خبرنگار مهر، با تسلیت دهه محرم و پرداختن به مضامین زیارت عاشورا با اشاره به فراز ابتدایی این مناجات، «السلام علیک یا اباعبدالله»، اظهار کرد: ممکن است این پرسش پیش آید که چرا به امام حسین (ع) سلام میدهیم و پاسخ حضرت به این سلام چیست؟
مدرس قرآن در چهارمحال و بختیاری با ذکر اینکه «سلام» اسمی از اسامی خداوند متعال است، ادامه داد: در قرآن از جمله آیه ۲۳ از سوره مبارکه حشر به این اسم الهی اشاره شده که به معنی منبع و منشأ خیر و خوبی است.
سبزیان تصریح کرد: سلام از ریشه «سلم» به معنی هر چیزی است که در آن آفت، آسیب، مرض، درد و رنج و غم و غصه نباشد بلکه پاک و پاکیزه باشد؛ خداوند منبع سلام است و خود سلام است.
طلب خیر و خوبی برای امام حسین (ع)
وی با تأکید بر اینکه سلام بر اباعبدالله (ع) به معنی طلب خیر و خوبی از خدا برای حضرت است، افزود: در واقع ما در این فراز از منبع لایزال و بینهایت الهی برای امام حسین (ع) چیزهایی را میخواهیم که عاری از عیب و آسیب و ناراحتی باشد.
سبزیان با یادآوری اینکه این طلب خیر برای امام (ع) منافاتی با آسیبی که در کربلا بر ایشان وارد شد ندارد، گفت: مصیبت کربلا شاید در نگاه ظاهری و دنیایی شر باشد اما کسی که خدا او را قبول کرده و مُهر بندگی بر پیشانیاش زده هر اتفاقی برایش خیر است حتی اگر به ظاهر، خیر نباشد. کرب و بلا به معنی گرفتاری و بلا و مصیبت است اما باید دانست که تمام این حوادث برای امام حسین (ع) خیر است.
وی با اشاره به آیه «قُلِ الْحَمْدُ لِلَّهِ وَسَلَامٌ عَلَیٰ عِبَادِهِ الَّذِینَ اصْطَفَیٰ ۗ آللَّهُ خَیْرٌ أَمَّا یُشْرِکُونَ» (نمل/۵۹)، تأکید کرد: در این آیه، خدا به رسولش امر میکند که بر بندگان برگزیده خدا سلام بفرستد چرا که این برگزیدگان بیشترین شایستگی را برای دریافت خیر از درگاه الهی دارند.
رسیدن به شایستگی دریافت سلام الهی
سبزیان یادآور شد: برای رسیدن به شایستگی دریافت سلام از سوی خدا راهکار قرآنی بر طبق آیات ۲۳ به بعد این است که عقل و قلب خوبی داشته باشیم، ظرفیت انسانی خود را شکوفا کنیم و در یک کلام، در زمره اولی الالباب باشیم.
وی با بیان اینکه اولی الالباب به عهد و میثاق الهی خود عمل میکنند، ادامه داد: آنان میثاق خود را با خدا نمیشکنند لذا برای دریافت سلام از جانب خدا باید پای عهدها و قرارهای خود با ذات اقدس الهی بمانیم و عهد الهی را هرگز نشکنیم. اولی الالباب همواره وصل کننده هستند، صله ارحام میکنند، خشیت دارند، برای رضای خدا صبر پیشه میکنند، از فردای قیامت میترسند و بی محابا گناه نمیکنند.
سبزیان ادامه داد: اولی الالباب به تصریح قرآن وقتی وارد بهشت میشوند، ملائکه از همه سو بر آنان وارد میشوند و برای صبری که در دنیا پیشه کردند، به آنها سلام میفرستند. طی طریق بندگی مستلزم صبر است و انسان مؤمن و عاقل همیشه صبر میکند و سزاوار شایستهترین سلامهاست همچنان که امام حسین (ع) در صحنه کربلا و مصیبت از دست دادن اهل بیت و یاران صدیقشان صبر پیشه کردند.
وی با تأکید بر اینکه سلام بر حسین (ع) بیپاسخ نمیماند، بیان کرد: دستور قرآن کریم این است که وقتی کسی به شما سلام داد بهتر از او پاسخش را بدهید و در آیه ۵۴ سوره انعام نیز خدا به رسولش امر میکند هرگاه مؤمنان نزدت آمدند به آنها سلام بده و بگو که خدا برای شما رحمت را واجب کرده است.
سبزیان ادامه داد: سلام مقدمه توبه و بازگشت و اصلاح است و مؤمن با سلام به امام حسین (ع) زندگی خود را بازخوانی میکند و در پی توبه و اصلاح است.