طالبان: تسهیل ویزا، گذرگاه واگه و بندر چابهار از محورهای دیپلماسی اقتصادی ماست

اقتصاد ایران: وزیر خارجه حکومت طالبان اعلام کرد که تسهیل صدور ویزا برای تاجران افغان، بازگشایی گذرگاه واگه و بهره‌برداری از بندر چابهار، از محورهای دیپلماسی اقتصادی افغانستان در تعامل با کشورهای منطقه است.

- اخبار بین الملل -

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، «امیرخان متقی» وزیر خارجه حکومت طالبان در نشستی با شماری از بازرگانان افغان اظهار داشت که در حاشیه نشست کشورهای اسلامی در استانبول، با وزیران خارجه پاکستان و هند گفتگوهایی درباره مسیرهای ترانزیتی، ویزا و تجارت داشته است.

وی تاکید کرد که تلاش دارند گذرگاه واگه که به دلیل تنش‌های سیاسی میان پاکستان و هند بسته شده، دوباره بازگشایی شود، اما این کار آسان نیست و به تصمیم‌گیری‌های کشورهای منطقه وابسته است.

متقی افزود که صدور ویزاهای تجاری در مقایسه با سه سال گذشته آسان‌تر شده و به ویژه دریافت ویزای چین برای تاجران افغان تسهیل شده است. همچنین استفاده از بندر چابهار به عنوان یکی از مسیرهای مهم ترانزیتی افغانستان، فرصتی بزرگ برای توسعه تجارت این کشور محسوب می‌شود.

وی تصریح کرد: «فعال‌سازی بندر چابهار موجب رشد تجارت و منظم شدن رفت‌وآمد کشتی‌ها خواهد شد، اما شرایط منطقه‌ای کنونی، وضعیت ناقصی ایجاد کرده است.»

وزیر خارجه حکومت طالبان بیان کرد که افغانستان به صورت هم‌زمان روی سه محور تسهیل ویزا، فعال‌سازی گذرگاه واگه و توسعه بندر چابهار کار می‌کند، ولی برخی مسائل به دلایل سیاسی و امنیتی به کشورهای دیگر مربوط می‌شود و نیازمند زمان است.

گفتنی است گذرگاه واگه چهارم اردیبهشت ماه سال جاری توسط پاکستان بسته شده است؛ اقدامی که پس از تشدید تنش‌های مرزی میان پاکستان و هند رخ داد. طالبان تاکنون از سوی هیچ کشوری به رسمیت شناخته نشده‌اند، اما مقامات آنها در تلاش هستند تا روابط اقتصادی خود با کشورهای منطقه را حفظ و تقویت کند.

کارشناسان اقتصادی معتقدند که با وجود این تلاش‌ها، اقتصاد افغانستان همچنان وابسته به واردات است و توازن میان صادرات و واردات برقرار نشده است.

افغانستان به عنوان کشوری محصور در خشکی، به شدت به مسیرهای ترانزیتی همسایگان خود وابسته است. گذرگاه واگه که میان افغانستان و پاکستان واقع شده، یکی از اصلی‌ترین مسیرهای تجاری افغانستان به سوی جهان خارج است. 

از سوی دیگر، بندر چابهار در ایران، به عنوان مسیری جایگزین، نقش مهمی در توسعه دسترسی افغانستان به بازارهای جهانی ایفا می‌کند. فعال‌سازی این بندر می‌تواند اقتصاد افغانستان را از انحصار مسیر پاکستان رها کرده و فرصت‌های جدیدی برای تجارت منطقه‌ای ایجاد کند.

انتهای پیام/.

 

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ