۶۰ مگاوات ظرفیت جدید تولید برق پراکنده وارد مدار می‌شود

اقتصاد ایران: مجری طرح تولید پراکنده و انرژی های نو شرکت توانیر از افزوده شدن ۲۱۰ مگاوات ظرفیت جدید تولید برق پراکنده در کشور خبر داد و گفت: طی نیمه دوم تیر ماه جاری نیر ۶۰ مگاوات دیگر وارد مدار خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از توانیر، زهرا اسماعیل‌زاده با بیان این که نیروگاه‌های تولید پراکنده، نیروگاه‌های زیر ۲۵ مگاوات محسوب می‌شوند؛ کاهش تلفات در انتقال برق، امکان بهره‌برداری سریع، نیاز به حجم سرمایه‌گذاری کمتر و رعایت ملاحظات پدافند غیرعامل به علت عدم تمرکز را از جمله ویژگی‌های بارز آنها اعلام کرد.

وی افزود: سیاست وزارت نیرو، از ابتدا توسعه نیروگاه‌های کوچک توسط بخش خصوصی بوده و تمامی نیروگاه‌های پراکنده که هم‌اکنون در حال بهره‌برداری هستند توسط بخش خصوصی و مردم ایجاد شده است.

وی با اعلام اینکه سیاست ایجاد نیروگاه‌های کوچک از سال ۱۳۸۷ در وزارت نیرو پیگیری می‌شود تصریح کرد: به‌طور متوسط سالانه ۲۰۰ مگاوات برق از این نیروگاه‌ها بهره‌برداری شده و از آغاز دولت چهاردهم، حدود ۲۱۰ مگاوات از این نیروگاه‌ها را به مدار تولید آمده و تا نیمه دوم تیرماه جاری نیز ۶۰ مگاوات دیگر به بهره‌برداری می‌رسد.

اسماعیل‌زاده در ادامه افزود: سیاست حمایتی از این حوزه از سال گذشته در وزارت نیرو آغاز شده و رویکرد متفاوتی نسبت به تمام حوزه‌های تولید برق است؛ به طوری که تابلوی جدیدی در بورس انرژی موسوم به تابلو برق آزاد ایجاد شد که نیروگاه‌های مقیاس کوچک قدیمی و جدیدالاحداث مجازند درصدی از برق تولیدی خود را در تابلو برق آزاد عرضه کنند.

به گفته وی، خریداران برق نیز از تابلوی برق آزاد بورس از برنامه‌های مدیریت مصرف معاف می‌شوند که موجب سرمایه‌گذاری بیشتر در این بخش شده است.

اسماعیل زاده همچنین گفت: بخش دیگری از سیاستهای تشویقی مربوط به شهرک‌های صنعتی است که متناسب با نیاز محیطی هر شهرک صنعتی، وزارت نیرو اقدام به صدور مجوز احداث نیروگاه می‌کند و متناسب با میزان برقی که داخل شهرک صنعتی تولید می‌شود، در برنامه مدیرین بار قرار نمی‌کیرد.

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ