توصیههای دامپزشکی مازندران برای ذبح دام در ایام محرم
اقتصاد ایران: ساری- مدیرکل دامپزشکی مازندران برای حفظ سلامتی شهروندان در ایام محرم از مردم مؤمن دیارعلویان خواست تا توصیههای بهداشتی دام پزشکی را جدی بگیرند.
به گزارش خبرنگار مهر، حمزه آقاپورکاظمی عصر دوشنبه در گفتگو با خبرنگاران بر لزوم اطلاعرسانی و آگاهیبخشی در خصوص رعایت نکات بهداشتی بیش از پیش در روزهای ماه محرم تاکید کرد.
وی ضمن دعوت از مردم مؤمن استان مازندران و متولیان امر عزاداری در مساجد و هیئتها خواست دامهای خود را در کشتارگاههای مجاز در سطح استان کشتار نمایند.
مدیرکل دامپزشکی مازندران همچنین توصیه کرد از خرید دامهایی با علائم لاغری مفرط، ترشحات آبکی و چرکی، دارای تاول بر روی پوست و دمبه و اندام خارجی، دارای پشم های ژولیده و بلند، دارای لنگش در هنگام راه رفتن، آثار کچلی روی پوست خودداری کنند.
آقاپور کاظمی ادامه داد: مردم عزیز گوشت و آلایش خوراکی دام ذبح شده را قبل از مصرف حداقل ۲۴ ساعت در دمای صفر تا ۴ درجه سانتیگراد (یخچال) نگهداری کنند و وسایل و سایر تجهیزات در تماس با گوشت و آلایش را به خوبی شسته و ضدعفونی کنند.
وی با اشاره به گرمای هوا و امکان بروز بیماری تب کریمه هشدار داد تا حتماً برای قطعه کردن گوشت و شستشوی آن حتماً از دستکش استفاده کنند و در صورت مشاهده کنه بر روی دام هرگز آنرا با دست نکشند همچنین از برش دادن کیستها و آبسههای موجود بر روی لاشه و دل و جگر جدا خودداری نموده و گوشت و آلایش خوراکی را کاملاً پخته و سپس مصرف کنند.
آقاپورکاظمی همچنین از مردم خواست از کبد و جگرهایی با کیستهای کچی، آهکی و آبکی و ریههای گوشتی و چرکی جدا خودداری نمائید و اندامها و ضایعات غیر قابل مصرف را به هیچ وجه در اختیار حیوانات قرار ندهند و مردم میتوانند جهت کسب اطلاعات بیشتر و درخواستها و مشکلات خود را با شماره ۱۵۱۲ پل ارتباطی دامپزشکی با مردم تماس بگیرند.