به گزارش سلامت نیوز به نقل از independent، تحقیقی از دانشگاه بریگام یانگ و مؤسسات آلمانی نشان میدهد که نوشیدن نوشیدنیهای شیرین (مانند نوشابه) خطر بیشتری برای ابتلا به دیابت نوع ۲ دارد تا مصرف مواد غذایی شیرین.
نتایج این مطالعه نشان داد که هر وعده اضافی ۳۵۰ میلیلیتری از نوشابه یا نوشیدنیهای شیرین، خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را تا ۲۵٪ افزایش میدهد.
کارن دلا کورته، نویسنده اصلی این مطالعه، توضیح داد:«شکر مایع موجود در نوشابهها، به دلیل ماهیت جدا و متمرکزش، متابولیسم کبد را تحت تأثیر قرار میدهد و منجر به افزایش چربی در کبد و مقاومت به انسولین میشود.»
به گفته او، شکر موجود در نوشیدنیهای شیرین برخلاف قند موجود در غذاهایی مانند میوهها و غلات کامل، فاقد فیبر و چربیها و سایر مواد مغذی مفید است. به همین دلیل، مصرف نوشیدنیهای شیرین باعث ایجاد بار متابولیکی بیشتر برای بدن میشود و بهطور مستقیم به دیابت مرتبط است.
این مطالعه پیشنهاد میکند که دستورالعملهای تغذیهای باید بین منابع مختلف قند تمایز قائل شوند و محدودیتهای سختگیرانهتری برای قندهای موجود در نوشیدنیهای شیرین و آبمیوههای صنعتی در نظر بگیرند.